Depoyu waves'le fulledim an itibariyle, bir daha 190-200k seviyelerini göremeyeceğiz gibi geliyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Hadi bakalım...
O zaman ek bir bilgi daha vereyim bizzat geliştiricisiyle konuştum. 6 hafta içinde yeni GUI tamamlanacak. Merkezsiz borsa tam anlamıyla faaliyete geçecek, sistemdeki tüm sorunlar çözülecekmiş. Ben de öyle düşünüyorum dipten toplamak için güzel zamanlar yaz sonuna kadar bu rakamlar çok komik kalacak. Yatırım tavsiyesi değildir.
Waves a benimde güvenim tam ama korkutuğum şu ki herkes waves hakkında çok çok olumlu düşünüyor genelde herkesin dediği şeyler olmaz tam tersi olur bindik bakalım bir gemiye ne olacak sonumuz.
Daha önce hisse senedi piyasasında veya başka bir piyasada işlem yapanlar bu düşüncede oluyor sanırım.
Geçen sene bitcoin 450 dolardan 700 dolar'a kadar artarken bende bunları düşünüyordum. Herkesin kazandığı bir piyasa olamaz birileri kaybedecek ve kesin elimize verecekler diye düşünüyordum. Bitcoin'de Block ödülü yarılanması muhabbeti vardı bildiğiniz gibi yarılanacak ve fiyat yükselecek diye aylar öncesinden bütün sitelerde yazıyordu ve herkeste yükseleceğini düşünüyordu ve sonunda korktuğum şey olmadı güvenip yatırım yapan herkes kazandı. Bu şekilde herkesin aynı fikirde olarak kısa sürede kazanç elde ettiği bir olaya daha önce rastlamamıştım. O zamandan sonra nasıl bir piyasanın içinde olduğumuzu daha iyi görmüş oldum diye düşünüyorum.
Yani anlatmak istediğim bu piyasayı diğer piyasalarla karşılaştıran yanılıyor. Kriptopara piyasası geçen seneye kadar hemen hemen sadece "geek" diye adlandırılan teknoloji meraklısı insanların ilgi duyduğu bir piyasaydı. Şuanda git gide bu ilgi artıyor ve diğer piyasalarda işlem yapanlarda bu piyasaya her geçen gün giriş yapmaya devam ediyor ve yatırımcıların çoğu hala bu konuda bilgili halde değil. Hal böyle olunca bir şey hakkında herkes olumlu bakıyorsa da kazanç olması mümkün hale gelebiliyor. Tabi bu hep böyle devam etmeyecek, her piyasanın bir doyum noktası vardır.
Waves dışında biraz genel bir değerlendirme oldu ama yazdım artık yapacak bişey yok