Fenerbahçe ve Galatasaray için kolay galibiyetler oldu.
Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'i tebrik etmek lazım amma ve lakin umarım devamlılığı olur, ortamlara akmayı azaltır.
Galatasaray maçında hakemin ilk gol öncesi faul vermesi gerekiyordu ama vermedi, benim düşüncem bu yönde.
Abdülkerim yıldızlaştı bu akşam, 2 gol ve biri güzel goldü.
Kerem Aktürkoğlu şut çekmesin artık, yeter valla biz bu adamdan daha ne kadar çekeceğiz, kale dibinde ayağına gelen bütün topları dışarıya atmayı başarıyor ve başarı oranıda ortalama %95'dir büyük ihtimalle.
Aslında Galatasaray için o kadar kolay galibiyet olmadı diyebiliriz. Oyuncunun ismin unuttum ama ikinci yarıda çok net bir pozisyonda topu sektirerek vurmasa Galatasaray maçı zor çözerdi. Büyük takımların galibiyet alışkanlıkları bu maçta ortaya çıktı ve Abdulkerim yıldızlaştı. İlk golü gerçekten kaliteli bir vuruştu. Kerem’in oyununu beğeniyorum ama çok fazla aynı şeklde gol kaçırmaya başladı. Önemli olan 3 puandı ve Galatasaray almayı başardı.
Fenerbahçe’de ise Cengiz sonunda ondan bekleneni yaptı. Maçı izledim ve attığı goller kolay goller değil ve tam onun imza vuruşlarıyla attığı goller. Zaten bu beklenti ile alınmıştı takıma ve geçirdiği sakatlıktan sonra yavaş yavaş toparlamış. Dediğim gibi büyük takımların galibiyet alışkanlıkları var bu sene ve her maç farklı bir oyuncu ortaya çıkar ve maçı çözer.
Haftalar geçtikçe bu iki takımın zorlanacağını düşünüyorum çünkü hem düşme hattı hem de avrupaya katılma hakkı isteyen takımların performansları farklılık gösterecektir. Şu an için rahat puan alabiliyorlar ve geriye düşseler bile maçı çevirebiliyorlar ama bu durumun değişeceğini düşünüyorum.