medium'daki yazınızı da okudum hocam. bu projedeki kritik nokta "bullionstar" denen firma. şayet yazdığınız gibi sıkı bir denetim olmazsa proje sahiplerinin basacağı tokeni kimse takip edemez. acaba bunu akıllı sözleşme ile mi gerçekleştirecekler? örnek olarak yazıyorum mesela binance'de tether yerine gold alacağız. dolar/altın dengesi ne bileyim aslında güzel gibi ama keşke bu işi daha büyük bir firma yapsaydı.
Evet bullionstar firması bu projede temel taşı oluşturuyor. Web siteleri incelenebilir:
https://www.bullionstar.com/Singapurda eski bir firma olduğunu görüntülüyorum, domainlerini inceledim 2009'da alınmış. Altın firması zaten kendileri de.
Aynı usdt gibi düşünün bir farkı olmayacak. Btc yada altcoinler düştüğünde kendimizi güvene almak için dolara yani usdt'ye geçiş yapıyorduk, şimdi bu proje tutulursa altına geçiş yapabileceğiz. Malum dolar bile bazen oynak olabiliyor. Altın değeri genelde daha stabildir.
Ayrıca çalıştıkları bir sigorta firması var. Kasadaki altına bir afet vs olursa diye sigortalamışlar.
Piyasada oluşturacağı güven ve benzeri hususları proje ilerledikçe göreceğiz hep birlikte.