Pages:
Author

Topic: 130 bin liralık kar ettim, parayı çekerken bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? - page 9. (Read 4055 times)

jr. member
Activity: 98
Merit: 2
öncelikle daha önce kimsenin başına bir şey gelmemiş olması sizin başınıza bir şey gelmeyeceği anlamına gelmez. burda sizin yapmanız gereken en önemli şey gelirinizi kayıt altına almak. yani borsalardan şimdiye kadar yaptığınız ne kadar alım satın varsa ekran görüntüsünü alın ve dıştan fotoğrafını çekin.
ters bir durumda belgeleri sunar vergi taahhuk ediyorsa öder şinize bakarsınız.
kayıt altına olmayan gelirin vergisi olmaz tüm mal varlığınızdan , hüriyetineze el konulmasına kadar yaptırımlarla karşılaşırsanız.
newbie
Activity: 60
Merit: 0
Arkadaşlar bu işin suyu iyice ısınıyor, bugün çıkan haber: https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiyede-bitcoinden-para-kazanan-gelir-vergisi-ve-kdv-odeyebilir
Yüzde 15 ila 35 mi? Şaka mı bu, yurtdışına çıkar atmlerden çekerim gene de bu heriflere para falan vermem, emtia olarak kabul edeceklermiş resmen soygunculuk bu. Ulan zaten insanlar az buz bir şey kazanıyor birde bunun üzerinden %30 vergi almak nedir?

"Kimse kusura bakmasın" giderim Hollanda'ya, çekerim oradaki atmden.
full member
Activity: 168
Merit: 106
Smart Micro-Insurance
sat gitsin birşey olacağını zannetmiyorum
member
Activity: 180
Merit: 11
Banka olaylarına girerseniz sorun yaşayabilirsiniz. Zamanın da gittigidiyor dan satış yapmıştık dediler maliye takibe girecek sallamadık. Adamlar 6 yıllık satışlarımın hepsini dosya yapmış ve maliyeye davet ettiler gittik sonuç hiç mutlu olmadı geçmişe dönük herşeyin cezasını ödedik. 2.el olarak sattığım ürünlerin bile. Bence elden sat yada btc ile birşeyler satan yerlerden nakite çevir. Araba satan vs şeklinde.
member
Activity: 108
Merit: 10
Paran mı var derdin var lafı boşuna söylenmemiş.Daha çekecek kadar kar etmedim  Cheesy ama edersem aklımda bir sürü şey var.Webmoney veya bunun gibi güvenilir alternatifler var, onlardan debit kart çıkartıp parayı webmoney kartı ile atm lerden çekmek veya altın almak gibi.Biraz fazla komisyon gider belki.Bakalım kazanınca düşünürüz inşallah.
member
Activity: 152
ImmVRse | Disrupting the VR industry
hep balinalar mı kazanacak kardeşim birazda sizin bizim gibi yatırımcılar kazansın.gerçekten sevindim kazanmanıza güle güle harcayın paranızı.yerinizde olsam yüzyüze satmazdım malum son dönemde yaşananlar.
bikaç güvendiğiniz eş dost kardeş farketmez, onların adına borsalarda hesap açın ver 3e 4e bölerek çekin.en sağlıklısı bu olur.yada forumda satıp havaleleri yine eşinizin dostunuzun hesabına yaptırın 15-20şer bin TL gibi.
member
Activity: 113
durumu iyi birinin yada bikaç kişinin bikaç hesabına 15 20 bin tl şeklinde borsadan gönder
full member
Activity: 571
Merit: 113
Parça parça dedikleri gibi en mantıklısı yada arkadaşlarının kartlarını alıp ayrı ayrı yerlerdende çekebilirsin baya kar etmişsin helal olsun da şuan ortalık karışık devlet vergi isteyecek gibi duyumlar alıyorum çaktırmadan çek gitsin
member
Activity: 406
Merit: 12
Göz önünde dünyanın parasını götürüyorlar. Millet risk alıp para yatırmış onun kazancına göz dikiyorlar.
Belli bir rakam belirlenmiş deniyor o rakamın üzeri çekimler sıkıtı olabilir arkadaşların dediği gibi parçalı çekim yada xapo benzeri bir kart ile parçalı çekim olabilir.
legendary
Activity: 1036
Merit: 1001
Kazancınız mutlu etti gerçekten. Parça parça şekilde çekebilirsin için rahat edecektir . Daha yüksek fiyatlar da sürekli alım / satım yapanlar bu zamana kadar başlarına birşey gelmedi diye merak ediyorum . Ama bir konu açılmış istersen cuma gününe kadar bir bekle bakalım . Görüşmeye gidecek olan bir arkadaş varmış . Nedir ne değildir biraz bilgi sahibi olabilirsin ..
legendary
Activity: 1086
Merit: 1014
Bitcoin Trader
Atatürk havalimanında ATM yok bilginiz olsun.

Bunun yanı sıra Arkadaşlara katılıyorum ya birden fazla hesap açarak borsalar'dan hesaplara bölerek yapabilirsin.

Bu arada bir arkadaş parça parça forumda sat demiş ama

parça parça forumda alacak kişiler banka kanalı ile parayı göndermeyecekler mi

Sonuçda yine banka hesabına para gelmeyecek mi. diye sormak istiyorum ki

Buraya bir dipnot düşeyim daha önce başına gelmiş bir kişi olarak karşıdaki adam fraud şeklinde bir gönderim yaparsa ne yapacaksın.

Diğer bir seçenek ise elden bozum konusu r10 yada buradan ki r10 dada yüksek itraderli birisiymişsin usta orada yüksek itrader li birisi olarak birçok kişide mevcut
full member
Activity: 448
Merit: 157
Güzel para çevirmişsiniz. IOTA bir çok kişiye güzel gelir sağladı. Benimde bir miktar var elimde. Bakalım ben daha yükseleceğini düşünüyorum. Bu sebeple henüz satış aşamalarını düşünmeye başlamadım Smiley
member
Activity: 294
Borderless for People, Frictionless for Banks
Kardesim bence parca parca cek  maliyenin dikkatini cekebilir.
member
Activity: 266
Merit: 11
Hata Yoksa Hareket Yok, Hareket Yoksa Ölüm Var..
newbie
Activity: 60
Öncelikle tebrikler kısa sürede 130bin tl çok iyi bir rakam. Soruna gelirsek eğer ya bi şekilde riske girip türk borsalarında bozduracaksın (Risk derken Masak vb) yada forumda elden bitcoin alan forum tarafından iyi trust puanına sahip biriyle alım satım yapabilirsin. Burada seçim sana kalmış. Maliye , Masak şimdi hemen çağırmazlar belki ama 5 sene zarfında her an çağırabilirler. Şu sıralar forumda başına böyle gelmiş birisi var. Perşembe günü gidecekmiş istersen şu konuya bir göz at onların oradan aldıkları sonuca göre sende seçimini yapmış olursun.

https://bitcointalksearch.org/topic/vergi-dairesi-btc-transfer-eden-kullanclara-tebligat-gonderiyor-2568348

Teşekkürler, yüksek tradeli r10 hesabım var, orada elden satabilirim. Aklıma birde bitcoin atmleri geldi, yurt dışında sayıca baya fazlalar, Türkiye'de de Atatürk havalimanında vardı, olmadı birazda oradan çekebilirim.
full member
Activity: 504
Merit: 101
Normalde kripto parayı da sıradan bir para olarak kabul edip borsadan kazanılan para gibi görmeleri gerek ama görmüyorlar işte Smiley  Bizde o kadar parayı çeksen nerden geldiğini anlatamazsın.
hero member
Activity: 910
Merit: 503
Hiç elden satmakla uğraşma bu forum dahil ticaret yapan kişiler mutlaka geçmişinde bir dolandırıcılık olayına karışmıştır, borsada bozdur paranı o hacimde maliye falan uğramaz.
member
Activity: 182
Hocam bence dağıtarak gönder. Eş dost akraba arasında hesap açtır ve parayı parçalı olarak gönder. Gerçi önceden yüklü miktarda çekim yapanları biliyorum başlarına herhangi bir sıkıntı gelmedi ama işi sağlama da almak gerekebilir. En kötü gelir vergisi ödersin yani.
newbie
Activity: 16
Altın, emtia, döviz vb şeyler ile spekülasyon yoluyla kazanılan paradan vergi alınmaz. Nasıl altın alıp satarken vergi ödemiyor iseniz, dijital altın diyebileceğimiz bitcoinin spekülasyonundan da vergi alınamaz.
Arbitraj bunlara dahil değildir. Zaten arbitraj spekülatif bir hareket de değildir.

Dipnot:
Spekülasyon demek kabaca bugün ucuzdan alıp yarın pahalıdan satma eylemidir. Çokça manipülasyon ile karıştırılır.
sr. member
Activity: 1470
Merit: 449
Öncelikle tebrikler kısa sürede 130bin tl çok iyi bir rakam. Soruna gelirsek eğer ya bi şekilde riske girip türk borsalarında bozduracaksın (Risk derken Masak vb) yada forumda elden bitcoin alan forum tarafından iyi trust puanına sahip biriyle alım satım yapabilirsin. Burada seçim sana kalmış. Maliye , Masak şimdi hemen çağırmazlar belki ama 5 sene zarfında her an çağırabilirler. Şu sıralar forumda başına böyle gelmiş birisi var. Perşembe günü gidecekmiş istersen şu konuya bir göz at onların oradan aldıkları sonuca göre sende seçimini yapmış olursun.

https://bitcointalksearch.org/topic/vergi-dairesi-btc-transfer-eden-kullanclara-tebligat-gonderiyor-2568348
Pages:
Jump to: