@stromae, farkettiysen fiyatları btc cinsinden yazdım, altcoinleride hep btc cinsinden değerlendiririm zaten. Btc istediği yöne gitsin biz sadece oturup fiyat spekülatörlerinin oyununu izler sonra yolumuza bakarız. 2 hafta önce 1700 usd ye düştüğü zaman yaptığımız gibi. Ayrıca btc yi güveni sonsuz olanlardansanız btc dump yerken doğru olanı altcoin almaktır böylece elinizdeki btc miktarını arttırır usd cinsinden zararı kabullenirsiniz çünkü uzun vadede btc nin çok yükseleceğini bilirsiniz. Yükseldiği zaman ise altcoinde iseniz btc cinsinden kaybınız olur o da fırsat zararıdır.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Ama sanki dump zamanları sadece dolar cinsinden değil de satoshi cinsinden de altcoinler çöküyor gibi biz gözlemim olmuştu. Belki de yanılıyorumdur.
Peki bir şey soracağım malum Waves çok fazla yukarı yönlü fiyat hareketi yaptı. Mesela en az 2-3 senelik uzun vadeli düşünen kişilerin buralardan alım yapması sıkıntı yaratır mı sizce?
Asıl olması gereken uzun vadeli yatırımdır zaten, kısa vadede hiçbirşeyi kestiremezsiniz. Burası hisse senedi pazarı değil mali tablolara bakıp bir fikir yürütme kavramı yok. 3 altın kural 1= sağlam proje seçin 2=geliştirici ekibi sağlam olsun 3=iyi topluluğa sahip coinleri seçip uzun vadeli yatırım yapın. Sanıyormusunuz ki eth buraya 3 ayda geldi, bugünün temelleri yıllar önce atıldı. Waves çok avantajlı bir yapıya sahip sadece zamana ihtiyacı var. Birde bu işin duygusal boyutu yok değil, ben merkezsiz yapı taraftarıyım. Bu yüzden eth hard forkunda hackerın elinde milyonlar olmasına rağmen etc'yi desteklemiştim. Yinede yatırımınızı bölmeyi unutmayın.
Btc düşerken coinlerin hepsi usd cinsinden zarar eder, bazıları btc cinsindende değer kaybeder çifte zarar yaratır. Aynı şekilde btc yükselirken kimisi usd cinsinden değerini korur, btc cinsinden yükselmez. Kimisi (genelde düşük değere sahip altcoinler) btc cinsinden de yükselip çifte sevinç yaşatır. Her ikiside zamana ihtiyaç duyar. Btc yükselirken her altcoin aynı zamanda tepki vermez yükselişe, bunun sebebi balinaların her pazarı sırasıyla elden geçirmesi. Sırayla kar alırlar hepsinden.
Waves btc,eth fiyatlarından bağımsız ileride kar sağlayacak bir proje bence. Şu an işlem gördüğü adam akıllı tek exchange bittrex. Buna rağmen bu marketcap değerine sahip bir coin olması bence yeterince iyi bir neden.