Pages:
Author

Topic: 130 bin liralık kar ettim, parayı çekerken bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? - page 10. (Read 4055 times)

member
Activity: 76
Merit: 10
Ne iş yaptığın ve diğer banka hareketlerine de bağlı olarak riskin değişir..Normalde bir sıkıntı olmaz ama ileride geriye dönük olumsuz bir kararda çıkabilir.Ticari bir durumun varsa sahış şirketi vs gibi elden satmanı öneririm.
legendary
Activity: 1792
Merit: 1030
Parça parça çek, eşe dosta dağıt falan filan. Bu yöntemleri düşünmekten sıkılmaya başladım ama başka çare görünmüyor, vergi konusunda ortalık toz duman zaten. Dikkat çekmemek için ne gerekiyorsa onu yapmalıyız.

Ben TL çekmeden önce "gerçekten bu kadar çok nakite ihtiyacım var mı" sorusunu kendime sordum ve hayır cevabını alınca paramın değerini koruyabilecek, TL alternatifi dijital bir değer aradım. Aklıma ilk olarak USDT geldi ama ona ben hiç güvenmiyorum. Digilira ile beraber WTRY gelecek, borsalarda TL tutmaktan daha iyidir diye düşünüyorum. Bakımdan çıksın da bakalım görelim. Smiley
sr. member
Activity: 602
Merit: 256
Hocam bende parça parça sat. atıyorum türk borsalarında şu anda 1 btc 69000 sen 68.500 e satsan bile havada karada alırlar Smiley) zira ben alırım Smiley parça parça elden çıkar. atıyorum 0.33 btc y 23.000 Tl ye denk geliyor. sen 22750 ye satarsan rahatlıkla satılır. Sonra vergi belası falan başına dert almamış olursun. Muhtemelen artık maliye kar edenlerin peşine düşecek gibi.. 150 Bin TL karının 1-2 bin TL sinden feragat ederek ileride sorunla da karşılaşmamış olursun...
newbie
Activity: 60
Merit: 0
Arkadaşlar geçen ay başlarında 40 centten 8700 küsür iota almıştım şuan yaklaşık 150 bin lira civarında bir para yapıyor ve bunu çekmek istiyorum, bir kısmını bitcoin olarak tutabilirim fakat 100 bin kadarını çekmeyi düşünüyorum. Türk borsalarından çekersem herhangi bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım acaba, kanunlarda bu konuyla ilgili henüz bir düzenleme olmadığı için en fazla gelen paranın kaynağını sorabilirler diye düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemeyelim, forumda daha önce komodo'dan 1 milyon tl kar eden ve bunla ev araba alan bir arkadaş vardı, onun konusunu aradım fakat bulamadım. Tecrübeli arkadaşlar, daha önce bu kadar miktarda kar yapıp parayı çekmiş arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler.

elden satış yapmaya çalış. şu an bu vergi konusunda ortalık karışık

Benimde ilk aklıma gelen bu oldu, biraz zahmetli olabilir fakat en güvenlisi. Aslında şuan çekim yapsam herhangi bir problem çıkmaması lazım ama burası Türkiye, nerede ne olacağını hiç kestiremiyorsun.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Şu aşamada bir şey olmaz. Masak'a bildirilirsiniz. Sıkıntılı bir şey olursa vergi dairesinden çağırırlar. Alatırsınız durumu, belgelersiniz. Çıkar gidersiniz.
member
Activity: 154
Merit: 15
Arkadaşlar geçen ay başlarında 40 centten 8700 küsür iota almıştım şuan yaklaşık 150 bin lira civarında bir para yapıyor ve bunu çekmek istiyorum, bir kısmını bitcoin olarak tutabilirim fakat 100 bin kadarını çekmeyi düşünüyorum. Türk borsalarından çekersem herhangi bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım acaba, kanunlarda bu konuyla ilgili henüz bir düzenleme olmadığı için en fazla gelen paranın kaynağını sorabilirler diye düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemeyelim, forumda daha önce komodo'dan 1 milyon tl kar eden ve bunla ev araba alan bir arkadaş vardı, onun konusunu aradım fakat bulamadım. Tecrübeli arkadaşlar, daha önce bu kadar miktarda kar yapıp parayı çekmiş arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler.

elden satış yapmaya çalış. şu an bu vergi konusunda ortalık karışık
newbie
Activity: 60
Merit: 0
Pages:
Jump to: