Pages:
Author

Topic: Yeni çıkan ICO sahipleri hırsız mı ? - page 3. (Read 712 times)

sr. member
Activity: 686
Merit: 257
Sorun şu ki hiç bir vasfı olmayan herhangi biri ico çıkarabiliyor ve bizler bunlara yatırım yapıyoruz, niyeti dolandırıcılık olsa bile bunu anlamak hemen hemen imkansız. Son zamanlarda kötü amaçla çıkarılan icoların sayısı arttığından hepsine şüphe ile bakıyoruz bu sefer arada iyi projeler de  kayboluyor. İco saçmslığına bir denetlrme getirilmesi gerekiyor, kripto para piyasasının kalitesini ve güvenirliğini zedeliyorlar.
jr. member
Activity: 248
Merit: 1
Yarı yarıya diyelim bazıları hırsız oluyo onlarda ne hikmetse iyi topluyıp kaçıyolar dikkat edelim icolara girişlerde patlamayın
member
Activity: 392
Merit: 11
Ekibi iyi olan projelerden ziyade parası çok olan proje sahiplerinin projelerinde yer almak daha mantıklı geliyor.

1. Para parayı çeker
2. Borsalara parayı basıp girerler
3. Projesine göre büyüklüğü değişmekle birlikte küçük meblağlar için hırsızlık yapmaz; kaççmazlar
4. Paralarına para katacak yatırımlar konusunda daha cömert olurlar
5. Daha profesyonel reklamları, siteleri, görünüm ve sunumları olur ve bu da yatırımcıyı daha çok çeker.

Liste uzar gider. Ekibi iyi olan projeler de değer kazanır tabi ki ama kaynağı olmayan dehalar denizi olan ülkemize bakın. Parası olan mı ilerliyor çok çalışan bir şeyler üreten mi?
jr. member
Activity: 420
Hergün yeni coinler piyasaya giriş yapıyor. Ancak birçoğu da piyasadan geri çekiliyor. Bu piyasada tutulan projelerde yer almak gerekiyor. Hepsine dolandırıcı diyemeyiz. Ama ekibi iyi olan projelerde yer almak en mantıklısı
sr. member
Activity: 518
Merit: 250
Bu adamların alayına hırsız damgası vurmak çok büyük bir önyargı. Aralarında mutlaka ne olduğu belli olmayan, amacı sırf para kaldırıp milleti kazıklamak olan tipler var. Ama hepsini bir kefeye koyamayız bugün halâ başarılı olmak için uğraşan ekipler var. Yine de bu kadar çeşitliliğe gerek yok, dediğinize bu açıdan katılıyorum.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
geçenlerde ges token 20k ethereum ile hardcap yaptı ve bancor'da listelendi, bunun ceo'su gitmiş eos etkinliğinde Binance ceo'su ile fotoğrafını çekmiş sitede telegram'da yayınlamıştı. CZ de bunu görüp "binance'ta listelenmek için iyi şanslar" şeklinde bir tweet attı, epey de ilgi çekti. bu sahtekarlık bana göre ama reklamın iyisi kötüsü olmaz diyen de olabilir. medium da bir de röportajı yayınlandı ges'in patronuyla "ben birşey ima etmedim" falan feşmekan...
sr. member
Activity: 532
Merit: 254
bugüne kadar yakından incelediğim icoların sayısını ben bile hatırlamıyorum artık. o kadar fazla ki inanın çoğu zaman yazmazsam bir kenara hemen unuveriyorum. son zamanlardaki icoların yüzde 70-80 kesinlikle beş para etmez projelerden oluşuyor. bu ico çöplüğünün içinde güzel projeleri bulmakta zorlaştı. artık incelediğimde küfür ederek monitoru kapattığım icolar var. bu şin de suyu çıktı.
full member
Activity: 980
Merit: 152
İco dediğiniz şey günümüz şirketlerinin halka arzından başka bir şey değil. Şu anda Tesla motorun buralara nasıl geldiğini araştırırsanız sistemi daha iyi anlayabilirsiniz. Kafa karışıklığı yaratan durum sistemin yeni oluşundan dolayı günlük yaşamda işlevsel olarak kullanılabilen hizmetlerin henüz olgunlaşmamış oluşundan kaynaklanıyor. En geç bu yılın sonunda bir çok projenin reel olarak ürünlerini piyasada kullanmaya başlayacağız.
sr. member
Merit: 251
Ben ICO işinden soğudum. 2016 ve 2017 yıllarında ICOlar sağlam kazandırdı ama bunu gören herkes ICO yapmaya başladı ve piyasa üçkağıtçı doldu. bence bitcoin balon değil ama bu icolar hakiki balon. iconun scam oldugunu söylemek bile suç. herkes biliyor üçkağıt oldugunu, yalan dolan oldugunu ama herkes para kazanma derdinde oldugu için görmezden geliyor. bu işin sonu kötü olacak
full member
Merit: 151
Hırsız değil nitelikli dolandırıcı çoğu aldıkları yatırımı tatillerde yiyen takımlar gördüm başta bir şirket olmadıkça icolara katılmıyorum
member
Activity: 429
Merit: 11
Hepsine bu yakıştırma ağır olur ama forum genelini incelerseniz geçmiş  zamanlarda da ciddi güven kazanıp toz olan,kaçan ico örnekleri var. Şuan ki dönemde  bile  gayet  sağlam olanlar vardır bundan şüpheniz olmasın tek yapmanız gerken iyi bir analiz olacak umarım onlara denk gelirsiniz.
legendary
Activity: 1050
Merit: 1000
Hepsi değil tabi ki. Olanı da var olmayanı da var. Bunları gerçekten çok karışık anlaması  ve çoğu zaman scam olanı bile gerçek gibi duruyor. Bakıyosun takımına  adamın biri bilmem ne üniversitesinde prof., diğer dekan, başkası ekonomi üzerine master yapmış falan diyosun ki herhalde scam değildir.  Ama scam çıkıyor team memberları sahte isim kişilik gösteriyolar. Karışık cidden.
full member
Activity: 504
Merit: 103
Şuan değil öncesinde de öyleydi ICOların çoğu fos çıkıyordu  şimdide öyle zaten dikkatli seçmek lazım ICOları hem bounty hem yatırım için.
member
Activity: 294
Merit: 10
ICO yu arastiriken hedefledikleri projeyle takimi kiyaslama yapmak lazim. Ellerinde uretilmis her hangi bir urun varmi yoksa havadan salliyorlarmi anlamasi cok da zor degil kisa bir arastirma sonrasinda. Youtube taki reviewlere bakmak illaki faydalidir ama koru korune review e bakarak yatirim yapilmaz.
sr. member
Activity: 425
Hırsızı da var, projesi gerçekten kaliteli icolarda var. Bunlar hepsi bir arada. Anlamak için bounty menagerına bakabilirsin, sonrasında telegram gruplarına bakabilirsin, team memberlarını inceleyebilirsin. Gerçek kişiler mi değiller mi. Bunlar öenmli ama bunları yapınca da anlayamayabilirsin hırsız mı değiller mi. O yüden takılmamak gerek. Bilindik coinlere yatırım yapmaya devam.
member
Activity: 380
Merit: 20
Neo icoları dışındakiler bana göre tokatçı.Açıkçası bana güven vermiyorlar.Eğer ki ico dan katılım yapacaksam sadece neo platformunda olanları seçiyorum.Genel olarak evet icoların çoğu kısa yoldan vurgun yapmak için varlar.Bu işler artık fazlasıyla riskl..
full member
Activity: 266
Merit: 100
https://cryptassist.io
ICO lar aslında birer proje. Ve bu projeyi pazarlamak için bu şekilde token çıkarıyorlar sonrasında yatırımcı çekmeye çalışıyorlar ve karşılığında token dağıtıyorlar.  Bir süre sonra da markete çıkıp coin halinde değerleniyolar ya da daha da kötüye gidiyorlar. Bunlar aslında projelerin ne olduğuna göre coinlerin iş yapıp yapmayacağı belli ediyor kendini. Bazıları insanları dolandırmak için yapıyo bazıları da hem para kazanmak  için hemde yeni bir proje ile farklılık yaratmak için. Arsındaki farkı bilmek zor ama imkansız değil.
newbie
Activity: 6
Yeni çıkan icoların çoğu scam deniyor. Projenin sağlam mı scam mı olduğunu da kestirmek çok da kolay değil. Adamlar gayet ciddi bir proje imajı çizip ico başlatabiliyorlar. Çok dikkatli olmak gerekiyor.
sr. member
Activity: 402
Sonuçta projeler kendilerine gelişimleri için yatırım arıyorlar, yaparsın veya yapmazsın. Ama son zamandaki icoları bende pek sevmedim kaliteli icolar eskiden oluyordu
full member
Activity: 392
Merit: 101
Yeni eski diye ayrım yapmak çok da doğru değil, bir de artık Scam olma özelliği ağır basanları millet hemen itin götüne sokuyor ve bu daha çabuk yayılıyor, yani bir anlamda insanlar artık daha bilinçli hareket ediyor.
Pages:
Jump to: