Ama bu içinde bulunduğumuz salgın krizinin boyutu çok önemli. Bu şekilde derinleşerek büyümesi durumunda her şey bilinmeyenler konumuna geçer. Çok ilginç ve tahmin edilmesi zor bir dönemden geçiyoruz.
Şu anda tüm yatırım araçları iççin geçerli olan tek şey bence tedbir. Ve yatırım sepetinizi tek bir yatırım aracına bağlamayın. Yani tüm paranızla dolar almakta yanlış olur, tüm paranızla altın almakta... Yatırımınızı bölün, riskinizi bölün ve önce kaybetmemeye odaklanın.
Altın yüzyıllardır süregelen yatırımcısını hiçbir zaman üzmeyen tek kaynak diye düşünüyorum ben Ama şu dönemde tabi kide dolardan daha güvenli bir liman olarak duruyor. Tüm varlıkları bölmek bana göre şu dönemde çok makul değil. Bunun sebebi ise ülkeler bazında sıkıntılar yaşanabileceği. Bölmek isteyenler için düşük seviyeden çin parası bu şartlarda güzel bir yatırım olur. Altın ve Dolar böyle bir dönemde daima yatırım olarak bulunmalı diye düşünüyorum ceplerde. Dün yaşanan bayrak yakma eylemlerinden sonra İngiltere Sterlini bir anda ters tepkime gösterebilir. Ne kadar İngiltere'e sirayet etmese de. Aynı zamanda EUR her an çalkalanabilir. Merakla takip ediyoruz. Bugün USD bir ters hamle yaptı ve kafasını aşağıya doğru büktü. Eğer 6.5 - 6.2 seviyelerine dönerse alım fırsatı olabilir.