Başlığın trendyol sirk ligi olarak değişmesi lazım çünkü bu ligde süper olan hiçbir şey yok daha çok sirki andırıyor.
Geçen haftaki fiyasko hemen unutuldu bile ilk maç gününden yeni fiyaskolar ortaya çıktı. İstanbulspor, Trabzonspor ile oynarken 74. dakikada sahadan çekildi.
İstanbulspor başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu sahaya inip oyunculara soyunma odasına gidin demiş oyunculardan bazıları sahada kalmak için yalvarmış ama sonuçta takım sahadan çekilmiş. Sahaya giriş izni olmayan başkanlar böyle rahat rahat hareket ediyorlar baktılar hakem dövmenin bile cezası yok ödülü var biz daha çoook böyle şeyler görürüz.
Maçı izlemedim ama hakem ali maççalan olarak bilinen kişiymiş, mutlaka bir şeyler yapmıştır başkan da nasılsa cezası yok diye sahaya inip maçı durdurmuştur. Yeni Türkiye'de sıradan bir gün.
Kanunsuzluk (daha doğrusu bana kadar kanun sana kanun değil) mantığı ile ülkenin her yerine bulaştığı için, buradada arkasına güvenen kafasına göre canı ne isterse yapıyor. Adam hakem tokatladı noldu? Allah için noldu? Bunun kıyamet koparması, büyük bir skandal olması gerekirken, 1 hafta ara bile verilmeden, 2 gün falan nerdeyse arayla aynen devam kararı çıktı. Bazı şeylerde köklü değişiklikler yapılmadığı sürece bu iş devam eder. Yanlış anlamayın, premier ligte bile ne olaylar dönüyor, ama orada bir kurul var, ve bunun gereken cezasını kesiyor, o yüzden bizim kadar büyük skandallar olmuyor, ki aslında arka kapıda neler dönüyor, City fair play değil mesela finansal olarak aldı gitti bin tane ceza yemesi lazımken yemiyor, ama hadi bakalım paçası yiyosa girsin sahaya hakem tokatlasın, adamdan kan alırlar. Olay sıkıntılı bir olay, bu böyle giderse işler çok büyür, bütün takımlara zarar verir.
Bence TFF ve MHK yönetimi istifa ettikten sonra ortalık durulur. Kimsenin memnun olmadığı bir yönetim var ve 4-5 kulüp hariç bunu dile getirdiler. O 4-5 kulübü de anlamak zor ama neyse. Futbola yakışmayan ne varsa son zamanlarda yaşadık. Kulüp başkanının takımını sahadan çekme gibi bir seçeneği var. Cezaları belirlenmiş ve buna razı. Her ne kadar yanlış da olsa yaptığı, yeter artık çok çektik gibi bir söylemi olmuş. Trabzonspor başkanı katıldığı bir programda söyledi.
Hakemlerin kötü maç yönettikleri malum ve bu da takımın kaderini etkiliyor. Belki de adam bugün takımını sahadan çekti diye TFF ve MHK yönetimleri değişecek ve bazı şeyler düzelecek. İstanbulsporun maçlarını izlemedim ama bugün pozisyonda yorumcuların neredeyse hepsi penaltı dedi. Hakem görememiş olabilir VAR'ın hakemi çağırmaması yanlış bir karar dediler. Yani takımının aleyhine karar verildi ve bunun üzerine takımını sahadan çekti. Daha büyük bir kayba uğradı tabi ki. Artı olarak bir 3 puan daha silinecek.
Bizim ligin yayın ihalesi değeri falan düşüyor denmiş de neden düşüyor ki aksine yükselmesi gerekmiyor mu her hafta olaylar yaşanıyor ve dünya takip ediyor. Konu reklam değil mi. Kötü reklam olduk bunu kimse istemezdi ama bu yayın ihalesine noluyor da düşüyor. Bulmuşsunuz her hafta sezon finali gibi maç yapan ligi daha ne istiyorsunuz.