Bounty ile ilgili duyuru:
Daha önceki duyurumuzda açıklandığı gibi Visa, Kripto Paralarla ilgili Türkiye dahil Avrupa daki tüm kartları iptal etmişti. Bu durumdan Xapo, Bitwala, Wirex, Bitpay gibi dünya çapında kullanılan tüm kartlar etkilendi. Yani kripto paralarla işlem gören bu kartlar artık geçersiz ve kullanılamıyor. Mevcut durumda da kripto para ile işlem yapılabilen tek kart Bitpay Amerika kaldı.
Konuyla ilgili belirsizlik hala devam ediyor. Bugünkü görüşmemizde "henüz yeni regülasyonların hazırlanmadığı, kısa-orta vadede net bir tarih verilemeyeceği" iletildi.
Bu nedenle daha önceden Visa görüşmeleri nedeniyle dondurulan Bounty Kampanyasından bounty kazananların adreslerine, sayımları takiben Akche gönderimlerine kısa sürede başlanacaktır.
Bundan sonraki adımlar neler olacak? güzel bir program duyurmadıkça bountyden gelenler ile insanlar hemen çıkış yapmak için satışa yönelebilir. Akche nin değeri azalabilir bu nedenle
"Biz para yaptık oraya buraya koyduk, alın, kullanın ekonomiye can verin" diyorlar hocam. Ben öyle programlık bir durum görmedim.
Bence önemli olan Akche ekibinin yapması gereken projeyi hızlı bir şekilde hayata geçirip, Akchelerin o şekilde değer bulmasını sağlamak. Ben bir Türk yatırımı olarak elimden gelen desteği yaparım, ama kimse ölü bir yatırıma para yatırmak ve almak istemez. Onun için akchenin bugün için değeri yerine geleceğin değerini yaratmak isteniyorsa çok hızlı bir şekilde aşamalar geçilmeli. Mesela hala projenin arkasında büyük yatırımcılar var denmesine rağmen açıklanmadı. Biz buradayız ama ekiple yol ayrımı yerli piyasa da bile güven kaybı yarattı. Umarım herşey çok iyi olur ama medya tanıtımı, kripto paranın ne olduğu acilen ülkemize tanıtılıp Akche ve benzeri projelerin bir an önce ülkeye kazandırılması lazım.
Çin, Japonya, Kore ve Abd bir çok çöp yatırımla ve bunların ICO süreçleriyle milyonlarda dolar para kazanıyorlar. Şimdi millet olarak üretim kabiliyetimizin katma değeri gün geçtikçe düştüğü için, başka alanlarda geride kaldığımız noktaları tamamlamak için çok güçlü kripto para projeleri kullanılmalı. Dev anlaşmalar yapılmalı. Ve nolursa olsun piyasanın tanıtımı hız kazandığı ve bütün ülkelerin pozisyon aldığı bu ortamda "artık" geç kalmamalıyız.
Yazdiklariniza katiliyoruz. Tespitler dogru ve yerinde. Bazi eklemelerimiz olacak:
Bizler de Akche yi iyi yerlere getirmek icin ugrasiyoruz. Calismalarimiz arka planda yurutuluyor, tamamlandikca duyurularini yapacagiz.
Projeyi maalesef bundan daha hizli hayata gecirme sansimiz yok.
Su anda tamamen Turkce olacak cuzdan hazirlaniyor, portfoy takibi icin app yapiliyor, yepyeni web sayfasi hazirlaniyor, global piyasalar icin hazirliklar yapiliyor, global borsalarla gorusmeler yapiliyor. Tum bunlar asamalar halinde ve zaman icinde olabilecek seyler. Bunlarla birlikte Akche Projesini daha genis kitlelere daha dogru sekilde duyurmayi planliyoruz.
Global Borsalar henuz yeni oldugumuz icin ayrica cok fazla talep oldugundan biraz daha zaman gecmesini bekliyorlar. Butun gorusmeler yapildi ve bekleme listesindeyiz su anda.
Tanitimlar icin calismalar bitmek uzere. Ozellikle Ocak sonlarindan itibaren Akche ismini daha cok duymaya baslarsiniz.