Wavesleri saklayabileceğimiz sağlam bir cüzdan Yok mu? Borsada bıraksan dert, telefona atsan güven vermiyor. Bilgili arkadaşlardan tavsiye bekliyorum
Merhaba. Waves depolama için herhangi bir cüzdana gerek yoktur ancak öncesinde bir cüzdan hesabı edinmelisiniz. Cüzdan almadığınızı varsayarak kısaca anlatacağım zaten basit bir işlem, android de ise backup yani yedekleme mevcut ancak bende denemedim daha sağlam olarak online yedek oluşturup saklamayı tercih ederim.
Yeni waves wallet oluşturmak için
https://www.wavesplatform.net bu adrese girin "new account" yazısına tıklayın.
"WALLET SEED" yazan yeri kopyaladıktan sonra bir yere not edin örneğin metin dosyası yaratarak oraya kayıt yapabilirsin.
"Name" ve "Password" kısımları çok önemli değil sürekli gireceğiniz zaman oluşturmanız için gereken kısımlar fakat siz ilk kez yedek almak için bu kısımları kafanızdan doldurun kayıt etmenize gerek yoktur.
"Seed" olduktan sonra dilediğiniz zaman yeni paralo tanımlamanız mümkün.
"ADDRESS" kısmını yani cüzdan adresinizi kopyalamayı unutmayın. Şifre en az 8 karakter olmalı küçük büyük harf ve en az bir rakam içermelidir.
Oluşturduğunuz waves wallet hesabına giriş yaptıktan sonra sağ üst tarafta semboller var en baştaki "backup" sembolüne tıklayın (
[email protected] yazan yerin üstünde)
"ACCOUNT INFO BACKUP" menüsü açılacak alt taraftan "COPY" yazan yere tıklarsanız buradaki bütün değerler kopyalanır yine metin dosyasına bunları yapıştır diyerek kaydedebilirsin.
Bu bilgileri koruduğun zaman başka bir yedek gerektirecek işlem kalmıyor dilediğin zaman import ederek cüzdanına ulaşabiliyorsun. Import işlemi için şuan sadece "WALLET SEED" kodu yeterli oluyor.
Şimdi android telefonumdan da kontrol ettim daha önce cüzdan oluşturduysan ve içerisinde de bakiye varsa yedek almak için menüden "Backup Seed" yazılı yere tıkla ancak kodu almak için daha önce oluşturduğun pin numarasını istiyor.