Pages:
Author

Topic: İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.ş Halka arzı Onaylandı #izenr - page 2. (Read 1189 times)

hero member
Activity: 630
Merit: 463
Bundan birkaç gün önce izenr hissesini 40tl den kendimce yüklü aldım ve 36'ya kadar düştü beni biliyorsunuz günlük işlem yapmaya çalışıyorum ve o arada güzel zarar ettim sayılırdı. Nakitte bitince öyle kala kalmıştım neyse efendim bugün oldu hisse 39,50'den döndü ve ben sattım arada ufak tefek al sat yaparak zararımı 100-200 liraya kadar düşürdüm akşam oldu ve 40.40 tavan oldu. Fiyat bistte görebileceğiniz en uygun yerde sayılır. Hem sattığıma pişman oldum şimdide alamadığıma üzülüyorum.

Moralim feci derecede bozuldu.

Salaka gibi sattık tertemiz hisseyi yarın arkasından izlerim. Cheesy

Gün taban yaptı ve 36 liraya düştü hocam. Takibini iyi yapmak lazım İsrail açıklamalarıyla borsada tarihi düşüş yaşandı. Bist 30 bile kan ağlıyor şu anda. Ne kadar süre taban gider bilmiyorum eğer yabancı yatırımcı bu açıklamalardan sonra kaçarsa bir kaç gün daha taban gider ve biz de bu durumda fırsatı kaçırmamalıyız.
sr. member
Activity: 672
Merit: 254

Üzülme bugün tüm BİST düştü istediğin hisseleri ucuza alabilirsin. Grin
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Bundan birkaç gün önce izenr hissesini 40tl den kendimce yüklü aldım ve 36'ya kadar düştü beni biliyorsunuz günlük işlem yapmaya çalışıyorum ve o arada güzel zarar ettim sayılırdı. Nakitte bitince öyle kala kalmıştım neyse efendim bugün oldu hisse 39,50'den döndü ve ben sattım arada ufak tefek al sat yaparak zararımı 100-200 liraya kadar düşürdüm akşam oldu ve 40.40 tavan oldu. Fiyat bistte görebileceğiniz en uygun yerde sayılır. Hem sattığıma pişman oldum şimdide alamadığıma üzülüyorum.

Moralim feci derecede bozuldu.

legendary
Bir süre sonra halka arz fiyatının bile altına düşebilir sonuçta kurumsallar ellerindeki malı yeni yetmelere boşaltmak isteyeceklerdir daha önceden dediğim gibi küçük yatırımcılar için %10 çok ufak bir para olabilir ancak %10 büyük yatırımcılar için inanılmaz paralar olabilir.

Ben biraz daha düşebileceğini düşünüyorum sonuçta çoğu bir önceki halka arzlara göre daha yüksek fiyatlara satıldı. ieyho gibi hala 2-3 liraya hisse alabiliyorsunuz neden bu kadar pahalı hisseler alınsınki.
hero member
Activity: 630
Merit: 463
Çok büyük rağbet var şu an izener’de, küçük yatırımcı 30-40 bin liralık hisseler olarak alıyorlar, borsaya yatıracağı parayı bu hisseye gömenleri gördüm, riski büyük alıyorlar ya batar ya çıkar ama bana enerji şirketleri yakın zamanda uzaya gidecek gibi geliyor, özellikle gıda ve enerji hisselerinden mutlaka ama mutlaka bir sepet yapmak lazım, şu an yapmama sebebim bistin fazlasıyla şiştiğini düşünüyor olmam,

Çünkü teknik analize göre buralardan dönme ihtimali çok yüksek. 50 TL bandından dönüşünü yapıp yeni tavana giderse 2 kattan fazla kazanç ihtimali var. Son 2-3 gündür yapılan toplama hareketi bu beklenti nedeniyle oluştu. Eğer 50 TL bandı tutmaz ve aşağı inmeye devam ederse panik satışları gelebilir. Düzeltmesini yaptıysa önümüzdeki günlerde yeni yükseliş hareketi beklenebilir. Borsa İstanbul'a aşina olmayıp halka arzlarla gelen çok fazla küçük yatırımcı var ve bu ciddi bir ekonomi oluşturuyor. Borsadaki yükselişler sürerse her hisse bundan payını alacaktır.

Cuma günkü genel toparlanma da toparlansa da bugün tutunamadı ve düşmeye devam etti. 50 TL bandının altına düştü. Ben de sizin gibi bugün açılışta 50 bandına tutunabilirse özellikle 53 TL'yi kırabilirse yukarıya doğru bir gitme olabilir gibi düşünüyordum lakin borsa halka arzlar ile giren küçük yatırımcılar dolayısı ile tahmin edilemez bir noktaya bu da fazla spekülatif hale getirdi.

Elinde hala halka arzdan hisse olan arkadaşlar varsa kârları bayağı düştü. Bu aşamada yatırım yapmak isteyen yarın veya sonrasında yatırım yaparsa acaba yukarı yönlü hareket eder mi? Halka arza girmiş önemli elektrik hisseleri var daha doğrusu enerji hisseleri. Böyle düşüşlerde az az toplamak belki mantıklı gelebilir kulağa. İzener bunlardan birisi bence.
legendary
Activity: 1050
Merit: 1158
Çok büyük rağbet var şu an izener’de, küçük yatırımcı 30-40 bin liralık hisseler olarak alıyorlar, borsaya yatıracağı parayı bu hisseye gömenleri gördüm, riski büyük alıyorlar ya batar ya çıkar ama bana enerji şirketleri yakın zamanda uzaya gidecek gibi geliyor, özellikle gıda ve enerji hisselerinden mutlaka ama mutlaka bir sepet yapmak lazım, şu an yapmama sebebim bistin fazlasıyla şiştiğini düşünüyor olmam,

Çünkü teknik analize göre buralardan dönme ihtimali çok yüksek. 50 TL bandından dönüşünü yapıp yeni tavana giderse 2 kattan fazla kazanç ihtimali var. Son 2-3 gündür yapılan toplama hareketi bu beklenti nedeniyle oluştu. Eğer 50 TL bandı tutmaz ve aşağı inmeye devam ederse panik satışları gelebilir. Düzeltmesini yaptıysa önümüzdeki günlerde yeni yükseliş hareketi beklenebilir. Borsa İstanbul'a aşina olmayıp halka arzlarla gelen çok fazla küçük yatırımcı var ve bu ciddi bir ekonomi oluşturuyor. Borsadaki yükselişler sürerse her hisse bundan payını alacaktır.

Cuma günkü genel toparlanma da toparlansa da bugün tutunamadı ve düşmeye devam etti. 50 TL bandının altına düştü. Ben de sizin gibi bugün açılışta 50 bandına tutunabilirse özellikle 53 TL'yi kırabilirse yukarıya doğru bir gitme olabilir gibi düşünüyordum lakin borsa halka arzlar ile giren küçük yatırımcılar dolayısı ile tahmin edilemez bir noktaya bu da fazla spekülatif hale getirdi.
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485

sr. member
Activity: 1358
Merit: 374
Bu elemanları bugün iyi topladılar çok az tabanda satışta ürün varmış eğer görsem bir miktarda bunu alırdım tahtanın olmaması malesef buradaki kazançları kaçırmamıza sebep olabiliyor neredeyse kendi ekonomisini yönetemeyen adamlar borsaya girdi birileri birkaç gün içerisinde bunu'da tavana yollayacak hareketler yapacaklardır.

legendary
Bu elemanları bugün iyi topladılar çok az tabanda satışta ürün varmış eğer görsem bir miktarda bunu alırdım tahtanın olmaması malesef buradaki kazançları kaçırmamıza sebep olabiliyor neredeyse kendi ekonomisini yönetemeyen adamlar borsaya girdi birileri birkaç gün içerisinde bunu'da tavana yollayacak hareketler yapacaklardır.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Bir düzeltme gelmesi bekleniyordu elbette sonuçta hisse fiyatının sürekli tavan tavan gitmesi mümkün değil. İzdemir Enerjiye bu gün baktığımda toplam işlem hacmi 370 milyon oldukça hacimsiz bir taban görüyorum. Sanırım küçük yatırımcılar satıyor büyükler topluyor gibi. Tahminimce bir kaç gün daha düşse bile dipten topladıkları hisseler ile haftaya yine bir kaç gün tavan gidecektir.
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Detaylı yorum yapmak uygun değil diye yapmıyorum ama bugün baya etkilendi bu kağıt. Çeşitli uygulamalarda ben de yüklü emirler gördüm arkadaşlarımız sağ olsun yoksa ayda 1000 kağıdı bir app e vermek baya zahmetli. Her neyse küçük yatırımcı geldi borsacı oldu her şeye tavan yaptırdı diye sevindik sevindik bugün küçük yatırımcı halka arzları tek başına etkiledi resmen. Bundan sonra halka arzlarda yeni bir dönem yaşayacağız gibi görünüyor.
full member
Activity: 546
Merit: 154
Bu bist yürür bugun twitterdaki yorumlari okuyunca cok iyi anladim. Bir urunu almissin kar etmissin veya satacaksin. Sabah mali alip zararla satacak birisi diyorki ben satamiyorum millette diyorki eee bekleyen lot var alinirsa seninki satilir. Adamda diyorki boyle bir sacmalik mi olur hahaaahahhahaha. Offff
copper member
Activity: 1190
Merit: 925
Şu an tavan yapmadı %3 civarında seyrediyor.O hareketi sanırım sadece dün yaptı, belki ondan önce de yapmış olabilir.IZENR önemli bir hacim oluşturdu dün.Aynı senaryoyu bugün görebilir miyiz bu aşamada bilmiyorum ama görürsek şimdi alan temiz %7 alacaktır.Sabah Kaleseramik düşük seyrediyordu sonra bir tavan gibi oldu sonra tekrar düşüşe geçti.Son durum ne bilmiyorum ama son halka arzlarda acayip hareketler yapıyorlar.

Gündüz tavan yapıp tekrar bozdu. +%10 ve -%6 yaptı gün içinde.
Bugün %10 taban yedi, milletin eline çok fena verdiler malı tavandan, daha ne kadar düşer bilmiyorum ama belki halka arz sayılarını düşürmek için herkesin korkacağı sayılarda taban gösterebilirler, muhtemelen bugün satıştan başını kaldıramaz, yarın da taban görür ve pazartesi biraz toparlanma sürecine girer diye düşünüyorum,

Öyle olabilir tabi hocam.Taban fiyatından milyonlarca lot satış için sırada bekliyor.Bu sıraya kadar balinalar getirip satış emrini geri çekerse, zaten küçük yatırımcı panik modunda olduğu için satışa geçti bile.Herkes ellerindeki malı panikle satmaya başladı halbuki bu fiyattan bir daha taban görse bile hala kârda olacaklar.

Enerji firmalarının geleceği var o yüzden bu biraz mal toplama olabilir benim açımdan bakınca.
sr. member
Merit: 374
Şu an tavan yapmadı %3 civarında seyrediyor.O hareketi sanırım sadece dün yaptı, belki ondan önce de yapmış olabilir.IZENR önemli bir hacim oluşturdu dün.Aynı senaryoyu bugün görebilir miyiz bu aşamada bilmiyorum ama görürsek şimdi alan temiz %7 alacaktır.Sabah Kaleseramik düşük seyrediyordu sonra bir tavan gibi oldu sonra tekrar düşüşe geçti.Son durum ne bilmiyorum ama son halka arzlarda acayip hareketler yapıyorlar.

Bugün %10 taban yedi, milletin eline çok fena verdiler malı tavandan, daha ne kadar düşer bilmiyorum ama belki halka arz sayılarını düşürmek için herkesin korkacağı sayılarda taban gösterebilirler, muhtemelen bugün satıştan başını kaldıramaz, yarın da taban görür ve pazartesi biraz toparlanma sürecine girer diye düşünüyorum,
sr. member

copper member
Activity: 1190
Merit: 925
Yeni trend alım fırsatı verip gün sonu tavan yapmak oldu.

IZENR peşinden diğer kağıtlar da tavan bozunca benzer hareketleri yapabilir.
sr. member
Yeni trend alım fırsatı verip gün sonu tavan yapmak oldu.

IZENR peşinden diğer kağıtlar da tavan bozunca benzer hareketleri yapabilir.
legendary
Merit: 1313
%5 ile açtı ama hemen tavan yaptı, 15. gündeyiz, yükselişi kademeli olarak devam ediyor İzdemir'in.
Diğer halka arzlarda aynı şekilde tavan serisini bozmadan devam ediyorlar.
Bakalım kaç gün daha tavan gideceğiz.
legendary
Merit: 1313
Son iki gündür tavanla başlamıyor, yaklaşık %3 gibi bir oranla başlıyor ama günü tavanla kapatıyor İzdemir Enerji.
Nazar değmesin yine de bu haftayı da tavanla kapatacakmış gibi bir his var içimde umarım kapatır da.
İyi kazandırdı şu halka arzlar, hiç biri de tavan bozmadı gün olarak, inşallahta bozmadan devam ederler.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Açılışta bir miktar düşük fiyattan alım emri gönderilebilir sabah ilk işlem zamanı düşükten alabilirsek sonrasında yine tavan yaparsa günlük güzel bir karla yine satılabilir. Halka arzlarla birlikte borsaya ciddi anlamda güzel bir ivme kazandırıldığını ve yeni yeni kişilerin sisteme dahil edildiğini görebiliyoruz. Halka arzlar bu dönemde az hisse dağıtmasına rağmen güzel kârlar bırakıyor Smiley
Pages:
Jump to: