Pages:
Author

Topic: yüzmeyi öğrenmenin pratik yolu varmıdır ?? - page 4. (Read 526 times)

member
Activity: 128
Merit: 10
Yüzme öğrenirken öncelikle kişi kendine güvenmelidir. Güven sorununu aştıktan sonra bir yüzme havuzunu gidip ağır ağır yüzme hakkında dersler alabilir. Korkmanıza gerek yok, yüzme kolay öğrenilecek bir spordur.

Kişi yüzmeyi kendi bireysel çabasıyla da öğrenebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken husus yüzme öğrenme sırasında boğulma tehlikesi geçirilebileceği gerçeğidir. Bu yüzden kendi başına yüzme öğrenecek kişi mümkünse derinliği boyunu geçmeyen havuzlarda  yüzmeye çalışmalıdır.

Yüzme bilmeyen bir insansın ilk yapması gereken şey su üzerinde durabilmektir. Bu yüzme öğrenmenin ilk adımıdır.  Su üzerinde yatay vaziyette durmayı başardıktan sonra yüzmenin en önemli adımını geçmiş bulunuyoruz. Suyun kaldırma kuvveti...
member
Activity: 378
Merit: 55
Kaç yaşındasınız? Yaş ilerledikçe boğulma korkusu giriyor işin içine o yüzden zorlanıyor insanlar yüzmeyi öğrenmeye.

Bir gerçek var suyun kaldırma kuvveti sayesinde su seni kaldıracak zaten. senin yapman gereken tek şey suyun içinde beklemek. su seni kaldırdıktan sonrası basit. Kendiliğinden gelecek.
sr. member
Activity: 710
Merit: 255
ne kadar fazla cırpınırsan o kadar yukarda kalmazsın. hıc ayagımı elımı oynatmadan su ustunde kalabilirim. benim tavsiyem suya girdikten sonra sanki bisiklet pedalı ceviriomus gibi ayaklarınızı hareket ettirmeniz olur bu sizi su üstünde dengede kalmanızı sağlar.
newbie
Activity: 53
Merit: 0
Hocam öncelikle sudan korkmayacaksın. Bunu başarırsan işin %80ini başarmış olursun. Deniz insanı taşıma kapasitesine sahip. Ben yorulduğumda kendimi hareketsiz bir şekilde suyun üzerine bırakıyorum . Su beni havada asılı tutuyor. Eğer kendini kasarsan yani kasların sıkılaşırsa yoğunluğun artıyor ve su seni taşıyamıyor. Öncelikle suda sakin ve korkusuz olacaksın. Küçük bebekler dahi yüzmeyi öğrenebiliyorsa siz bunu rahatlıkla başarabilirsiniz
newbie
Activity: 34
Valla hocam biraz öz güvenin varsa kursa falan ihtiyaç duymadan kendi imkanlarınla öğrenebilirsin tabi bu öz güveni önce kıyılarda ayağının yere değdiği yerlerde harcaman gerek Smiley
newbie
Activity: 59
Bende yüzme bilmiyorum ama en iyisi kurs sanirim diger secenekler biraz fazla riskli gibi.
member
Activity: 224
Merit: 10
Kurs tabi ki etkilu olacaktir fakat oncelikle sakin ol suyun icinde yavas yavas kulac atmaya calis kiyida ve ilerlemeyi ogrendin mi bitmistir.
newbie
Activity: 31
kurs tabiki
jr. member
Activity: 42
Merit: 1
en güzeli kurs ben öyle öğrendim
jr. member
Activity: 134
Bak güzel kardeşim benden sana tavsiye ;
Bende aynı durumdan uzuuuun zaman yakarış ettim, taaki tekne turuna çıkana kadar, 3 arkadaş beni 2. Kattan attıkları günden beri çatır çutur yüzüyorum Smiley

niye arkadaş diyorsun öyle arkadaşmı olur resmen seni boğmaya yani öldürmeye çalışmışlar Cheesy
newbie
Activity: 30
bence makarna, top vb malzemelrle ayaklarını çırpmaya alıştır
bi süre sonra bu malzemelri kullanmadan suyun üzerinde şıpır şıpır gidersin  Grin
full member
Activity: 411
Merit: 134
Uzman bir kişi gözetiminde durgun bir suda veya kapalı bir havuzda öğrenilebilir.

Şahsen beni limana atmışlardı pratik bir şekilde öğreneyim diye.Yarım kilo deniz suyu ciğerlerime dolmuştu sanırım bu yüzden ve az kalsın boğuluyordum.Boğulma duygusu çok kötüdür,yaşayanlar iyi bilir.

Pratik bir yol bilmiyorum.Fakat bildiğim yüzmenin bir anda değil aşama aşama öğrenilmesidir.Önce su üstünde nasıl durmanız gerektiğini öğrenmelisiniz.Sonra köpek stili daha sonrada kulaç atarak hızlı yüzme stillerine geçebilirsiniz.Fakat dediğim gibi ilk önce suyun üstünde panik yapmadan durmayı öğrenmeniz gerekmektedir.Acele etmeyiniz.Yavaş yavaş sindirerek öğreniniz.Zaten insanda doğası gereği yüzme eğilimi ve yeteneği mevcuttur.

Örnek: https://www.youtube.com/watch?v=608ClNBaBHo

Umarım bu video size bu işin bu kadar zor öğrenilmediğini gösterir.Dediğim gibi panik yapmayacaksınız.Yüzmenin insan sağlığına en faydalı sporlardan biri olduğunu unutmayıp yüzmeden keyif almaya bakınız.
newbie
Activity: 30
öncelikle kurs tavsiye ederim
imkan yoksa bir arkadaşınız yardımıyla korkmadan suyun üzerinde uzanmaya çalışın bırakın kulaklarınıza su gelebilir
suyun üzerinde durmaya başladıktan sonra kulaç aşamasına geçebilirsiniz
full member
Activity: 686
Merit: 111
yüzmekle ilgili değişik fobileirm var bilinçaltımdan. suda boğulduğum gün orada annemin arkadaşının oğlu öldü. ve ben de oradaydım. azrail teğet geçti diyebilirim. sonunda ölüm olduğu için ben bu kadar rahat olamıyorum malesef. güven olarak ayaklarım yere değmeli.
full member
Activity: 322
Merit: 158
Türkçe/English/Deutsch/Earthling----@Marshal---
Kendini sıkma, suyun kaldırma kuvveti olduğunu unutma , orta hızda hareket ettir kol ve bacaklarını (yani çırpınma veya tembel hayvan gibi hareket etme), su yutmaktan korkma , bol bol nefes al ve batacak gibi olduğunda nefesini tut en az 30 saniye herkes bunu yapabilir diye düşünüyorum ciğerlerinde hava olduğu için istesen de dibe batamazsın hatta su seni yüzeye taşır ve sırtın suyun dışında kalırsın Grin , burnunu elinle değilde genzinden tıkamayı öğrenmelisin, ilk olarak kafan suyun üzerinde kalacak derinlikte yüz daha sonra +30 cm koy zıplama derinliği daha sonra açılır gidersin gerisi geliyor zaten...

Not : Panik yaparsan kendini sırt üstü sal suya yanında birisi varsa üzerine çullanmaya çalışma Cheesy
newbie
Activity: 56
Bak güzel kardeşim benden sana tavsiye ;
Bende aynı durumdan uzuuuun zaman yakarış ettim, taaki tekne turuna çıkana kadar, 3 arkadaş beni 2. Kattan attıkları günden beri çatır çutur yüzüyorum Smiley
jr. member
Activity: 144
bir sahil ilçede yaşayan birisi olarak yüzmeyi bilmediğim için utanıyorum taktiksel olarak yüzmenin kolay bir yöntemi varmıdır cevaplarınızı bekliyorum
Pages:
Jump to: