Pages:
Author

Topic: 130 bin liralık kar ettim, parayı çekerken bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? - page 4. (Read 4055 times)

newbie
Activity: 280
Merit: 0
tabiki karşılaşırsın hocam, 130 bin tl az buz bir para değil adamlar demeyecek mi sana karakola götürüp bu parayı nereden buldun,

shani bunun fiş faturası, mal sattıysan irsaliyesi nerede diye ?

atarlar içeri, bu devlet vergiyi çok iyi ve hakkaniyetli adaletli şekilde  toplayan ender devletlerden biri,
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037
dusus sezonu basladiktan sonra da arkadas parasini cekemediyse,

artik vergi gibi bir derdi kalmamistir.   Grin
full member
Activity: 434
Merit: 112
Fazla bir bilgim yok ama mantık olarak söylüyorum. Devlet gelir senden nasıl geldi diye sorduğu zaman işlem dökümünden kanitlayabilirsin ama bunun için senden vergi ister mi. Emin değilim galiba istemez
jr. member
Activity: 157
Merit: 3
Bu başlığı hatırlıyorum neden hortlattınız üstlerden birilerinin dikkatini çeksinde vergilendirme gelsin diye mi ? Ek olarak bu başlıktan bi 15 20 gün sonra muhteşem düşüş sezonu başlamıştı   Roll Eyes
full member
Activity: 571
Merit: 113
Hepsini tek seferde çekmemeni öneririm başına bi durum gelebilir bikaç arkadaşına dağıtarak çekersen hem kafan rahat olur hem sıkıntı çıkmaz
member
Activity: 294
Merit: 10
Parayı nereden nasıl kazandığın belli olduğu için herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum ama devlet bununla ilgili birşeyler illa yapar çünkü o paradan kendisine de birşeyler gelmesini elbette ister
newbie
Activity: 4
member
Activity: 210
Merit: 10
Böyle durumlar da masak'a bildiriliyorsun diye biliyorum. Vergi dairesinden çağırılıp vergilendirme işlemi sonrasında herhangi bir sorun kalmıyor diye de ekliyorum.
member
Activity: 574
Merit: 13
Bitcoin mevzularını araştıran bir arkadaşıma sordum ben de yakın bir mevzuyu, mevzuat çıkmadan çekmenin sorun olmayacağını dile getirdi, ama tabi seçim sizin.

Vergi kanuni olmak zorundadır. Yani kanunla gelmeyen hiç bir konudan vergi alınamaz.

Örneğin damga vergisi için damga vergisi kanunu, KDV için katma değer vergisi kanunu vardır.

Tabiki Bitcoin kanunu çıkmayacaktır. Ama örneğin ileride gelir vergisi kanunu içerisine bir madde ile "BTC veya kripto paralar" eklenirse o zaman vergi alınmaya başlanabilir.

Vergi alınmıyor ancak maliye tarafından al sat yapıp, para çekenler çağrılarak konu hakkında araştırma yapıldığı biliniyor. Devlet bu konuyla ilgili bir düzenlemeye gidecek belli ki.

Ama bence bu güzel bir haber. Türkiye Cumhuriyeti olarak bir düzenleme yaparsa her ne denirse densin resmen olmasa bile tanınacağı anlamına gelir. Ki bu Türkiye tanısa dahi fiyatına olumlu etki yapacaktır bence.
newbie
Activity: 11
Merit: 2
Üstünsen biraz zaman geçmiş. Öncelikle tebrikler..
Belki yazılmıştır bilemiyorum lakin, cevap biraz zor değil.
Regüle edilmeyen bir konu sonuçta, maliye sizi incelese ellerine ne geçecek ki ?
Kriptoparadan gelir elde ettiğinizi görünce hangi yasaya göre işlem yapacak ?
Açıkçası diyecekleri hiç bir şey yok. Yasada karşılığı olmayan bir konuda zagen el kol bağlı.

Bu arada ben bu mesajı yazarken belki de çoktan transfer ettiniz kendinize bilmiyorum ama sonucu merak ettim Smiley
full member
Activity: 336
Merit: 107
ETH: 0x1C829E7A1b5cA44cc381863e10448504e07f78e9
ledger nano s usdt yi destekleseydi ne güzel olurdu paraları aceleyle çekme derdimiz olmazdı en azından kriz zamanlarında parayı usdt  ye çevirirdik tabi sorunlarından arınmış bir usdt den bahsediyorum.kriz zamanlarında bankalarda paramızı saklayacağımıza değeri değişmeyen usdt ye çevirebilme ve ledger nano s e atma şansımız olurdu
member
Activity: 322
Merit: 14
Hocam giriş çıkış fiyatınıza bakar maliye, heralde anladığım kadarıyla +130 tl kardasınız, bundan vergiyi düşerler sizden alırlar alacaklarını, kalan sizin güle güle harcayın.

neye göre ne vergisi alacaklar acaba? gelir vergisi mi alacaklar? yoksa ötv, öiv, kdv, kurumsal vergi, damga vergisi, stopaj vergisi? hangi vergiyi neye göre alacaklar
newbie
Activity: 2
Bitcoin mevzularını araştıran bir arkadaşıma sordum ben de yakın bir mevzuyu, mevzuat çıkmadan çekmenin sorun olmayacağını dile getirdi, ama tabi seçim sizin.
hero member
Activity: 629
Merit: 508
130 bin çok büyük bi para değil bi sorun yaşayacağını sanmıyorum. Türkiye'de bu konu daha vergilendirilmiş durumda değil zaten.
newbie
Activity: 8
Bence büyük bir sıkıntı karşına çıkmaz fakat hangi siteden wallet ına atıcağında onemli o nedenle dikkatli ol derim.
member
Activity: 140
Neye göre vergisi alınacak yazıyorsunuz anlamadım açıkcası? Mevzuatta olmayan bir şeyi nasıl talep edecekler? İlerde vergi çıkarsa geriye dönük uygulanmaz. En fazla masak paranın kaynağını sorar kaçakcılık suç vb. bir şey olmadığına emin olmak için, gider anlatır kazancınızın kaynağını gösterirsiniz hiç bir şey olmaz. Ki bu hacimdeki bir paranın peşinden gideceklerine zerre ihtimal vermiyorum. 5-10 milyon dolar sokacaksınız ki bir ihtimal baksınlar.
jr. member
Activity: 84
Merit: 1
Miktari bolerek aktarmak.

Ese dosta, akrabaya hisima turk borsalarindan hesap actirarak toplam tutari kucuk paylara bolerek aktarabilirsiniz.
member
Activity: 574
Aslında herkesin aklındaki soru bu ya parayı çekemezsem.
Her gün yeni bir teknoloji çıkıyor. kripto para kartları tekrar gündeme gelmeye başladı. LTC bile bu anlamda girişim yapıyor. Bence çok endişeye gerek yok en kötü hesabınızdaki kripto ile kartı olan bir coin alır yurtdışına giderek oradan paranızı çekersiniz. Büyük rakamlar için bir kaç kez git gel yapmak gerekebilir Smiley
full member
Activity: 616
Merit: 118
newbie
Activity: 84
Bi sıkıntıyla karşılaşmazsın parça parça cekmek daha iyi olur ama bi sıkıntı yaşamassın zaten Bitcoin gibi paraların cekerken bi sıkıntı yaşatmamasyla seviliyo . Grin
Pages:
Jump to: