wawes çok duyuyorum sizce alım fırsatı var mı? birde geleceği sizce yükseliş olur mu? (Btc için uzun vadede çıkar dedikleri gibi olur mu sizce)
poloda bulamadım orada yok mu?
karmenali daha iki mesaj önce açıklama yapmış. Okumadan hazıra konmayı bu kadar seviyor olamazsınız. Pes. Polo'da bulamadım demişsin, adam yukarıda neden girmediğini anlatıyor zaten. Biraz okuyun güzel kardeşlerim.
Bu arada karmenali' ye ek olarak bir soru: Waves' in yapısında polo & kraken vb.'nin sistemlerine eklemesini güçleştirecek birşeyler olabilir mi ? Bittrex' in kar payı dağıtan tokenleri kabul etmemesi gibi bir durum ?
Hayır böyle bir sorun söz konusu değil, nxt ve bitshares te aynı şekilde kendi merkezsiz exchange platformlar kurdular fakat her ikisede poloniex'te işlem görüyor.
Kraken'i söylemiştim zaten, çok fazla coini almıyorlar. LTC, ETH,ETC,XMR,RİPPLE,Dash,Stellar gibi coinler yer alıyor ve bunlar bildiğiniz üzere köklu aileden geliyorlar
Bunların dışında gnosis, rep ve melon olarak assetler yer alıyor. (Bu exchange'lerin neden bu tokenları eklediği malum zaten, bir çıkarları olmasa yapmazlardı bunu. Bu assetler en yüksek marketcap'e sahip değiller, bunları ekleyip golem, maidsafe, storj gibi assetlerin eklenmemesi zaten bunu açıkça gösteriyor.)
Daha önce okuduğum birkaç spekülasyon var onları yazayım.
-) Poloniex herzamanki gibi sitelerine eklenecek coinden %5 e yakın pay istemiş, fakat Sasha böyle birşeyi reddetmiş
-) Bittrex'in rakibi poloya karşı üstünlük yakalamak için gizlice Waves ekibiyle anlaşıp coinin poloya eklenmesini engellediği
-) Sasha'nın, coinin poloya eklenmesi halinde çeşitli spekülasyon ve manüpülasyonlarla karşılaşacağını ve bu yüzden waves'in amacından saptırılacağını düşünmesi.
kaynakEdit: Sonuç olarak merkezli yapıya sahip borsaların istedikleri gibi manüpülasyonu yapabildiğini biliyoruz. Poloda yer almasa uzay boşluğunda bile kendine yer edinemeyecek coinlerin nasıl hacimlere ulaştıklarını görebiliyoruz. Bunun dışında bitfinex'in ve çok eskilerden mtgox vakası var. Ben mtgox'a yetişemedim fakat bitfinex'ten de nasibini alanlardanım. Gerçekten hacklendiler mi onuda bilmiyoruz?
Ayrıca kimlik olayı var, belirli bir hacime kadar işlem yapabiliyor ondan sonrası için bilgilerini onlarla paylaşman gerekiyor. Böyle bir çağda bunun önemini az çok hepimiz biliyoruz.
Ben diyorum ki kurtulun artık şu 3. parti yazılımlarından ve gelin geleceğimizi kendimiz inşa edelim