xsentus çok güzel anlatmışsınız elinize sağlık gayet açıklayıcı olmuş aktifliğinizi kaybetmeyin sürekli burada diğer ana konuda aktif olun, ben şahsen projenin tutacağına kullanılacağına inanıyorum hem bilgi tarafı var hem eğlenerek takip edebileceğiz. Projeyi gerçekleştirmeniz ve geliştirmeniz için yeterli miktara ulaşabilirseniz gerisi çorap söküğü gibi gelir çok fazla kullanıcıya ulaşacağına eminim. Gözden kaçırdım mı bilmiyorum toplanan sonuçlar iki yıl süresince kimseyle paylaşılmayacak yazmışsınız bu süreye ICO katılımcıları dahil mi aklımı karıştıran nokta şu oldu iki yıl bitti diyelim projeniz de çok daha fazla kitleye ulaştığını varsayalım. Peki neden iki yıl? ICO katılımı için mi 2 yıl olarak uygun görüldü.
tabikide biz bir topluluk oluşturuyoruz, ve kullanıcılarımızdan data toplayacağız. Yeni bir uygulama yapıp data toplamanın çok daha zor bir iş olduğunu biliyoruz(yeni uygulamayı son kullanıcının kullanması alışkanlık yapması daha zor). Bu yüzden tüm kripto kullanıcılarına hitap eden ticker uygulamasıyla birlikte bu datayı toplama hedefine vardık.. Hergün bitcoin&altcoin trade yapanlar muhtemelen 5-10 defa fiyatları takip için ticker, portfolio uygulamasını açıyor, biz aynısını veriyoruz üzerinede isterse tahmin yapsın diyoruz.
2 yıl olmamasının sebebi ICO katılımcılarımızı korumak. ICO kullanıcıları data anlamlanmaya başlar başlamaz görebilecekler. 2. yıldan sonra topluluk kararı ile bu dataları açabiliriz. Açarkende firmalara açılabilir, son kullanıcılara hiçbir zaman açmayı düşünmüyoruz, sebebide bunları görmesi durumunda yapacakları tahminlerin etkilenecek olması. Bizim ICO'muzun diğer ICO'lardan şöyle bir farkı mevcut. GUESS token satın al ve bunun değerlenmesi bekle demiyoruz. Yatırım yaptığın takdirde hem GUESS token hemde tahmin datasına erişiyor olacaklar. Bu tahmin datası yatırımlarına yön verebildiği takdirde aslında GUESS token'dan yatırımcıya göre çok daha değerli olacak. Şöylede düşünebiliriz ICO'da yatırım yaparak tahmin datası ve GUESS token satın alıyoruz. Yatırım firmalarının müşteri hareketlerini görebilmenin değerli bir data olduğunu düşünüyoruz.
Ayrıca ICO'da hiç yatırım yapmamış biriside uygulamayı ücretsiz olarak indirip, tahmin yaparak GUESS token kazanma ve bunu paraya dönüştürme şansı veriyoruz. GEM'leri bitenlerede tahminlere devam etmesi için haftada 1 kereye mahsus GEM dağıtıyoruz. Burada amacımızın mümkün olduğunca çok tahmin datası toplayabilmek. Projenin hedefinde "gamification" olması tahmin datalarının artması içindir. Hediyelik GEM'leri bitirir ve devam etmek isterse GEM satın alabilir yada GUESS token'leri GEM'e çevirebilir.
Kripto para manipulasyona açık bir market, yakın zamanda 36M USD toplayan Monetha halen ICO fiyatlarının %15 altında, birçok başarılı proje ICO fiyatlarının %40-%50'si altında borsalarda işlem görüyor. Bu yüzden ICO'da sadece token'ın yanında peerguess projesinin backoffice'ine erişim şansı veriyoruz.
Ayrıca bu sektöre girecek yeni kişiler tahminlerini historical bir şekilde uygulamada görebilecek, gerçek parayla oynasaydı(btc&altcoin alıp satsaydı) ne yapabilirdinin cevabını alabilecek.
Sorularınız oldukça yanıtlamaya devam edeceğim.