Pages:
Author

Topic: Airdropovi - page 42. (Read 22936 times)

full member
Activity: 172
Merit: 100
Crypto Hardcore
October 13, 2017, 04:16:16 PM
...da jos dodam...airdropovi se jos koriste za prikupljanje adresa...vece transkacije se prate i lako je doci do podataka koje adrese cuvaju veci broj coina...onda krece napad. Nikad ne drzati vece novce na adresama koje tako lako upisujemo u obrasce za sudjelovanje u airdropovima. Dobro se paziti phishing-a. Ne klikati na linkove koji dodju mailom i sl. Adresu linka uvjek kucaj ili preko bookmark-a...
sr. member
Activity: 560
Merit: 273
October 13, 2017, 03:54:48 PM

Slažem se sa oba posta. Razmišljao sam da možda otvorimo temu tipa "Za koji ICO mislite da ima budućnost i vrijedan je ulaganja vlastitog novca" u kojoj bi svatko mogao navesti i obavezno malo detaljnije obrazložiti svoj izbor (pod uvijetom da je pročitao više od ANN THREADA).  

Stvarno neznam da li je potrebna nova tema za ICO-e... mislim da bi to bilo nepraktično i nepregledno jer bi se u isto vrijeme raspravljalo o više različitih projekata.
Imamo 'Altcoins (Hrvatski)' podforum. Najbolje bi bilo otvarati zasebnu temu za svaki pojedini projekt od interesa unutar tog podforuma jer je i predviđen za altcoin i ICO rasprave.

EDIT:
Evo na primjer, ja sam radio nekoliko prijevoda za ANN threadove projekata za koje mislim da imaju potencijala. Prvo napravim malo istraživanje, pročitam whitepaper, provjerim jesu li članovi tima stvarni, razmislim o samoj ideji, potencijalu tržišta, itd. ... I tek nakon toga odlučim hoću li se prijaviti na 'bounty'. Nema smisla trošiti vrijeme na nešto što 'smrdi' odmah u startu, zar ne?

Na ova dva projekta planiram i nešto malo uložiti:
 [ANN] HydroMining | Green Mining, ekološki prihvatljivo i profitabilano
 [ANN] Flixxo, socijalna ekonomija na platformi za razmjenu videa PopcornTime+RSK

Volio bih kada bi se još netko uključio u raspravu da čujem i vaše mišljenje.
full member
Activity: 172
Crypto Hardcore
October 13, 2017, 03:50:30 PM
...za sudjelovanje u ICO moras biti aktivan, pratiti crypto novosti, poznavati osnovne pokazatelje da je upravo taj ICO u koji ulazis potencijalno prava investicija...ne mozes bas uletiti u svaki koji se pojavi. Moras se dobro informisati. S druge strane, airdrop ne nosi opasnost po dzep...uletis pa ako prodje... extra, a ako se ispostavi da je ubleha, nikom nista...ides dalje. Od podataka koji se traze za sudjelovanje u airdropu, manje vise svi su javni te je mala vjerovatnoca za neku tezu prevaru. Ako naletim na nesto, prijavim se...jedino ne ulazim u ove varijante gdje moram download wallet...nazovi me paranoicnim...al ja ga ne skidam  Smiley
legendary
Activity: 2590
Merit: 1236
October 13, 2017, 02:35:56 PM
Nisam baš siguran da će netko preporučiti ICO (barem ja nikad ne bi). Jer ako ispadne scam, svi će okriviti čovjeka koji im je predložio. To je slično kao da netko pita u koju crypto valutu da uložim. Rijetko tko će predložiti valutu jer ako joj vrijednost padne, opet će biti krivac čovjek koji je preporučio...
full member
Activity: 602
October 13, 2017, 12:44:02 PM
Na velikom broju airdrop-ova sam naošao na lažnjake i samo bezveze izgubio vreme i živce. Ne znam još na koji način da "predvidim" šta je ozbiljno i šta ima smisla. MMožda malo više strpljenja ne bi nilo loše. Vozdra, ekipo!   Wink

Laznjaka je uvek bilo i uvek ce ih biti. Najlakse ih je prepoznati po tome jer se ne ulaze u njih novac ili vrlo malo.
Na primer sam dizajn na bitkointolku za laznjaka je uobicajeno suvi text koji se radi sa copy paste i promenom naziva i takve treba odmah eliminisati iz izbora.
Svaki ozbiljan projekat zahteva, sajt koji nije jeftin i rad na grafickom dizajnu, a i preko noci kad se nesto pojavi zna se da veze nema sa ozbiljnosti.
Vremenom se steknu iskustva i sve je teze uci u takve price koje ne piju vodu.
Ako vidis da imaju svoj sajt, da ostave svoje slike, da imaju svoj forum i lepo odradjen sajt bogat grafikom i tako to, e to nisu laznjaci.
Al i ti ozbiljni znaju da sluze za izvlacenje para od mase ljudi, a znati dal je to tako ili ne je jako tesko, a u neku ruku se ne treba time ni baviti.
U pocetku je bitno sto pre izvuci pare, a to dal nesto ima potencijal ili ne je vise za iskusne.
Lepo objašnjeno u prethodnom postu.  Ako neko puno nudi, bez jasne startegije sigurno je neki scam.
Kao što je rečeno i previše lepo dizajnirani sajt sa whitepaperom i roadmapom može da bude lažnjak. Kod takvih treba biti isto vrlo oprezan naročito ako se ulaže svoj novac. Ako se deli preko airdropa onda treba svhatiti da što džabe i bogu je drago, pa biće šta bude.
Dosta je sigurniji airdrop ili ICO je kada kod opisa stoje i ljudi sa slikama i sa biografijom, još bolje sa Linkedin profilom, sa mogućnosti komunikacije i proverom identiteta.
Ima stvarno mnogo dobrih projekata, mada kod svakog vreme će pokazati dali ih prihvata velika masa. Može da bude dobar ali bez podrške neće moći da se razvije.
Slažem se sa oba posta. Razmišljao sam da možda otvorimo temu tipa "Za koji ICO mislite da ima budućnost i vrijedan je ulaganja vlastitog novca" u kojoj bi svatko mogao navesti i obavezno malo detaljnije obrazložiti svoj izbor (pod uvijetom da je pročitao više od ANN THREADA). 
Ništa nam ne košta, da otvorimo novu temu. Samo stvarno treba da pazimo, da ne naprivo fatalnu grešku Smiley slažem i ja .....
member
Activity: 84
Merit: 10
October 13, 2017, 12:14:02 PM
Na velikom broju airdrop-ova sam naošao na lažnjake i samo bezveze izgubio vreme i živce. Ne znam još na koji način da "predvidim" šta je ozbiljno i šta ima smisla. MMožda malo više strpljenja ne bi nilo loše. Vozdra, ekipo!   Wink

Laznjaka je uvek bilo i uvek ce ih biti. Najlakse ih je prepoznati po tome jer se ne ulaze u njih novac ili vrlo malo.
Na primer sam dizajn na bitkointolku za laznjaka je uobicajeno suvi text koji se radi sa copy paste i promenom naziva i takve treba odmah eliminisati iz izbora.
Svaki ozbiljan projekat zahteva, sajt koji nije jeftin i rad na grafickom dizajnu, a i preko noci kad se nesto pojavi zna se da veze nema sa ozbiljnosti.
Ako vidis da imaju svoj sajt, da ostave svoje slike, da imaju svoj forum i lepo odradjen sajt bogat grafikom i tako to, e to nisu laznjaci.
Al i ti ozbiljni znaju da sluze za izvlacenje para od mase ljudi, a znati dal je to tako ili ne je jako tesko, a u neku ruku se ne treba time ni baviti.
U pocetku je bitno sto pre izvuci pare, a to dal nesto ima potencijal ili ne je vise za iskusne.
Lepo objašnjeno u prethodnom postu.  Ako neko puno nudi, bez jasne startegije sigurno je neki scam.
Kao što je rečeno i previše lepo dizajnirani sajt sa whitepaperom i roadmapom može da bude lažnjak. Kod takvih treba biti isto vrlo oprezan naročito ako se ulaže svoj novac. Ako se deli preko airdropa onda treba svhatiti da što džabe i bogu je drago, pa biće šta bude.
Dosta je sigurniji airdrop ili ICO je kada kod opisa stoje i ljudi sa slikama i sa biografijom, još bolje sa Linkedin profilom, sa mogućnosti komunikacije i proverom identiteta.
Ima stvarno mnogo dobrih projekata, mada kod svakog vreme će pokazati dali ih prihvata velika masa. Može da bude dobar ali bez podrške neće moći da se razvije.
full member
Activity: 588
Merit: 104
October 13, 2017, 08:45:33 AM

sr. member
Activity: 378
Merit: 258
October 13, 2017, 02:21:20 AM

full member
Activity: 140
October 13, 2017, 01:56:49 AM
member
October 12, 2017, 12:25:38 PM
RICH TOKEN za one koji imaju Tweeter i Facebook profil sa više od 500 pratitelja/prijatelja
Meni zvuči malo neozbiljno, ali tko misli da nije loša fora neka se prijavi.
Link na temu: https://bitcointalksearch.org/topic/ann-bounty-for-rich-token-on-waves-platform-get-free-rich-tokens-2260605
member
October 12, 2017, 09:21:45 AM
Evo još jednog OPEN MONEY.

Ovo je isto ICO, ne airdrop.
Evo jednog novog: https://bitcointalksearch.org/topic/ann-coinsmet-2260508

Ovdje nisam skužio je li se moraju ispuniti sva tri uvijeta (Follow, Retweet i Telegram) ili je dovoljan samo jedan?
member
October 12, 2017, 09:19:10 AM

Istina, ali je stvarno lako sudjelovati. Probajte, ne košta ništa!  Wink
full member
Activity: 322
Merit: 141
October 12, 2017, 09:14:37 AM

full member
Activity: 322
Merit: 141
October 12, 2017, 09:02:52 AM

Hvala na informaciji, jedino što ja ne nalazim ovdje airdrop.
Da li možda nešto krivo gledam  Huh

Ovo je ICO, nije airdrop, barem koliko vidim.
member
October 12, 2017, 08:54:37 AM

Link na forumski topic: https://bitcointalksearch.org/topic/--2150904
Prijava na Bounty program: http://bountycontest.openmoney.digital/2043

Ako Vam nije mrsko prijavite se preko mog referralnog linka. Ništa vas ne košta, a ja ću dobiti nešto bonusa. HVALA!!! Evo linka za prijavu na bounty program preko moga referrala: http://vy.tc/e2drG81
member
October 12, 2017, 08:40:34 AM
Ekipa treća runda airdropa za Ethereum Cash počinje za 30 min. Tko je sudjelovao u jednom od prva dva airdropa nema pravo sudjelovanja!
Link na raspravu: https://bitcointalksearch.org/topic/ecash-2256651
Link na prijavu: https://docs.google.com/forms/d/1bDYGBUAbn0A5__pyhOYPP2OhK17lY6v18ZTA-xahjdA/closedform
newbie
Activity: 60
Merit: 0
October 12, 2017, 02:46:55 AM
I eto prvi airdrop od mene i odma izbrisu post nisam siguran zasto ali ko je vidio vidio je Tongue
newbie
Activity: 60
Merit: 0
October 12, 2017, 02:04:26 AM
Nova Exchange Tribute Coin
https://bitcointalksearch.org/topic/--2252165

(na žalost ne mogu sudjelovati članovi newbie ranka)

Savjetujem oprez sa airdropovima koji od vas zahtjevaju da instalirate wallet. Velika mogućnost za malware, trojane i sl. Ako već "morate" pokupiti svaki shitcoin airdrop najbolje da upogonite neku staru kantu i sav softver stavljate na nju. Ja imam neki stari komp u podrumu samo za to.

Da ne mislite da sam protiv airdropova i sam ih često koristim i stvarno uleti koji dobar tu i tamo. Npr. iz ETHD airdropa sam uspio izvući oko 2,5 ETHa što nije uopće loše Smiley

Da, mene isto odbijaju ti airdropovi gdje treba instalirati wallete. Zaista treba biti oprezan.

Od svih airdropova za koje sam se ikad prijavio nikad nisam trebao skidati wallet, niti ikad bi. Samo preko Waves i MEW moj savjet.
member
October 12, 2017, 01:31:41 AM

Hvala na informaciji, jedino što ja ne nalazim ovdje airdrop.
Da li možda nešto krivo gledam  Huh
Kada prijaviš svoju ETH adresu OVDJE ispod nje će ti se pojaviti taj neki "jedinstveni" link ovakvog oblika https://deckswap.com/s/BzMO

Na žalost kaže da se ne računaju klikovi iz: Egypt, Moldova, El Salvador, Macedonia, Ecuador, Gibraltar, Brunei, Netherlands Antilles, Serbia, Bolivia, Yemen, Palestine, Tunisia, Sri Lanka, Venezuela, Afghanistan, Cambodia, Senegal, Nepal Sudan, Guatemala, Maldives, Libya, Côte d’Ivoire, Benin, Myanmar (Burma), Bangladesh, Bosnia and Herzegovina, Mauritius, Laos, Paraguay, Vietnam, Pakistan, Mongolia, Somalia, Cameroon, Zimbabwe, Ghana, and Sierra Leone
member
Activity: 112
October 11, 2017, 04:45:45 PM
Nova Exchange Tribute Coin
https://bitcointalksearch.org/topic/--2252165

(na žalost ne mogu sudjelovati članovi newbie ranka)

Savjetujem oprez sa airdropovima koji od vas zahtjevaju da instalirate wallet. Velika mogućnost za malware, trojane i sl. Ako već "morate" pokupiti svaki shitcoin airdrop najbolje da upogonite neku staru kantu i sav softver stavljate na nju. Ja imam neki stari komp u podrumu samo za to.

Da ne mislite da sam protiv airdropova i sam ih često koristim i stvarno uleti koji dobar tu i tamo. Npr. iz ETHD airdropa sam uspio izvući oko 2,5 ETHa što nije uopće loše Smiley

Da, mene isto odbijaju ti airdropovi gdje treba instalirati wallete. Zaista treba biti oprezan.
Pages:
Jump to: