Arkadaşlar merhaba, gördüğüm kadarıyla güncel altcrypto konusu yok. Ben kendi adıma bu konuyu sıcak tutmaya çalışacağım, zira tüm dikkatimi ve alakamı altcoinlere vermiş durumdayım. Sadece bilgi amaçlı paylaşacağım, inanın ekonomiden de borsadan da anladığım yok. Öğrenmeye çalışıyorum, öğrenirken de üç beş satoshimi üç beş defa katlıyorum / katlamaya çalışıyorum.
Aynı zamanda 3 ekran kartlık x11 ve türevleri gibi gpu friendly ufak bir rigim var. Launch yakalayıp ufak karlar da elde etmeye çalışıyorum. İlgilenenlere duyurulur.
İlk olarak yeni çıkacak coinlerden bahsedeyim.
İlki Elektron, ICO'su 4 saat içinde bitti. C-cex'i sevmediğim için ICO'ya katılmadım. Bu arada tüm altcoin tradelerim için istisnasız bittrex'i kullanıyorum.
Coin'in linki:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1019681.180Algoritması x13. 30MHs gibi bir hash ile mine'a gireceğim. Şu anda C-cex'de icosu en son 3000 satoshiden alıcı bulmuş ki, güzel bir rakam. Herhangi bir umut vadediyor demiyorum. Ancak ANN başlığı, roadmap falan afilli, bu da bir hafta kadar da olsa kazanç sağlanabilecek bir coin olabileceğini gösteriyor. Dahası olursa tabii ne ala. Mine başlayıp bittrex sitesine aldıktan sonra Developer'ın güncelleme oranına göre coinin geleceği de belli olur diye düşünüyorum. Mine için suprnova pool'unu tavsiye ediyorum. Şimdi alış için ise birşey demeyeceğim, ben şahsen mine dışında almayı şu an için düşünmüyorum.
İkinci olarak Kölsch diye bir coin var, yarın mine'ı başlayacak. Pek profesyonel gözükmüyor, yine de Elektron beklerken yönlendirebilirim hashleri eğer pool açılırsa. İncelemek isterseniz linki:
https://bitcointalksearch.org/topic/m.11039462Çıkan coinlerden bahsedeyim biraz da.
Bir hafta kadar önce Cypher adında bir coin çıktı, altcoinleri takip edenlerin malumudur. Afilli projeler falan filan ilgi gördü coin. Sadece mine yaptım, ufak bir miktarda kasabildim. Fiyatı hemen hemen her exchange sitesinde 2000-4000 arası değişip duruyor. Bittrex'de çok bot var, fiyatı sabit tutuyorlar. Şu an için başlığında 100k gibi hayaller kuruluyor, inşallah olur. Ben yine de kısa vadede olursa görebileceği en yüksek rakamı 10k olarak görüyorum, ki o da Developer'ın yeni duyurular eklemesine çok bağlı. Yine de volume'u çok güzel, trade ediliyor, sürekli bakan bir kitle var. İniş çıkışlar gün içinde yok yaşanıyor, 2500'e düşüp 3-4 saat sonra 3500'e çıkabiliyor. Mine'ı bitti, PoS aşamasında.
Linki:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1006527.1460Bir diğeri TRON. Yine altcoin takip edenler görmüştür. Sha algoritması olduğu için mine yapamadım. Fiyatı çok pump and dump oldu iki üç gün içerisinde. Halen PoS aşamasında, coin üretilmeye devam ediyor. Mine'ı bitti. Ben bunu 35000 civarlarında aldım. İki gün önce ilk pump'da 70000'i gördü, satmadım. Bugün 68000'i görünce daha fazla risk almayıp sattım. Proje güzel gibi gözüküyor, Developer çok tatmin edici bir mesaj attı dün. Yine de pek güvenemiyorum. İnceleyin kendi kararınızı verin. 40000'leri görürse bir posta daha alabilirim cüzi bir miktarda.
Bu arada 3 gün önce sabaha karşı 5 sularında Crave 70000'e düştü, hesabımdaki tüm para altcoinlerdeydi. Alamadım. Şimdi 300.000'leri zorluyor. Ah ah...