dolar bazında ve btc bazında kıyaslandığında wavesin ne kadar kan kaybettiğini görmek çok zor olmasa gerek. waves ile ilgili tüm planlarımı erteledım. artık herhangi bir beklenti içinde değilim açıkçası.
etheryum son 1 aya 0,08 en 0,045 e ustu. son 2 ayda 0,15 den 0,045 e dustu. dash keza aynı monera keza aynı. son 2 ayda pump coınlerı dısında btc bazına 3x kaybetmeyen bır coın gosterırmısınız bana. tamam waves ekıbı agırdan alıyor ( bana gore ıyı de yapıyorlar) ama aman waves ustu battı gıttı bagholder oldu gıbı konusmak cok mantıklı gelmıyor bana. bu tarz projelerde kucuk yatırımcı kaybeder. ama buyuk yatırımcı zaten satamaz o coınlerı. 1m waves olan adam var kıme satacak hacım almadan. mesela elınızde 500 waves var 3x deger kaybettı btc bazında dıye aglıyor cogu kısı allasan elınde 1m waves olan ne yapsın garıbım hacımsızlıkten satamıyorda
waves ve mudaılı projeler uzun vadelı projelerdır. hızlı gıderse batar. bts sanırım vırus yedı zıncırı kesın bılgı degıl ama sagda solda oyle duydum. bu tarz projeler borsa yapmaya calısıyor ve bunu merkezsız olarak yapmaya calısıyorlar. degısken sayısı cok fazla. programlamadan hıc anlamama ragmen ısın o kısmını tahmın edebılıyorum. yapacagın tek bır hata. aha oldu hadı yayınlayalım dedıkten sonra gerı donduremeyecegın bır hasar yapabılır. ve bu hasar sadece platforma olmaz tum ekosıstemı etkıleyebılır. kısaca waves veya baska bır merkezsız borsa hadı yaptık dıye full surum yayınlasalar gatewaylerı patır patır ekleseler halkın ıstegı dogrultusunda dogru duzgun test etmeden guvenlıkten gecırmeden. o borsada hacım artsa mıllet gatewaylerı kullansa sonra da gatewayler patlasa ne olur bır dusundunuz mu. dogru durust test etmeden btc gateway ekleseler mesela o ateway den 10 bın btc calınsa. yada ether gateway ekleseler. patlasa o gateway. yada gecenlerde adını hatırlamıyorum saglam bır borsada bır bug gıbı bırsey olmustu bırkac sanıye ether 1 dolara dusmustu. boyle bırsey olsa. merkezsız borsa da ne olur dusundunuz mu.
bu sebeble agırdan gıtmelerı bu tarz projelerın gelecek ıcın ıyıdır.
waves ozelıne gelırsek eger ortada daha hıc bırsey yokken 3-4 dolar aralıgında 7 doları gordu. tekrar dıyorum hıcbırımızın begenmedıgı bok attıgı bu dex denen platform şu ölü fiyatından 4 dolar edıyor. ortaya bırde duzgun işleyen hacım kazanan bır platform geldıgınde olabılecek fıyatı dusunun. aptal saptal coınlerın 10-15 dolar oldugu bu ekosıstem ıcerısınde.