Pages:
Author

Topic: Yeni çıkan ICO sahipleri hırsız mı ? - page 2. (Read 712 times)

hero member
Activity: 896
Merit: 519
Eskisi gibi kimse sıcak bakmıyor fakat amacımız para kazanabilmek. ICO araştırırken sağlam olanları arıyoruz gerisini boş verdiğimize göre haksız sayılmazsın. İşini doğru düzgün yaparak ortaya ürün koyanların da amacı para kazanmak ancak projelerin ihtiyacı olan hak ettikleri paradan çok daha fazlasını istiyorlar. Bir proje yap ortada henüz ürün olmasın ve onlarca milyon dolar topla yani ne diyebiliriz ki bunun adı havadan para kazanmak değil mi.
full member
Activity: 406
Merit: 100
Hepsi öyle diyemeyiz ama çoğundaki kafa tamamen şu, milyonlar topla sonra kafa rahat, yaparsan bişeyler olur yapamazsan da zaten milyon dolarların var, onlarla başka projelere başka şeylere yelken açarız modundalar.
newbie
Activity: 112
Merit: 0
Yatirim yapilacak proje bulmak gercekten zor. Arastirmak da zor, erc20 degil de neo tabanlilar sanirim daha guvenilir olacaklar ilerleyen zamanlarda
member
Activity: 140
Merit: 15
genelleme yapmak haksizlik olur fakat buyuk kismi scam. Cok dikkarli davranmak lazim. Her seyi iyice arastirman lazim. Roadmap whitepaper team members aktiflik bir suru konuya iyice bakman lazim ki en azindan scam olup olmadigini kavrayabilirsin
sr. member
Activity: 729
Merit: 251
Bence ico konusunun cılkı çıktı, çıkarılan icoların çoğunun kayda değer bir geleceği yok, profesyonel bir teknik ekibi yok, üç kişi bir araya gelip ico çıkarır oldu. Bu sebeple ico çıkaranların çoğuna potansiyel dolandırıcı gözüyle bakılıyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Her sene 1000 ICO yapılıyorsa, bunlardan en fazla 50 tanesi özgünlük içeriyor. Yani yenilik, orjinallik barındırıyor. Bunlar içerisinde dürüst bir şekilde neler yapabileceklerini anlatıp sonra da gerçekleştirebilenler daha da az sayıda. İçlerinden de belki 10 tanesi 2 yıldan fazla bir süre piyasada tutunabiliyor. Hal böyleyken ICO yatırımları piyango bileti almak ile kumar oynamak arasında bir yerde konumlanıyor bana göre. Piyasaya çıkmasını bekleyip ilk ürünün geliştirilmesini gözlemlemek daha tutarlı bir yaklaşım olur. İşte o anda potansiyel gördüğünüz an girilir.
member
Activity: 210
Merit: 10
Neden birkaç coin yetsin ki? Blockchain teknolojisine uygulanabilecek o kadar proje varken neden yapılmasın? Bu kadar çeşitlilik arasında hırsızlık yapmaya çalışanlarda çıkacaktır tabiki. Önemli olan yatırımcıların bu ayrımı yapabilmesi. ICO bolluğu bana saçma gelmiyor tutturabilen yürür gider tutturamayan söner. BTCye destek olup sadece kripto para olarak onun kullanılmasını beklemek bana çok mantıklı gelmiyor
member
Activity: 364
Merit: 10
GR
Hirsiz demek yanlis olur.  Fakat bir cogu para avcisi.  Burada yatirim yapilacak icolarda ekibe ve tecrubelerine bakmak lazim.  Ve hangi ulkenin projesi o da cok onemli.  Bu gibi cok kriter var.  Hala iyi para kazandirabilecek icolar mevcut.  Arastirmak lazim.
jr. member
Activity: 56
Merit: 10
hergün yeni ıco lar çıkmaktadır bunların yüzde 80 i çöp coin olacaktır. ıco larda tutturabildiğine para koparıp ceplerini dolduran coin şirketleri gün geçtikçe bu tatlı parayı kaçırmak istemiyorlar bu yüzdende hiçbir özelliği olmayan coinleri ıco yapıyorlar
full member
Activity: 434
Merit: 100
Geçen sene ıcolardan öyle güzel paralar kazanıldı ki bu işten para koparabilecek bütün dolandırıcılar bu işe yöneldi. Geçen seneki %46 lık scam vakası emin olun bu sene %60 ların üzerine çıkacak. Tabi bu durum haliyle güven sarsıntısına sebep olarak piyasa eksi yönlü bir etki sağlayacak.
full member
Activity: 392
Merit: 101
Hocam şimdi hırsız yazmayın açık açık şekilde, birileri alınır falan forumu kapatırlar, biliyorsunuz ülkemizde hırsıza hırsız demek suç, fetöcü ayağına zindana düşersiniz, 

neyse konumuza dönersek, icocuların çok büyük problem olduğunu düşünüyorum, zira son zamanlarda türeyen bazı icolar %100 scam amaçlı ortaya çıkıyor bunları çok büyük problem olarak görüyorum
newbie
Activity: 86
Merit: 0
ayırt etmen zor değil, önemli olan icoları iyi okuman. bunun için birçok yol var, ekip, süre, whitepaper, bountyleri vs
biraz derlemede bulundum paylaşmamda fayda var diye düşünüyorum;

1- Proje (Amacı ve diğerlerinden farklı olup olmadığı)

2- Ekip (Hangi ülkenin vatandaşı oldukları, bu şahısların Blockchain ile alakaları, bu işte daha önce başarılı olup olmadıkları, daha önce çalıştıkları şirketler ve Linkedin, Twitter, Facebook profilleri.
Aslında en önemlisi bu diyebilirim. Çalışan ve projeyi sürekli geliştiren ortaya bir şeyler koyan bir ekip daima iş yapar.)

3- Katedilen Yol (Siz parayı verince bir projeye başlayacağız diyenlerden uzak durun! Ortaya bir şeyler koyulmuş ve yol katedilmişse radara alın.)

4- Toplam Arz ne kadar piyasaya sunulacak ne kadarı yanacak ne kadarı kullanılacak. ne olacak yani. ve arzı yaparken neyi dikkate alıyor. basit trickler olabilir. mesela herkese arz etmez koinlerini. seçici olur.

5- Dağıtım Yüzdeleri (Ekibe verilecek olan, Bounty'e ayrılmış olan, kıyıda bekletilecek olan miktarları göz önünde bulundurun. )

6- Road Map

7- Whitepaper (Okuyun ve kullanılan dile dahi dikkat edin. )

8- Reklam (Reklama verdikleri önem ve yapılan reklamların kalitesi göz önüne alınmalı.)

9- Basit Trickler mesela telegram sayfasına girip adminine hemen bir şey yazın alacağınız cevabın süresi ve ilgi size göre ne kadar iyi buna puanlama yapın. eğer gerçekten kaliteli bir coin istiyorsanız bu bile önemli ve basit bir trick yolu olabilir.

bunları iyi okursan hırsız mı değil mi yüzde doksandan fazla oranla anlarsın.
sr. member
Activity: 840
Merit: 300
Bana kalırsa hırsız hem de bir çoğu, neden derseniz, bunların tek amacı kısa yoldan para kazanmak ve köşeyi dönmek, yani yatıyorlar kalkıyorlar ico yapıyorlar başka da bir şey yaptıkları yok gibi. bu açıdan bakınca hırsızlar diye düşünüyorum ben
jr. member
Activity: 267
Merit: 6
Crypto Worker
Her gün sayısız ICO çıkıyor. Bunların bir kısmı altında projesi olan büyük ve ciddi oluşumlar olsa da büyük bölümü hırsız diyebiliriz. Aslında olay çok basit, proje başarılı olmayınca, ya da istediği başarıyı elde edemeyince kolaylıkla ponzi sistemine çevirebilirler. Bu da dolayısıyla doğrudan dolandırıcılık demek.
member
Activity: 518
Merit: 10
Her gün mantar gibi ico çıkıyor. Hepsini takip etmek zor. Ama Bitcoinin ani yükselmesi ile kişilerin kripto paraya olan ilgisi arttı. Bu nedenle ekibi sağlama olan güzel projeler ayakta kalıyor. Diğerlerinin durumu malum...
newbie
Activity: 168
Merit: 0
Önyargılı davranmam gerek ve geneli kapsamamak lazım iyice araştırabiliriz, insanları lekelemeye gerek yok bana göre benim düşüncem bu yönde arkadaşlar.
hero member
Activity: 798
Merit: 500
Sovryn - 300-500% APY on USDT Deposit
Hepsi olmasada arada illaki çürük elmalar çıkabiliyor burda asıl iş yatırımcıya düşüyor akıllı olup tongaya düşmemek gerek yani, yoksa ico olmadan da çok rahat dolandırabilirsiniz borsadan shit bir coini alarak.bi arkadaş konu açmıştı forumda datx e 356k dolar kaptırdım diye.bu olay misal bence tamamen yatırımcıdan kaynaklı.o yüzden iyi araştırın ona göre yatırım yapın
member
Activity: 164
Merit: 10
ICO sahipleri hırsız değil, ICO'ya katılanlar çok gerizekalı. Evet yanlış duymadınız gerizekalı çünkü ne whitepaper okur ne roadmap bakar ne de projeyi araştırır. WP için ingiliççe bu ya ben okuyamam ki der kendini kandırır. Projenin logosuna bakar of ne güzel der, birkaç türkçe yazı okur mükemmelmiş der o kadar. Sonra ICO yu yapan sahtekarlar da hırsız olur. Hiç de değil, parayı nasıl ki kolay kazanmıyorsak kolay da yatırım yapmamalıyız bunu öğrenelim önce.

Diğer durum için de şöyle düşün piyasada binlerce teknoloji markası yok mu? yüzlerce tv markası? yüzlere pc markası? binlerce alışveriş sitesi? binlerce mağaza? binlerce ayakkabı markası? Yani sonuçta bakıyosun aslında tek olsa bile yeter değil mi? Ama mesele ne sen benim giydiğim ayakkabıyı beğenmezsiz de gider başka ayakkabıyı beğenirsin. Yani bizler insanız aynı şeyleri beğenmeyiz ve beğenmek zorunda da değiliz. Ben kırmızı severim sen beyaz mesela... Yani herkes bugünlerde şunu söylüyor birkaç tane coin kalacak ya da kalsın ne güzel, btc eth xrp oh! Yok öyle birşey. Btc napacak internet üzerinden blockchain tabanlı site mi yapabileceksin yoksa e-ticaret site tabanı mı oluşturacaksın? Xrp ile hızlı aktarımdan farklı olarak ne yapacaksın? Yani her blockchainin kendine has özellikleri vardır ve bunun yanında bunların alternatifleri de vardır ve var olacaktır. Herşeyden tek bir tane olacak hali yok artık bu düşünceden vazgeçin! Öyle birşey olmayacak. Çeşitlilik güzeldir hem. Ethereum için solidty dili bilmek gerekiyor. Adam c# biliyor gidip stratis üzerinde akıllı kontrat yazar, gidip solidty mi öğrensin şimdi illa akıllı kontrat yazacak diye ethereum a mı mahkum olsun??
Duygularımı ne guzel ozetlemıssınız azizim.İnsanlar arastırmaktan cekındıgı ıcın " bırı gelıp bıze anlatsın " mantıgında olduklarından dolayı daha çok bu şekilde kaybederler.ICO da suç yok arastırmayan ınsanlarda suç var daha ne yapsalar bunlara az kalır.Araştırmaktan çekinen insanlara tam destek!
member
Activity: 714
Merit: 82
bence icolar epey dürüst. daha fazla sahtekarlık olması bekliyordum. en azından bir çoğu gerçekten projeyi geliştirmeye çalıştığını görüyorum.

Türklerin çıkardıkları genelde güven vermiyor. Smiley

sr. member
Activity: 616
Merit: 250
Hergün o kadar çok ico karşımıza çıkıyor ki bunların hangisine güveneceğiz? Akla karayı birbirinden ayırmak zorlaştı. Piyasada bir ico kirliliği var resmen. O yüzden çok ince eleyip sık dokumak lazım, dikkatlice araştırmak tedbir almak gerek.
Pages:
Jump to: