Pages:
Author

Topic: Yeni başlayanlar için Bitcoin - page 2. (Read 21516 times)

full member
Activity: 224
Merit: 100
November 29, 2013, 07:24:27 AM
Şöyle düşünün sizin ağda bir dijital hesabınız var ve paralar burda kayıtlı fakat sizden başka kimsenin erişimi yok. Mesela bankadaki paranıza erişme takip etme ve izleme hakkı var ya da vefatınız durumunda bu parayı yasal varislerinize kanun çerçevesinde dağıtılabilir. Dijital cüzdanda hesap numaranızı paylaşmadığınız sürece kimse takip edemez. Bu cüzdana ulaşmak için kullanacağınız şifre ise bilgisayarınıza kurduğunuz cüzdan içinde. Para transferi için koyduğunuz şifre değil ağa ulaşmak için karmaşık bir şifre var o. Siz eğer cüzdanın ağdaki hesabınıza ulaşması için gereken o şifreyi ve hesap numaranızı alırsanız dünyanın heryerinden başka bir çüzdana bu bilgileri import ederek paranıza ulaşırsınız. Diyelim ki paranoyaklık derecesinde paranızın çalınmasından korkuyorsunuz o zaman yapacağınız şey. Bu bilgileri önce kağıda dökün sonra bu kağıtların 10 tane fotokopisini çektirin. Sonra bunları pvc kaplatın. Ardından bunu ister kasalarda ister gömerek isteseniz bu işlerden anlamayan eş dost akrabalarınıza emanet ederek saklayın. Fotografik hafızanız varsa ezberleyip imha da edebilirsiniz sanırım. Smiley. Bu kopyalardan 1 tanesini bile dijital cüzdana import ettiğinizde diğer kopyalar değersiz hale gelecektir. Çünkü sistem aynı paranın aynı cüzdandan 2. kez çıkmasına izin vermez. Yani benim anladığım bu yanlışlarım varsa düzeltin.
newbie
Activity: 20
Merit: 0
November 29, 2013, 07:08:20 AM
Merhaba,

Siteyi takip ettiğimden beri ben de dahil olmak üzere hep aynı soruları soruyoruz. Ve haklı olarak bilen arkadaşlar da sıkılıyorlar zamanla. El birliği ile coin rehberi hazırlasak nasıl olur?

Örnek olarak;

-BitCoin, LiteCoin... nedir?
-Nereden alınır?
-Mining nedir?
-Tam olarak nasıl işliyor sistem?
-Alınan siteler (BTC-e, BTCTürk...) nasıl alınır? Belki resimli örnekler ile adım adım.
-Cüzdan nedir?
-Nasıl kullanılır?
-İşlemler nasıl yapılır?

vb... gibi temel soruları bir başlık altında toplanabilir. (Aklımıza soru geldikçe güncellenir.)

İlk entry'de bütün cevaplar yazılır ve en üste sabitlenir hatta konu kitlenebilir bile kirlilik olmasın diye zaten yeni başlayan arkadaşlar bu başlık altında sorularını sorabilir.

Çünkü ülkemizde yeni yeni yayılmaya başlayan bir sistem olduğu için sürekli yeni üyeler gelecek ve aynı sorular sürekli dönecek.

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
sr. member
Activity: 812
Merit: 260
November 29, 2013, 06:50:11 AM
Anlamadigim sey mesela ben BTCe den 100 litecoin aldim bunlari nasil cuzdanima koyucagim adim adim? Bu 100 ltc kac mb bir dataya esdeger oluyor mail de bile saklayabilirmiyim?
Btce Vircurex gibi yerler nasil kolayca hacklenebiliyor bugune kadar hicbir kumar sitesi boyle acik tehditlere maruz kalmiyorken milyon dolarlarin dondugu yer daha guvenli olamazmiydi?
Btce den 100 ltc alinca cikis yaptim diyelim orada saklamam cokmu sakincali her coin i aldigimizda cuzdanami atmaliyiz?
sr. member
Activity: 252
Merit: 251
November 29, 2013, 06:25:49 AM
Merhaba arkadaslar ben yeni basladim ve ilk gun itibari ile 15 adet FTC aldim 1$ dan deneme amacli simdilik bunlar BTC-E duruyor.Sorularima gelirsek
Bunlari nasil mac laptopta saklayabilirim? FTC Client ini mi indirmem gerekiyor? her coin icin baska app olayimi?
Ben bu 15 ftc coin i suan BTC-E demi muhafaza ediyorum dedigimiz sekilde programini indirip icinde saklarsam 5-6 ay sonra acinca degeri aynimi oluyor? orasini anlayamadim pek yoksa hergun duzenli yedekmi aliyoruz?
Simdi bu yedek olaylarini herkes sayfalarca yazmis etmiste uzaylilarin gelip calma durumu yoksa o key i indirdigimizde guvenli offline bir pc ye usb bellege koyup saklama olayimi cokmu zor kimse yapmiyor boyle birsey?
Mesela FTC worldcoin vb ucuz alt coin lerden almanin dezavantajlari varmidir? Bunlar 5 ay sonra marketten silinmez deglmi? Bu alt coin ler sonsuza dek articakmi bunlari kontrol eden bir kurulus varmi?
Yoksa onune gelen coin yaratip kendine ayirarak milyarder olamiyormu?
Bu olayin sonu yokmudur dusunun herkes coin aliyor para ortadan kalkiyor ee herkes zengin olup kazaniyorsa Huh dur ya oyle birsey olamazki Cheesy mantiga ters degilmi? Birileri kaybetmeliki biz kazanalim bu sistemde isler boyle yurumuyormu?
Daha bircok soru var aklimda ama simdilik bu kadar yazayim Smiley simdiden tesekkurler cevaplar icin cok sacma seyler sorduysam affola

FTC olmekte olan bir coin, bir an evvel elinizden cikarin. btc-e de bir kac defa silinecekti, askiya aldilar.
technomancer senin hakkını nasıl ödeyeceğiz bilemiyorum her sorumuza cevap veriyorsun ve gerçekten hissettiğim kadarıyla iyi niyetle hareket ediyorsun. bunun için sana çok teşekkür ediyorum. umarım bu iyi niyetini suistimal etmezler, etmeyiz...

Tesekkur ederim, beni mahcup ediyorsunuz, bilgi paylastikca cogalir..
sr. member
November 29, 2013, 06:21:34 AM
Benim sorulara cevap yokmu  Grin

Aslinda size kisa ve oz bir cevap vermisim. Cunku anlatmama degecek bir bilgi degil, sadece zaman kaybi o yuzden.

Uzerinde islem yapmaya degecek yalnizca

BTC-LTC-PPC-NMC-XPM   bunlarin disindakiler sadece zaman kaybi.

her coini bir kredi karti gibi dusunurseniz evet her kredi karti icin ayri banka.

bu bitcoin ile baslayan kripto-para birimi temelinde zaten merkezi olmayan, peer to peer denilen, kisisden kisiye direk islem gormesini saglayan bir olusum. herhangi bir devlete kuruma bagli degil bu yuzden yukarida verdigim coinler disindakiler ya cok yeni yada yavas yavas :olmekte olan coinler.

mac icin wallet de direk kendi sayfasinda var, gozunuzden kacti sanirim. sayfayi az asagi kaydirin goreceksiniz.

http://feathercoin.com/
member
Activity: 182
Merit: 10
November 29, 2013, 06:21:02 AM
Merhaba arkadaslar ben yeni basladim ve ilk gun itibari ile 15 adet FTC aldim 1$ dan deneme amacli simdilik bunlar BTC-E duruyor.Sorularima gelirsek
Bunlari nasil mac laptopta saklayabilirim? FTC Client ini mi indirmem gerekiyor? her coin icin baska app olayimi?
Ben bu 15 ftc coin i suan BTC-E demi muhafaza ediyorum dedigimiz sekilde programini indirip icinde saklarsam 5-6 ay sonra acinca degeri aynimi oluyor? orasini anlayamadim pek yoksa hergun duzenli yedekmi aliyoruz?
Simdi bu yedek olaylarini herkes sayfalarca yazmis etmiste uzaylilarin gelip calma durumu yoksa o key i indirdigimizde guvenli offline bir pc ye usb bellege koyup saklama olayimi cokmu zor kimse yapmiyor boyle birsey?
Mesela FTC worldcoin vb ucuz alt coin lerden almanin dezavantajlari varmidir? Bunlar 5 ay sonra marketten silinmez deglmi? Bu alt coin ler sonsuza dek articakmi bunlari kontrol eden bir kurulus varmi?
Bu olayin sonu yokmudur dusunun herkes coin aliyor para ortadan kalkiyor ee herkes zengin olup kazaniyorsa Huh dur ya oyle birsey olamazki Cheesy mantiga ters degilmi? Birileri kaybetmeliki biz kazanalim bu sistemde isler boyle yurumuyormu?
Daha bircok soru var aklimda ama simdilik bu kadar yazayim Smiley simdiden tesekkurler cevaplar icin cok sacma seyler sorduysam affola

FTC olmekte olan bir coin, bir an evvel elinizden cikarin. btc-e de bir kac defa silinecekti, askiya aldilar.

desene millet son vurgunlarını yapıyorlar
sr. member
November 29, 2013, 06:12:28 AM
Benim sorulara cevap yokmu  Grin
newbie
Activity: 24
November 29, 2013, 06:01:11 AM

technomancer senin hakkını nasıl ödeyeceğiz bilemiyorum her sorumuza cevap veriyorsun ve gerçekten hissettiğim kadarıyla iyi niyetle hareket ediyorsun. bunun için sana çok teşekkür ediyorum. umarım bu iyi niyetini suistimal etmezler, etmeyiz...
sr. member
Activity: 532
Merit: 250
November 29, 2013, 01:57:35 AM

Ben de FTC'nin zorluğu düşük diye üretmeyi amaçlıyordum  Grin
sr. member
November 28, 2013, 10:29:02 PM

sr. member
November 28, 2013, 10:21:01 PM
full member
Activity: 216
Merit: 100
November 28, 2013, 06:30:23 PM
Slmlar çok yeniyim btc-e ye depozit yapmak istiyorum ancak methodları göremiyorum.Yani sağ üst köşedeki account umun altuında finances a tıkladığımda almak istediğim coin bölümde deposit e tıkladığımda bana kod veriyor.Anladığım kadaryıla bu kodla işlem yapabilmem için benim BTC sahibi olmam gerek.Fakat ben banaka transferi ya da webmoney ile deposit yapmak istiyorum.
Rica etsem yardım eder misiniz?

Aşağıya doğru USD'nin yanındaki Deposit'e basarsan sana para transfer yöntemleri gösterecektir.
newbie
Activity: 1
November 28, 2013, 08:46:44 AM
Slmlar çok yeniyim btc-e ye depozit yapmak istiyorum ancak methodları göremiyorum.Yani sağ üst köşedeki account umun altuında finances a tıkladığımda almak istediğim coin bölümde deposit e tıkladığımda bana kod veriyor.Anladığım kadaryıla bu kodla işlem yapabilmem için benim BTC sahibi olmam gerek.Fakat ben banaka transferi ya da webmoney ile deposit yapmak istiyorum.
Rica etsem yardım eder misiniz?
newbie
Activity: 15
November 27, 2013, 06:40:07 PM
btc-e sitesinde bazı verdiğim satış-alış emirlerinde

In payment for a warrant yazıyor ve hesabım da eksik gözüküyor. ne demek acaba?
legendary
Activity: 1792
Merit: 1030
November 27, 2013, 12:12:51 PM
2013 sonu veya 2014 ortalari en gec, 4 haneli rakamlari gorecegiz diye dusunuyorum.
Başka bir şey düşünüyor musunuz hocam bu aralar Cheesy Cheesy
newbie
November 27, 2013, 10:54:04 AM

Daha evvel yazdigim su mesaj sizi bilgilendirecektir.

https://bitcointalksearch.org/topic/m.2970833

Tam da onu okuyordum, teşekkür ederim tekrar.
sr. member
November 27, 2013, 10:41:17 AM

Hocam sen sabaha kadar yaz ben okurum:) Gerçekten süper tavsiyeler ve okudukça kafamda bazı şeyler daha da netleşmeye başladı. Peki bu coinleri nasıl muhafaza etmeiyiz. Anladığım kadarıyla herhangi bir belge ya da banka gibi bir hesapta muhafaza edemiyoruz. Ben de zaten çok büyük bir yatırım yapamayacağım için ve mesleğim de borsayla ilgili olmadığı için al-unut yapmayı düşünüyorum. Tamamını kaybetsem de parayı kaybettim derim çok önemli değil.

İşte sormak istediğim şey şu 5-10 seneden bahsediyoruz en etkili muhafaza şekli nedir?

Tecrübelerini paylaştığın için tekrar teşekkür ederim.

Daha evvel yazdigim su mesaj sizi bilgilendirecektir.

https://bitcointalksearch.org/topic/m.2970833
newbie
November 27, 2013, 10:19:01 AM
Asagida yazacaklarim tamamen benim kisisel fikirlerim olup hic bir sekilde yatirim tavsiyesi degildir.

Gectigimiz bir kac hafta icerisinde ister Bitcoin olsun, ister diger altcoinler olsun hic olmadigi kadar hizli ve surekli bir sekilde yukselis grafigi cizdi, halen bu yukselis devam ediyor. Bir ekonomist olmasamda biraz arastirma yapinca bu yukselisin belki hizinin dusecegine ama yukselmesini surdurecegine inaniyorum. Bu yukselisin ardinda yatan sebeplere baktigimizda Cin'deki borsalardan kaynaklanan yuksek alimlari goruyoruz, cok gecmeden Cin hukumeti artik Amerikan dolari stoklamayacagini beyan etii.
(http://www.infowars.com/china-announces-that-it-is-going-to-stop-stockpiling-u-s-dollars/)
 (http://www.bloomberg.com/news/2013-11-20/pboc-says-no-longer-in-china-s-favor-to-boost-record-reserves.html)

Belki hatirlarsiniz, Saddam doneminde saddam artik petrolu dolar degil Euro ile satacagini acikladiginda arkasindan birinci ve ikinci korfez savasi derken Irak'a sozde demokrasi getirdiler.  Ayni seyi Cin'e yapamayacaklarina gore ileriki zamanlarda bu Bitcoin ve ayakta kalmayi basarabilen birkac diger kripto paranin cok cok degerlenecegini tahmin ediyorum.
  Bundan cok degil 1 sene kadar evvel nasil cep telefonlarinin kriptolarini kirip onlari dinlerim diye ciktim yola, cok yol kat ettim ve nihayetinde Turkiye dahil halen dunyanin bir cok ulkesinde kullanilan GSM A5/1 encryption algoritmasinin ranbowtable larina ulastim. 2 terabyte lik bir rainboetable idi ve uygun bir ekran karti rig i ile kisa zamanda kirilabilirdi, derken bu isin FPGA lar ile daha hizli yapilabilecegini kesfettim, bu FPGA lari ararken en nihayetinde Bitcoin ile  tanistim, henuz 10.34 dolardi, o zaman FPGA cihazlar preorder asamasindaydi ve halen ekran kartlari ile mining yapilmakraydi, bende o zaman hemen ebayden bir 6990 siparis ettim, 1 haftalik mining sonucunda 2 btc kazmistim, o zamanlar yani 2012 Eylul ayinda bitcointalk forumunda ileri tarihler icin ongoruler vardi, en iyi ihtimaller en fazla 100 dolar olaiblecegi seklindeydi, ama inanilmasi guc iddialarda vardi, 2013 sonu 350 dolar gibi, 2014 ilk ceyregi 1000 dolarin uzeri gibi ve 2015 sonu 100 bin dolarin uzerinde olacak seklinde.

Zaman zaman bu tahminlerdende hizli artik gosterdi, arada cok sert dusulerde yasandi ama her dusmede daha buyuyerek daha guclenerek daha ivme kazanarak yoluna devam etti, su gun gelinen noktada artik almasi zorlasti ama bir bitcoini ileride bir kulce altin gibi dusunun yada bir kulce buyuklugunde elmas, satosjinin cent degilde 1 dolar olabilecegi ne kadar uzak degilmi simdi, imkansiz gibi utopik bir fantazi gibi. tum bu gelismeler 1 sene icerisinde yasandi, bir cok donanim firmasi cikti her gecen gun daha hizli daha guclu cihazlar gelistiriyorlar, fakat bununda elbet bir siniri var dediginizi duyar gibiyim, elbette teknik olarak siniri var ama her gecen gun bu cihazlara sahip olanlarinda sayisinda bir artis var. eskiden pentium vardi pentium 2 cikti 3 cikti 4 cikti sonra dual core quad core derken 32 core a kadar cikti, ama halen core basina 3-4 ghz sinirini asabilen cok az cpu var.
  Dahada uzun yazmak istiyordum ama eminim buraya kadar bile okuyan sayisi azdir, kisaca benim kisisel fikrim arsa alir gibi al unut 5 10 sene sonra emekliligini kurtar.

Hocam sen sabaha kadar yaz ben okurum:) Gerçekten süper tavsiyeler ve okudukça kafamda bazı şeyler daha da netleşmeye başladı. Peki bu coinleri nasıl muhafaza etmeiyiz. Anladığım kadarıyla herhangi bir belge ya da banka gibi bir hesapta muhafaza edemiyoruz. Ben de zaten çok büyük bir yatırım yapamayacağım için ve mesleğim de borsayla ilgili olmadığı için al-unut yapmayı düşünüyorum. Tamamını kaybetsem de parayı kaybettim derim çok önemli değil.

İşte sormak istediğim şey şu 5-10 seneden bahsediyoruz en etkili muhafaza şekli nedir?

Tecrübelerini paylaştığın için tekrar teşekkür ederim.
sr. member
November 27, 2013, 06:19:58 AM
Asagida yazacaklarim tamamen benim kisisel fikirlerim olup hic bir sekilde yatirim tavsiyesi degildir.

Gectigimiz bir kac hafta icerisinde ister Bitcoin olsun, ister diger altcoinler olsun hic olmadigi kadar hizli ve surekli bir sekilde yukselis grafigi cizdi, halen bu yukselis devam ediyor. Bir ekonomist olmasamda biraz arastirma yapinca bu yukselisin belki hizinin dusecegine ama yukselmesini surdurecegine inaniyorum. Bu yukselisin ardinda yatan sebeplere baktigimizda Cin'deki borsalardan kaynaklanan yuksek alimlari goruyoruz, cok gecmeden Cin hukumeti artik Amerikan dolari stoklamayacagini beyan etii.
(http://www.infowars.com/china-announces-that-it-is-going-to-stop-stockpiling-u-s-dollars/)
 (http://www.bloomberg.com/news/2013-11-20/pboc-says-no-longer-in-china-s-favor-to-boost-record-reserves.html)

Belki hatirlarsiniz, Saddam doneminde saddam artik petrolu dolar degil Euro ile satacagini acikladiginda arkasindan birinci ve ikinci korfez savasi derken Irak'a sozde demokrasi getirdiler.  Ayni seyi Cin'e yapamayacaklarina gore ileriki zamanlarda bu Bitcoin ve ayakta kalmayi basarabilen birkac diger kripto paranin cok cok degerlenecegini tahmin ediyorum.
  Bundan cok degil 1 sene kadar evvel nasil cep telefonlarinin kriptolarini kirip onlari dinlerim diye ciktim yola, cok yol kat ettim ve nihayetinde Turkiye dahil halen dunyanin bir cok ulkesinde kullanilan GSM A5/1 encryption algoritmasinin ranbowtable larina ulastim. 2 terabyte lik bir rainboetable idi ve uygun bir ekran karti rig i ile kisa zamanda kirilabilirdi, derken bu isin FPGA lar ile daha hizli yapilabilecegini kesfettim, bu FPGA lari ararken en nihayetinde Bitcoin ile  tanistim, henuz 10.34 dolardi, o zaman FPGA cihazlar preorder asamasindaydi ve halen ekran kartlari ile mining yapilmakraydi, bende o zaman hemen ebayden bir 6990 siparis ettim, 1 haftalik mining sonucunda 2 btc kazmistim, o zamanlar yani 2012 Eylul ayinda bitcointalk forumunda ileri tarihler icin ongoruler vardi, en iyi ihtimaller en fazla 100 dolar olaiblecegi seklindeydi, ama inanilmasi guc iddialarda vardi, 2013 sonu 350 dolar gibi, 2014 ilk ceyregi 1000 dolarin uzeri gibi ve 2015 sonu 100 bin dolarin uzerinde olacak seklinde.

Zaman zaman bu tahminlerdende hizli artik gosterdi, arada cok sert dusulerde yasandi ama her dusmede daha buyuyerek daha guclenerek daha ivme kazanarak yoluna devam etti, su gun gelinen noktada artik almasi zorlasti ama bir bitcoini ileride bir kulce altin gibi dusunun yada bir kulce buyuklugunde elmas, satosjinin cent degilde 1 dolar olabilecegi ne kadar uzak degilmi simdi, imkansiz gibi utopik bir fantazi gibi. tum bu gelismeler 1 sene icerisinde yasandi, bir cok donanim firmasi cikti her gecen gun daha hizli daha guclu cihazlar gelistiriyorlar, fakat bununda elbet bir siniri var dediginizi duyar gibiyim, elbette teknik olarak siniri var ama her gecen gun bu cihazlara sahip olanlarinda sayisinda bir artis var. eskiden pentium vardi pentium 2 cikti 3 cikti 4 cikti sonra dual core quad core derken 32 core a kadar cikti, ama halen core basina 3-4 ghz sinirini asabilen cok az cpu var.
  Dahada uzun yazmak istiyordum ama eminim buraya kadar bile okuyan sayisi azdir, kisaca benim kisisel fikrim arsa alir gibi al unut 5 10 sene sonra emekliligini kurtar.

EFS
staff
Activity: 3822
Merit: 2123
Crypto Swap Exchange
November 27, 2013, 05:42:05 AM
Ben cebimden para verip yatırım yapmadan önce 2 ay forumun her yerini okudum. (Sadece Türkçe bölümünü değil) Birçok yeni gelen arkadaş Bitcoin'i televizyonda veya gazetede görüp hakkında hiçbir şey bilmeden bodoslama yatırım yapıyor. Bu hatadır. Önce bilgilerinizi artırın, sonra öngörü sahibi olacaksınız zaten. Ve o zaman kendi yatırım kararınızı verebilirsiniz.
Kendi yatırım planımdan da bahsetmiştim. Asla tüm paranızı tek bir enstrümana bağlamayın.
Pages:
Jump to: