Pages:
Author

Topic: Ülkemizde toplanan vergi nere gidiyor arkadaş. - page 8. (Read 2714 times)

sr. member
Activity: 462
Merit: 250
CAT.EX Exchange
hamuduyla armuduyla sapıyla çöpüyle her türlü götürüyıorlar sonra vatandaşa 15 liradan sebze meyve almak kalıyor toplanan vergi herkese ait ama bazılarının zenginleşmesine yaradı yetmeyen bütçeye borç ile takviye yapmanın sonu yok.
sr. member
Activity: 546
parti ayırmadan söylüyorum tüm iktidarlar etrafında yiyici kesim oluşur paranın kokusunu alan ihalelere saldırı devlet malını yemek için sıraya girerler toplanan vergiler maalesef büyük oranda yerine gitmiyor yandaşlara çerez oluyor.
member
Activity: 612
Merit: 10
Bu sorunun belki 10 sene once bir karsiligi olabilirdi. Yani hamuduyla goturuyorlar. Hic bir yere gitmiyor.  Su kadarıyla yol su kadariyla kopru su kadariyla memur maasi odendi...gibi
Ama artik butce harcamalari sayistay denetiminde degil yani kisacasi su an senin verdigin verginin nereye gittigini soyleyebilecek resmi bir kurum yok.
Her yere gidiyor olabilir:)
member
Merit: 42
ülkemizde vergi konusunda yeterince vergi toplandığını düşnüyorum illaki bugun planlamasını yapanlar vardır, dünyadan nasıl oluyor birde bunları araştırmak lazım sanırım.
jr. member
Merit: 1
hacivat karagöz neden öldürüldü filminde çok sevdiğim bir replik var. ''devlet işlerinin daha hızlı sağlanmasını sağlayan bir sistem var, adına rüşvet deniliyor. araplar bulmuş''
jr. member
Activity: 364
Toplanan vergiler nereye gidiyor ,kimbilir nereye gidiyor ,ülke ekonomisinde gelen para girişlerinin olumlu kullanılmış olsaydık ,ekonomi olarak çok daha farklı yerlerde olurduk.
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
o kadar toplanan vergi bile yetmemiş yeterli olmamış ki tekrar imf yolları görünüyor bize. hem de hiç düşük olmayan meblağlar konuşuluyor.
hero member
Activity: 1484
Merit: 726
Her gelen elinde olmasa da bir şekilde düzene ayak uydurduğu için maalesef milletin paraları milleti yoksullaştırıyor. Öncelikle ahlaklı olmanın önemini bu ülke topraklarında anlatmalıyız gerisi zaten gelir.
jr. member
Activity: 378
Yani ülke olarak halktan ciddi bir vergi toplayan bir devlet sistemimiz var ,lakin bu vergilerin doğru kullanımı ile alakalı herkesin şüpheleri mevcut ,terör belasından ekonomi bir türlü kendine gelemiyor.
jr. member
Activity: 406
Askeri harcama yapmak zorunda olan bir devletiz. Toplumun bir yarısı diğer yarısını bir kaşık suda boğmak istiyor bu yüzden polis harcamaları çok. Demek istediğim en büyük kalem güvenliğe harcamak zorunda olduğumuz para.
newbie
Activity: 98
Merit: 0
Ülkemizde vergiler geri zekalı bir topluluğun geri kalanı aptalca domine etmesinde kullanılıyor.

Bu ülkenin başına bir bela gelecekti, geldi.

jr. member
Activity: 490
Merit: 4
Ya koskoca devlet diyorsunuz gider kalemlerini yazmakla bitmez. Tamam israf ve zimmet de fazla ülkemizde ama gelirimiz yok üretimimiz yok devlet senden benden aldığı vergiyi yine yola bağa bahçeye yapıyor kasada yine para olmuyor.
sr. member
Activity: 588
İsrafa gidiyor. Yandaşların cebine gidiyor. Yazdıklarınızdaki Kemal Sunal filmlerini okuyunca gerçektende bir ülke 30 yıl hiç mi ileriye gitmez arkadaş ya.
member
Activity: 728
Merit: 10
Trphy.io
Toplanan vergiler nereye gidiyor sorusunu sen ben soruyoruz ama ülkenin muhalefet partisi bile soramıyor. Burdan benim anladığım şu ki ne kadar godaman varsa dolaylı yollardan onların cebine giden para miktarı hiç az değil, ister hükümet ister muhalefet devlet adamları ve yöneticiler olsun...
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
Dünya kadar kamu harcaması var maaşlar var halk yararına yapılması zorunlu karşılıksız hizmetler var. O kadar çok yer var ki.

Bunları karşılamaya sizce bu toplanan vergiler yetmiyor mu? Ortalama bir üründen alınan vergi ürünün üretim maliyetinden daha yüksek, satış miktarının ise büyük bir oranı kadar. Arada bir tutarsızlık var, bu vergilere rağmen ülkenin gelişemiyor olmasında bir problem var.
full member
Activity: 300
Merit: 103
Nereye gittiğini söylemeye gerek var mı? ülke vergilerden dolayı ayakta. Kendileri yiyinc tek başına, borca gelince hepimize kitliyorlar.
jr. member
Ülkemizde toplanan vergilerin ülke içindeki ekonomik dengeleri sağlamaya ve cari dengesi oluşturmaya yetmiyor ve sürekli yeni vergiler çıkarılıyor ,belliki bir yerlerde büyük sıkıntı var.
member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
Ulkede toplanan vergi yol, su, elektrik olarak sana geri dönüyor demek isterdim ama su an oyle bir sey yok maalesef. Yollar,  köprüler,  hastaneler yapiliyor ama vergilerle degil yap islet devret modeliyle ozel sirketlere yaptirilip 40 sene bunlara kiralaniyor. Su elektrik desen zaten onlara para verdigimiz gibi icinde yine vergi veriyoruz.
Ne kaldı geriye? Egitim, saglık en büyük para bunlara harcaniyor yine demek isterdim ama o da degil memur maaslari var ama o da butcenin yaninda devede kulak.
Vergiler en cok faizlere gidiyor. Yani bir nevi çöpe.
Ben size bir ekleme yapayım. Son dönemde ülkenin vergilerinin çok büyük bölümü yap işlet devretçilerin anlaşmalarındaki gedikleri kapatmaya gidiyor. Bizim inşaat sektörü Dünyada ilk 5 içine girmiş kazançta. Bu mümkün mü kişi başına düşen gelirde 40. sıradayken? Bu nasıl bir açmaz ülkenin üzerindeki:(
jr. member
Activity: 546
Merit: 2
Dünya kadar kamu harcaması var maaşlar var halk yararına yapılması zorunlu karşılıksız hizmetler var. O kadar çok yer var ki.
jr. member
Durumlar hiç iç açıcı değil ,devlette kontrol mekanizması maalesef hiç çalışımıyor ,haksız kazanç ve oebepsizzenginleşme aldı başını gidiyor ,halkın hakkı olan maalesef başka yerlere gidiyor.
Pages:
Jump to: