Peki bu sistemin bakımı onarımı koruması vb. işleriyle kimler ilgileniyor? bu gibi işler için yetkileri varsa, başka müdahalelerde bulunma olanakları da olabilir değil mi? Ayrıca bu kimselerin bu gibi işlerden ne gibi bir çıkarı var? yoksa sadece yardımseverlik mi?
. Btc yapan adami kimse tanimiyor
evet bunun farkındayım. ama hiç kimsenin hiçbir şekilde müdahil olamayacağı bir sistem olması bana makul gelmiyor. hem bitcoin tarihinde çok az sayıda da olsa bazı müdahalelerin yapıldığını okumuştum. sonuçta birilerinin mutlaka bu sistemi gözden geçirmesi gerekir. kimliği bile belli olmayan bu kişilere insanlar nasıl güveniyorlar?
Merhaba, sunun icin guveniyorlar cunku acik kaynak kodlu bir sistem. Koda bakarak kotu ve art niyetli birsey varmi anlayabilirsiniz. Bitcoin su anda hacim olarak milyar dolari gecti siz neyin hesabni yapmaya calisiyorsunuz ?
Merhaba, bitcoinin hacmi bu boyutlarda olduğu için bunları konuşuyoruz, diğer sanal paralar gibi olsa kendi halinde uygulama olurdu. hesap yapma meselesine gelince, elinde hiç bitcoini olmayan birisi olarak sadece araştırmama malzeme bulmak derdinde olduğumu söyleyebilirim. acaba siz neden kaçamak cevaplar veriyorsunuz? Bu kadar güvenliyse -ki öyle olduğunu tahmin ediyorum- sorgulamalardan rahatsız olmak niye?
Aslinda gayet samimi bir cevap vermistim, tabiki burada yazarken tonlama, duygu v.b seyleri ifade edemedigimizden yazilani herkez kendi uslubuna gore okuyor yada anliyor. bence yazdigim seyi hizli hizli kaslarinizi catarak okumak yerine, on yargisiz bir sekilde sakin sakin tane tane okursaniz aslinda samimi bir yanit oldugunu, ve verilen cevabin icinde yine bir soru sorularak neyin hesabini yapmaya calistiginizi belirtmisim. Yapmaya calistiginiz hesap nedir ? Acikcasi verdiginiz cevaptan hic birsey anlamadim. Sayet doyurucu bir cevap istiyorsaniz sorunuzda acik olmali, bu uslupla bir soru sorarsaniz bir cevap bulabileceginizi sanmiyorum. Simdi sorumu yineliyorum, yapmaya calistiginiz hesap nedir ? bunu bilirsek belki size daha tatmin edici bir cevap saglariz.
Kodda degisiklik yapip sistemi kullanilmaz hale mi getirmrkle alakali bu hesap?
51% saldirisi ve detaylari ile mi ilgili bu hesap ?
cuzdanin guvenligi ve sifrelemesi ile mi ilgili ?
cuzdanda tutulan data ile mi ilgili?
networkte tutulan data ile mi ilgili ?
private key ile mi ilgili public key ile mi?
zorluk derecesinin hesabi ilemi ilgili ?
yoksa poollara yada clientlara yapilacak yada yapilan ddos saldirisinin neticeleri ve bu hesabin sonunclari mi?
Node lara yapilacak Ddos saldirisinin sonucunda ortaya cikacak hesapla mi ilgili ?
Bitcoin matematik demek, burada hersey hesap demek, neyin hesabiini merak ediyorsunuz ?