Pages:
Author

Topic: Vergi dairesi btc transfer eden kullanıcılara tebligat gönderiyor - page 4. (Read 6052 times)

newbie
Activity: 280
Merit: 0
    Köstek yerine destek olsalar milli sermayeyi artışa geçirecek kadar döviz girdisi olacaktır Halkı teşvik etmeleri gerek bence ülkemizin iyiliği için
newbie
bu başlık zamanında çok fazla tutmuştu,  herkes keklenmişti diyeceğim ama olmayacak, tecrübeli üyeler hariç herkes inanmıştı
member
Activity: 308
Merit: 10
bu haber bana göre tamamen bir uydurmadan ibaret. kripto paralarla ilgili herhangi bir yasa çıkmadan neyin vergisi bu kafalarına göre vergi mi kesecekler nasıl bir mantık onu çözemedim ben.

Sadece başlığı okuyana göre evet uydurmadan ibaret ama açıklamayı okuyan görece tebligatın neden geldiği. tebligat borsanın incelenmesinden dolayı gönderilmiş. ne yapıyor bu borsa nasıl para gönderiyorsunuz çekiyorsunuz diye bilgi istemişler.
member
Activity: 196
One Token to Move Anything Anywhere
Bu zamana kadar bitcoinden köşe olupta türkiyede vergi veren kaç kişi var bilmiyoruım ama yok kadar az olduğundan eminim eğer çok yüksek mebla değilse para.
member
Activity: 268
Merit: 12
bu haber bana göre tamamen bir uydurmadan ibaret. kripto paralarla ilgili herhangi bir yasa çıkmadan neyin vergisi bu kafalarına göre vergi mi kesecekler nasıl bir mantık onu çözemedim ben.
member
Activity: 336
Merit: 11
Daha dogru duzgun bir para kazanamadim piyasadan ama umudum var. Umarim kazanmaya baslayinca boyle bir sorunla karsilasmam.
member
Activity: 224
Yazinin basinda olay baya ciddi sandim ama korkulacak bir durum yok galiba simdilik.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
zararını nasıl ispat edeceksin. türkiye haricinde borsada zarar etsin. o history bölümündeki ekran görüntüleri buna yeterli olacak mı? tebligat gönderilen yatırımcıların az buz değil yüklü miktarda hacim oluşturduklarını düşünebilir miyiz?
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
geçen sene atıyorum 100k kar ettim bu sene 80k zarar yazdım, seneye onlar nolur bilinmez ama nasıl yorumlayacaklar şimdi?
sr. member
Activity: 729
Merit: 251
Kripto paralar vergilendirilecekse önce borsaların nasıl vergilendirileceğini hesaplamaları gerek tabi. Borsaları inceledikten sonra sıra yatırımcılara da gelecektir.
sr. member
Activity: 546
Merit: 252
Haber asılsızmıdır bilemem, kendim ve çevremde böyle bir tebligat haberi duymadım ancak böyle bir olasılık her zaman var. Şimdiye kadar ülkemizde kripto paraların vergilendirmesi konusunda bir düzenleme yapılmadı ama bir kaç ülkede bu yapıldı ve Amerika’da vergilendirme geriye yönelik yapılıyor. Ülkemizde de yasal düzenleme yapılırsa muhtemelen geçmiş yılların vergilendirmesini de yapabilirler. Bu sebeple elde ettiğiniz kazancın asgari % 30’unu her an vergi ödememiz gerekirse diye atıl tutmakta fayda var.
member
tamamen uydurma bir haber, böyle haberlere itibar etmeyiniz...
full member
Activity: 714
Merit: 125
Takip ettiğim kadarıyla bir çok başka kanallarda da buna benzer haberler var ancak kimse de çıkıp ciddi olarak bu konunun herhangi bir tarafı olduğunu söylememiş, hali hazırda ciddi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, en azından şimdilik. Bu yıl için yatırım yapmış olanlarda zarar çıkacağı aşikar dolayısıyla bu yıl herhangi bir vergi sıkıntısı çekmeyiz. 
full member
Activity: 392
Merit: 101
bu tamamen yalan bir konu, zaten arkadaşım konuyu self moderated açmasının amacı da bu, yani kandırmak. aksi yorumları siliyor
full member
Activity: 475
Merit: 127
Göndersin kardeşim, para kazıyorsan bu ülke vatandaşıysan vergini vereceksin. Kaçışı olmaz bu işin. Bu işte bir nevi bir ticaret artık, kazanç varsa vergi olacak. Zararı olana da dokunmayacak ama.

Vergi dairesi bize bir vergi çıkarttı geriye dönük 120 bin TL alıp sattığımız 27 adet araç için bir gün sana da böyle bir vergi bindirirlerse o zaman düşüncen değişecek   Wink
newbie
Activity: 100
Göndersin kardeşim, para kazıyorsan bu ülke vatandaşıysan vergini vereceksin. Kaçışı olmaz bu işin. Bu işte bir nevi bir ticaret artık, kazanç varsa vergi olacak. Zararı olana da dokunmayacak ama.

Senin herhangi bir işletmen oldu mu diye sormak istiyorum?
Herhangi bir işletme açmışsan o işyeri kar etmese hatta zarar etse bile kdvsinden tutta gelir vergisi damga vergisi zart vergisi zurt vergisi bir ton vergi ödersin.
Bunların aldıkları vergiyide geçti artık. doğrudan cebinde olanı da alıyorlar olmayanıda.
jr. member
Activity: 238
Merit: 4
W12.io ▬ Blockchain protocol
Yalan çıktığı iyi olmuş yüreğimize soğuk su serpildi Smiley
jr. member
Activity: 252
Merit: 3
Konu ilk acildiginda forumda korkmayan kalmamisti. Sira bana ne zaman gelecek diye ama sukur kimseye gelmedi sira hepsi yalan cikti.
member
Böyle bir iddaa da bulunmuştunuz sonrasında ne oldu takip edememiştim de yani vergi işleri zaten muallakta kaldı self-moderated olarak neden açılmış konu onu da anlamadım tabii ki bir düşünceniz vardır böyle açarken konu zaten yürek hoplatan konuların başında geliyordu.

yalan dolan çıktı hocam, yani arkadaş işsiz olabilir o yüzden işte böyle bir konu açıp insanları kandırıyordu diye hatırlıyorum
Pages:
Jump to: