Ledger naravno ide iz jednog sranja u drugo i sam si kopa grob. Netko je podijeli ovaj SS na Twitteu, nisam siguran da je istina li vjerojatno je.
/snip
Ajme meni ako su stvarno to napisali... Netko tamo zadužen za Twitter objave bi trebao dobiti otkaz ako je to napisao!
Istina je, vidio sam taj tweet. Ledger se pravda da je ta mogućnost oduvijek postojala u modelima Nano X i Nano S Plus (jer koriste isti SE čip), te da su korisnici uvijek morali vjerovati Ledgeru da neće implementirati takav firmware. Ali gle iznenađenja! napravili su upravo ono što su tvrdili da neće. Sada to pokušavaju zamotati u celofan, tvrdeći da je sve kriptirano, da nitko nema pristup cijelom privatnom ključu, da je potrebna stroga ID provjera, da se ključevi mogu vratiti samo unutar uređaja, hvale se svojim sigurnosnim mjerama unutar tvrtke, da su sve pokrili i da nema šanse da loši akter napravi probleme... Ali možemo li im uopće više vjerovati? Mislim, stvarno? Nakon svega što se događalo sa kompanijom u posljednje vrijeme?
Zanimljivo da nigdje nisam naišao na to da Ledger eksplicitno navodi da njihovi stari uređaji (osobito model Nano S) nemaju tu mogućnost. Vjerojatno ne žele stvarati neželjenu popularnost i potražnju za uređajima koji su povučeni iz njihove službene ponude. To zapravo djelomično objašnjava zašto su zamijenili Nano S modelom Nano S Plus, koji je, po mom mišljenju, sasvim OK uređaj ako ostavimo po strani sva sranja oko tvrtke i Ledger Live softvera.