Hocam FTC ve ETN yi çıkarmanızı öneririm, bu iki koinden çok şüpheleniyorum ben, nedense bir türlü ısınamadım, takımlarını da beğenmedim bunların.
Hocam tavsiye için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz iki coin hani at yarışında eşeğe para basarlarda birinci gelirse güzel para kaldırırlar ya o tarz coinler
Ha bunlara bir de DOGE coini ekleyebiliriz. Sepete dikkat ederseniz yatırım olarak en düşük bütçe ayrılan coinler bunlar. Sepet içeriğini daha evvel belirttiğim gibi ''genelde'' ters yönde hareket eden coinlerden oluşturmaya çalıştım ve bu stratejiye 2-3 tane de sürpriz coin ekleyerek tamamladım. Mesela XRP sevdiğim bir coin olduğu halde sepette LÜMEN oldugu için onu dahil etmedim.Yukarıda bir arkadaşımın yorumunda da değindiği gibi tam ''HODL KAFA'' ile oluşturulmuş bir sepet olduğu için takibi gibi bir derdim olmayacak. Hatta 1/3 zarara girdiğim günde bile ekleme çıkarma yapmayı düşünmedim.
Bence alt coin diye adlandırdığımız yaklaşık 1500 kripto para şuan bile tüm insanlık için henüz emekleme aşamasındaki bir bebek gibi. Hindistan keşfedildiğinde onlara plastik boncuk verip gemiyle elmas/altın taşıyan İngilizler gibi bir döngüde olduğumuza inanıyorum. Elbette saçma bir tasvir gibi gelebilir ama trade ile kazanç sağladığını zannedenler kesinlikle 1-2 yıl sonra, bugün 3x-5x ile satıp mutlu olduğu coinler için pişman olacaklardır.
Ben şuan zamanında dutluk olan yerlerden tarla alıyorum, bu tarlaların bazıları bugün dutluk bazıları ise yapılaşmaya çok yakın oldugu için pahalı. Maksadım dutluktaki tarladan gelirse 20x kaldırmak, yok eğer gelmezse yapılaşmaya yakın olan tarla zaten garanti bana kafamı sokacağım bir daire getirecektir. İşte benim de tarlalarım sepetteki coinlerim
Altını çizmekte fayda var; bu sepet deneyden ziyade geleceğe dönük yatırım sepetidir. Bazıları kısa vadeli bazıları uzun vadeli yatırımdır.Sepetten 6 ay sonrasında ihtiyaca binaen ana para miktarının biraz üzerinde hasat yapılacak kalanıyla 2. evre yatırım sepeti ile devam etmeyi düşünüyorum.
Eveett sevgili günlük. Bugün işyerinde boş boş oturduğum için dilim düştü parmaklarım gevşedi ellerim klavyede dans etti ve haliyle sana yazdıklarımda biraz uzun oldu. Umarım okuyan arkadaşları gereksiz bilgilere boğmamışımdır.Hepiniz kalın sağlıcakla