https://www.youtube.com/watch?v=8uBSJyo2UJI
Bahsettiğim video bu.
Evet çeviriler bana ait beğendiğinize sevindim.
Videoyu bende yeni gördüm. Firmanın Türkiyeye karşı özel bir ilgisi olduğunu söyleyebilirim. Belki ilerde dediğiniz gibi bir destek hattı da gelebilir. Türkiye dünya altın piyasasında ne düzeyde bilmiyorum ama türkler altını sever : )
Türkiyede yastık altında hala altın kaldı mı bilmiyorum hocam. Geçen yıllardan beri kayıt dışı altını banka rezervlerine kazandırmak için türlü faiz teklifleri sundular. Zaten ekonominin durumu da belli. Hazırdan yiyor millet ne kadar dayacak meçhul.
Şahsen tüm altınlarım banka kasasında duruyor. ve tanıdığım herkeste ya evde ya banka kasasında saklıyor. Bankaların bu altın olayına millet uyum sağlıyamadı. gram altın biriktiren için mantıklı ama bilezik, çeyrek altın tarzı yatırım yapanlar için millet altını elinde tutmak fiziksel görmek istiyor. Bankalardaki altın miktarı şahsi düşüncem genel yastık altının %5ini bile toplayamamıştır. Hele anadolu şehirlerinde %1 bile değildir.
Altınlarınızı kasalarında saklayacak kadar güvendiğiniz o bankanın şubesi size şöyle bir teklif sunsaydı:
Buraya yatırdığınız altınları gizli ve özel olarak kasamızda saklamaya devam edeceğiz. Size aynı zamanda bir hisse kağıdı (tokenı) vereceğiz. Bunu istediğiniz kişiye satabilir ticaretini yapabilirsiniz.
Böyle bir teklife hayır denmez sanırım
Blockchain de altın uygulamaları bu açıdan çok mantıklı. Beklediğiniz tek şey yeterince güvenmek.