~snip
Leasing'in getiriye olan negatif etkisini anlayamadım. Atıyorum 10 bin waves'le node kurduk ve 100 waves geliri var. 10 bin'de leasingden geldi. Getiri 200 waves oldu. 100'ünü leasingcilere dağıttık. 100 yine bizde kaldı.
Neyi atlıyorum?
Fee getirisi 1000 waves günlük
Toplamda 10 node var.
Her node 10.000 waves bulundurmak zorunda olsa
Eşit olasılık ile her node günlük 100 waves kazanacaktır.
Eğer dışarıda node kuramayanların ellerindeki waves miktarı 100.000 waves olsa
Bunlarda ellerindeki wavesleri eşit bir şekilde node lara kiralasa
Aynı getiriyi bu kiralayanlarla paylaşmak zorunda kalan node ların geliri azalacaktır.
Yani 100 waves kazanan bir node bu geliri dışarıdan kiralayan 10.000 waves sahibinide paylaştırıcak.
edit : Şu waves ekibinde ben olsam şimdiye kadar uçurmuştum coini ama ...
Adamlar şu an doğru bir strateji mi izliyor yanlış mı ileride sonuçlarını göreceğiz, ama bana sorarsanız yanlış. Platformun sunduğu her esnekliği yarım yamalak deneyerek test ediyorlar. Bir ios dex, android dex... Gui, ng, smart contract, adam akıllı işlem görecek coinler, gateaway ler olmadan bunların yapılması bence zaman kaybı. Yarın değişen gui ile tekrar bunları kodlama zahmetine girecekler. Ardından voting eklenince yine uğraşacaklar. En önemli şey olan piyasaya para akışı sağlayacak gateaway'ler bile başlı başına bir müşteri potansiyeli yaratır. Ama adamlar bir gateaway eklediler usd, euro için, işlemler haftalarca sürebiliyor. Bu iş böyle yapılmaz.
Bittrex'in nasıl çıkış yakaladığını herkes biliyor. Polo'nun kendini ağırdan satan tavrının aksine her assetti platformuna kabul eden bittrex ciddi bir müşteri kitlesi kazandı. En başta beni
Liqui örn; arta kalan coinleri ekleyerek müşteri çekti. Daha birçok farklı yöntem varken bu adamlar henüz bunlara hiç yönelmedi. Bir bildikleri vardır deyip geçiyorum. Ama yatırımcısını şunu bilsin waves henüz test aşamasını geçmedi benim gözümde. Ama yeni rakipler çıkmadan elini çabuk tutmazsa piyasayı kaybetme ihtimalide var. Sonumuz iyi olur umarım