Pages:
Author

Topic: Vergi dairesi btc transfer eden kullanıcılara tebligat gönderiyor - page 2. (Read 6052 times)

jr. member
Activity: 196
Merit: 4
Vergisel olarak bounty'leri takip edemezler eğer bounty hesabınız ile transferi gerçekleştirdiğiniz hesabınız aynı değil ise, diğer tarafta ise sisteme girdiğiniz meblağı vergilendirebilirler ancak o da geriye dönük değil bence falanca tarihten sonra şeklinde olur diye düşünüyorum.

vergilendirme sistemi geldikten sonra kalkıp doğrudan 5 yılı da inceleyebilirler. Çok zor değil onlar için senden beyanname isterler eğer beyanname gelmezse borsalardan çekilen paraları doğrudan gelir olarak yazar geçerler.
jr. member
Activity: 378
Merit: 1
Bencede sıkıntı olacak bir durum yok ,adamlar kapalı çarşıda kripto para ofisi açmışlar sıkıntılı bir durum olsa bu işe ne girerler nede işyeri açtırırlardı.
full member
Activity: 714
Merit: 125
Vergisel olarak bounty'leri takip edemezler eğer bounty hesabınız ile transferi gerçekleştirdiğiniz hesabınız aynı değil ise, diğer tarafta ise sisteme girdiğiniz meblağı vergilendirebilirler ancak o da geriye dönük değil bence falanca tarihten sonra şeklinde olur diye düşünüyorum.
newbie
Activity: 140
Merit: 0
Vergi konusu er ya da geç başımıza gelecektir.asıl sorun para ile alanlarda değil bountyle alanlarda nasıl çıkarcan gelenleri ben bu kadar bounty kazandım.bence bir yasal düzenleme şart ta ne yapcaklar belli değil.
full member
Activity: 411
Merit: 134
Ben atıyorum 500$'lık bir yatırımla 5000$ katma değer yaratıp kazandığım bu sıcak parayı ülkeme getiriyorsam benden alacağı vergi ya hiç olmamalı, şayet olacaksa da çok cüzi miktarda olmalıdır.Yoksa vurgunu yapan yatırımcı bir şekilde vergi cenneti ülkelere çekip gitmenin yollarını arar haklı olarak.
full member
Activity: 462
Merit: 100
yazının anlattığına göre önce btc turk'ten vergi alınıyor, ileride yatırımcıdan da alınabilir. Bence makul oranlarda alınması en azından kripto paraların kötü para imajını silecektir
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
PLATIO - Smart Banking Ecosystem
Sanki biz vergi mi kaçırıyoruz aldığımız sakızdan takım elbiseye kadar dolaylı vergiler zaten boynumuzu büküyor asıl olan devletin büyük vergi mükelleflerini güzelce denetleyip verigisini almasıdır.
member
Activity: 652
Merit: 11
BNBTiger ! Fierce. firm. Victory.
yok artık e.a. sami Smiley kripto paraya vergimi sen önce ülkene gelen ve yılda milyonlarca dolar kazanan futbolculardan al vergini alabiliyormusun yok o zaman tartışmayada ggerek yok diye düşünüyorum...
sr. member
Activity: 434
Merit: 250
Vay be, bu başlık foruma bir zamanlar ne korku salmıştı herkes bununla ilgili net bir bilgi almaya çalışıp eşe dosta soruyordu seni aradılar mı falan diye  Grin Çok şükür beni halâ daha arayan soran olmadı.
member
Activity: 574
Merit: 14
hocam bu biraz şehir efsanesi veya tek, tük bir, iki kişinin başına gelmiş olay. hani aşırı para trafiği yapmış ve onun neticesi de olabilir. noel baba da (!) sonuçta her şey hukuka, yasaya uygun yapılmalı.
member
Activity: 350
Merit: 11
Bencede ülkemizde konu ile ayaklı bir yaptırım yok ,eğer sıkıntılı bir durum söz konusu olsaydı ülkemizdeki yerli borsalar ne işlem yapabilir nedebu işleri yapmak için izin alabilirlerdi.
member
Activity: 336
Merit: 10
arkadaşlar ben mali müşavirim.bu konuda rahat olun çünkü henüz ülkemizde bu işlemler ile ilgili vergisel bir sınırlama yok.ayrıca işlemsel bir sıkıntıda söz konusu değil.rahat olun siz yatırımcıları ilgilendiren hiç bir durum ve sıkıntı yok...
newbie
Activity: 59
kopkup kaçmanın anlamı yok bir kazanç varsa vergiside alınmalı illaki. dert emteyin yemezler kimseyi
member
Activity: 588
Merit: 22
Umarım bu iş çığrından çıkmaz.Şu an zaten bitcoin olarak zarardayız. Bir de vergilendirme olayı devreye girerse,yandık ki ne yandık. Devlet keşke daha makul bişeyler sunsa da bu teknolojiyi gerçekten anlayabilse..Ama hiç sanmıyorum. Vergi ile ekonomi canlanmaz,üretim ile canlanır,o da bizde yok maalesef..
newbie
Activity: 56
Son günlerin flaş konusu Bitcoin ve benzeri kripto paraları devlet de incelemeye aldı. Öncelikle kripto paralardan kazanç elde edenleri vergilendirmek için harekete geçildi. Ancak vergi kanunlarına göre bir kazançtan vergi alınması için o kazancın adının konulması gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk’ün verdiği bilgiye göre Maliye Bakanlığı da kripto paraya isim konulması için bir yandan Sermaye Piyasası Kurulu diğer yandan ise Merkez Bankası’na danışarak isim konusunda yardım istedi.
Eee devlet bu, paranın kokusunu aldımı vergiyi geçirir hayatta affetmez
newbie
Activity: 168
devlet istediği kişiyi takip edebilir. sürgün etmeyecek sonuçta. karşınızda muhatap alacağınız devlet memurları olur, onların belge istekleri ne ise karşılar, savunmanızı yaparsınız. vergi, ceza düşüyorsa da ödenir ve kalan parayı alırsınız.
newbie
Activity: 56
Ahahaha ne güldüm be ! Abi devletten kaçarı kokarı yok. Bak paşa paşa gitmişsin hgelal olsun, ki bende olsam bende giderdim. Lakin yarın bizim için de böyle şeyler çıkagelmesin ? Bahsettiğiniz rakamlar yine de küçümsenecek yada azımsanacak rakamlar değil, vergi bahabında ilgisini çekmiş olacakki devletin bu konuda stalk yapıyorlar
jr. member
Activity: 378
Merit: 2
Anladığım kadarı ile Btctürk ile ilgili bir araştırma ve işi çözüp Btctürk extra vergilendirilebilir...Bizlere gelince ben şahsen çok abartılmamak şartı ile vergilendirilme taraftarıyım, olmaz öyle şey diyeceksiniz ama aslında bu istek hepimizin faydasına.

Şunu unutmayın ki eğer Türkiye'de kripto paralara vergi konulursa Kripto paralar resmi olarak tanınmış olur. Resmi olarak tanınmasının faydalarını da anlatmaya gerek yok sanırım.
member
Activity: 350
Merit: 10
aslında böyle bir kaç haber duydum ama btc turk'ten den önceki süreçler için benim de  bildiğim kadarıyla. ek olarak su anda yapılan işlemlerde vergi kesintisi oluyor ve makbuz da hemen geliyor zaten..
newbie
Activity: 72
ben de devlet kripto para işini ciddiye almaya başlamış diye sevindim bi an Grin gerçi ciddiye alsa da yapacağı işk şey vergi almak olur ya neyse Smiley
Pages:
Jump to: