Dolar bazında epey bir kar ettirdi ancak bitcoin bazında baktın mı? Parayı waves yerine bitcoin'de tutsak daha iyiydi. Zaten her şekilde yatırımı olan bitcoin den kazandı. Waves henüz beklenileni veremedi ki neden yeteri kadar kazandırdığını düşünüyorsunuz anlamıyorum. Waves dex şu kötü haliyle bu fiyatta yenilemeler gelince bu fiyatta kalacağını düşünen varsa tüm yatırımını çeksin gidip simit satsın. Ney yani sınır 28x miymiş nerede yazıyor.
Parayı waves yerine bitcoin'de tutsak daha iyiydi.Bitcoin 1 ocak 2017 = 960 usd 4813 usd / 960 usd => 5x yaptı. Neresi daha iyi ?
Geçen yılları baz alırsanız xmr'ye 5 usd yi fazla görenler şimdi neden 500 usd olmuyor diye ağlıyor. O sene ile bu sene arasında ne değişmiş olabilir de insanlar bu fiyatı arzuluyor.
(bunun yerine başka coinleride ekleyebilirsiniz, eth vb. coinlerin platform olmasından dolayı birden fazla neden ekleyebilirsiniz.)
? Tek açıklaması psikolojiktir. Evet günden güne crypto paralara talep artıyor. Taban büyüyor. Ama bu veriyi doğrulatacak bir sayı bulmak çok zor.
Bitcoin fiyatının tek başına 1000 usd den 5000 usd görmesini anlarım ama marketcapin neredeyse her coininin %2000 %3000 artmasına şüphe ile yaklaşıyorum. Bugün bu blockchain teknolojisinden yararlanacak insanların bitcoine bu yüksek fiyatına rağmen talepte bulunmasına şaşırmam. Fakat diğer coinlere bu parayı vermek realist bir yaklaşım değil. Ethereum'un tüm altyapısını ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Smart contract lar ile uygulama geliştirebilirsiniz.
Buradan diğer kriptoları değersiz gördüğüm kanısına varmayın. Bana göre en kötüsü dahi normal bir para biriminden daha değerli. Ama anlatmak istediğim şey elde net sayısal bir veri olmadan ya da realist olmayan yaklaşımlarla fiyat tahmini yapılması.
Bütün fiyatlar psikolojik olarak şekillendirilip insanlara aşılanıyor. Altcoin'de bu bitcoine bağlı şekilde yapılıyor. Bitcoin'de ise birden fazla değişken ile.
Geçen forkta bitcoin fiyatı 500 usd ye düşüp Cash'in fiyatı 2000'e çıksaydı. İnsanlar btc daha değerli olmalı diye tüm parasıyla btc almayacak tam tersi büyük bir yatırımın riskli olduğunu düşünecekti. Aynı şekilde bugün Bitcoin Cash için 500 usd az diyenler bitmain desteğini kesse takır takır dökülecek. Bu örneklerle ne dediğimi anlattıysam realist bakış açısına gelelim.
Waves her konuda öncü ve inovatif bir proje bana göre; Ama bu öncü dediğimiz konuların neredeyse hiçbiri nesnel olarak kullanılabilir değil. Ng ilk adım olacak.
Waves şu an ( yavaş işleyen gateaway, alternatifi bulunan ve tam merkezsiz dexler arasında semi dex olarak hizmet veren bir platform) ( Belki fee btc ye göre çok daha az ama dünya genelinde geçerliliği az.) (Belki btc den daha hızlı ama eth gibi yaygın kullanım alanı olan bir rakibe göre tercih edilecek bir fark söz konusu değil).
Yatırımcısı ve madencisinin getirisi ise bir hiçten ibaret. Realist bir şekilde bir yatırımcı günlük 10 milyon transaction olursa yıllık %7 getiri sağlayacak. Bu mümkün mü şimdilik hayır. O zaman ne diye fiyat yükseltsin.
Öte yandan fiyat artsa, ödenen fee artacak bu sefer kullanıcıları kaçıracaz.
Başka bir gerçeklik ise realist bakış açısıyla bakıldığında waves'in %0.00001 i olmayacak coinlerin waves'ten daha değerli olması. Bu da waves fiyatının daha değerli olması gerektiğini düşündürtüyor. Ama siz onları bırakın ve gerçek bir yatırımcı olun ve sakin olun
Bu fiyat şimdilik uygun. Pump yiyip yememesi beni bağlamaz. Şu an herşey yolunda projeye ve ekibinede inanıyorum.