Merhaba,
Forumu 1 hafta kadardır takip etmekteyim. Bu BitCoin olayını da yaklaşık 2,5-3 haftadır takip ediyorum. Ama yine de aslında kafamda bir sürü soru oluştu. Henüz çok fazla öğrenemesem de BitCoin sitesinden indirdiğim cüzdanım var içinde reklam tıklayarak kazandığım bir kaç uBTC var.
Aslında sormak istediğim sorular hem tüm yani başlayanların merak ettiği soruları tek bir yere toplamak ve herkesin yararlanmasını sağlamak hem de yatırım yapmak istemem.
Zaten mining yapamayacağımızı anladım. Boş sorular sormayacağım mining konusunda.
-BitCoin cüzdanlarından hangisini kullandığımız ne kadar önemli? Hangilerini önerirsiniz?
-BitCoin ile ilk tanıştığımda yaklaşık 300$ falandı, şimdi ise 850$ kadar. Merak ettiğim şey ise BitCoin almak için en uygun zaman nedir? Sürekli arttığı için bir yerden yakalamalı mıyız? Yoksa düşüş anı olabilir o anı mı yakalamalıyız? Eğer düşüş dönemleri var ise ne zamanlar olabilir?
-BTC daha ne kadar yükselir? Geleceğini nasıl görüyorsunuz?
-Çok fazla yatırımı olmayan insanlar için LTC mi? BTC mi?
-LTC de BTC kadar prim yapabilir mi?
Bu konuyla yakından ilgilenenler yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Bu kadar bu işlerden anlayan kişi şu 3-5 soruya cevap veremiyor mu?
Ama forumda uyarılması gereken bir şey olduğunda hemen cevap veriliyor.
Gerçekten mükemmel bir oluşummuş.
Teşekkür ederim.
Belkide sorularinizi yanitlayabilecek bir medyum veya muneccim aramizda olmadigi icindir.
Ilk sorunuz haric diger sorulanirinzi tkrar okurmusunuz. Boyle oynak bir piyasada bu cevabini aradiginiz seyleri kimin nasil yanitlayabilmesini bekliyorsunuz, birde ustune stem ediyorsunuz.
Bitcoin alamadin mi yada alirken bir sorunlami karsilastin, mining ile mi ilgili takildigin merak ettigin birsey var, hangi exchange e nasil para yollayip cekebilecegini mi merak ediyorsun? Bu vb sorulariniza ben dahil buradaki bir cok yeni eski arkadasimiz seve seve yardimci olacaktir. Birde unutmayin ki kimse babanizin usagi degil kimse size cevap vermek zorunda degil kimseye bu is icin maas odemiyorsunuz bu yuzden boyle stem etmeyi bir kenara birakip nasil birbirimize yardimci oluruz bilgi ve tecrubelerimizi nasil paylasiriz ona bakalim olmaz mi?
Forumlarda gördüğüm kadarıyla herkesin az çok fikri var. Bu bir sitem değil. Burası yardımlaşma platformu ve bence en çok yeni başlayanların yardıma ihtiyacı var.
Ben kimseyi babamın uşağı ya da maaşlı işçim olarak görmüyorum. Derdimi gayet düzgün bir şekilde anlattığımı düşünüyorum. Ben size kehanet yazın demiyorum fikrinizi belirtin diyorum. Üç aşağı beş yukarı bir öngörünüz vardır, uzun süredir bu piyasayı takip eden insanlarsınız. Ve ben bu öngörüyü sordum. Bunlara cevap verebilecek öngörüye sahip insan olmadığınızı, özellikle sizin bir öngörünüzün olmadığına inanmıyorum. Sırf demin yazdıklarıma tepki göstermek için biz müneccim değiliz demişsiniz. Zaten borsa işi müneccim işi değil, öngörü işidir. Ve sizlerin bu öngörüye sahip olduğunu düşünerek sordum.
Şu an verdiğiniz cevap sadece öfkenizden dolayı olduğu çok açık. Bence yardımlaşma işini biraz yanlış anlamışsınız. Öngörünüz bile yoksa demin yazdığınız gibi "arkadaşım sorduğun soruları şu an yanıtlamak çok zor, burası oynak bir piyasa" cevabı bile yeterlidir.
Sonuç olarak mod olmak sadece forumu düzeltmek, "aramaya inanmak" yazmak ya da bir kaç samimi bilen kişiyle piyasa hakkında yeni başlayanların bilmediği bir dilde konuşmak değildir. Ben bu forumun samimiyetinden dolayı sormuştum sorularımı. Bir sonraki entry ise sitem değil gerçeklerdir.
Saygılar.