Dolar yine aşağılara doğru seyretmeye başladı ama birileri sanırım buralardan elindekileri yükseltme derdinde al sat fırsatları gün içinde oluyor. Bir zaman da gece yarısı bazı bankalardan fahiş fiyata dolar satımı da olmuştu ne bileyim insanın aklına manipülatif şeyler geliyor . Bu süreç ince düşünülmesi gereken bir konu çok dikkatli olmamız lazım ülke olarak.
Ancak maalesef fabrikalar yok pahasına satıldı örn Petkim , mey içki vs. İnanılmaz komik paralara peşkeş çekildi tabiri caizse ama ne paralar kazandırıyordu bu firmalar...
Üretim bir ülkenin bel kemiğidir. Kendi kendimize yetebilen 16 ülkeden biriyken bugün saman ithal etme noktasına geldik maalesef. Halbuki taşı toprağı altın benim ülkemin... En basitinden tarih turizmi bile yapabiliriz taşı toprağı kazsan tarihi eser çıkıyor. Hoş burada çıkanlarda Londra müzesinde sergileniyor ya neyse...
Diyecek çok şey var . Ancak ülkede üretim odaklı değil de tüketim odaklı olursak bizim çok fazla Türk lirası değeri kazanımını bekleme şansımız yok. Bizim milletimiz ses çıkarmamaya odaklı...
Hani bir hikaye var belki duymuşsunuzdur. Ülkenin birinde kral ne yaparsa yapsın halk ses etmiyor. Vergileri yüzde 50 yapıyor ses yok 60-70-80 falan ses yok. Kralın da zoruna gidiyor sorgulamamaları ne kadar daha sabredebilecekler diyor şartlar her gün zorlaşıyor. Sonra hala ses çıkmayınca kralın canına tak ediyor. Bir köprü var ve işe gidiş çıkışlarda bu köprüden geçişi zorunlu yapıyor ve bir görevli görevlendiriyor her geçeni s...yor.
Neyse İlk gün ses yok ikinci gün ses yok . 3. Gün birisi huzura çıkmak istiyor. Kral hele şükür isyan eden sorgulayan biri çıktı diye sevinip hemen huzuruna çağrılmasını söylüyor. Adam köprüyle ilgili bir veryansın yapacağını söylüyor. Neyse huzura çıkıyor . Krala diyor ki :
“Kralım her gün köprüden yüzlerce kişi geçiyor 1 kişi olunca çok sıra oluyor , 2. Kişi ekleme şansınız var mı ?”
Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az ...