Aslında birkaç kişi olumsuz yazmış ama kırmakta istememiş. Sorularınıza katılıyorum.
Şuan proje scam desem değil, ponzi hiç değil, hiçbir gelecek vaad etmiyor. tek özelliği tl nizi akçe yapıyorsunuz ama bu akçe ne işe yarıyacak oda belli değil. Mesela bu coini aldık değeri nasıl artacak? Sorulan sorulara hep aynı cevap verilmiş. adam bu coin ne işe yarıyacak demiş cevap olarak ether tabanlı coin yapmadık cunku hiçbir borsa kabul etmedi demiş. Ama waves kabul eden borsada yok. Soruya verilen cevap başka ama verilen cevapta saçma.
Büyük ihtimalle birkaç aya sonlanacaktır. Ben ekibin bile neden bu coini cıkardıgını bildiğini sanmıyorum. Ekibin coğu birbiriyle arkadaş muhabbet sırasında proje yapalım diyip yapmışlar gibi gözüküyor.
Globale çıkma ihtimali yok. Localde de ekibin kendisi dışında şuan destekcisi olacağını sanmıyorum.
Keşke 29ekim cıkarıcaz diye bu kadar aceleye getirmeselerdi.
Doğru şekilde ifade edilmemiş olabilir ancak halka arz ile şirket, imece platformu oluşturulacak.
imece platformu startup projelere finansman sağlayacak bir yapı.
Elinde akche token'ı olanlar imece platformu üzerinde danışmanların süzgecinden geçmiş startup ları inceleyip yatırım yapılıp yapılmamasını oylayacak
isteyen akche sahibi bu startup a yatırım yapacak.
exchange hedefi ise daha ileri aşamada bu startup ların token larının işlem göreceği bir yapı olarak kondu.
akche nasıl değer kazanacak sorunuzun cevabı da şu;
1. akche waves DEX üzerinden USD/BTC/EUR/ETH ile alınıp satınalınabiliyor. (yakında TL ilede alınabilecek)
2. startup projelere yatırım yapıldıkça ve platform büyüdükçe akche de bu platformun para birimi olarak değerlenecek.
Yanıtların için teşekkür ederim. Şimdi bu aslında bir tür fonlama. yani iconomi yada taas tarzı diyebiliriz o zaman. Ama bir kar dağıtım vaadi yok. Daha cok melek yatırımcı gibi düşünüyorsunuz.
Anladığım kadarıylada bir bakıma guweraların yaptıgı fonun daha coin haline dönüşmüş hali.
Doğrumu anlamışım yoksa başka bir işmi yapacaksınız?
Fonlayacağınız kişileri nasıl seçeceksiniz? Örneğin Bob geldi ben trade yapıcam 10 btc istiyorum dedi. Bunun verme yada vermeme kararını kim verecek?
Ben de dahil olayım
öncelikle teşekkür ediyorum sorular gayet güzel ve verilen cevaplarla insanların anlamasını kolaylaştıracak cinsten o yüzden dolayı çok sağolun.
Evet aslında tamamen melek yatırım mantığı ile işleyecek,
Angel Investor şirketleriyle görüşmelerimiz son aşamada, onları yakın zamanda açıklayacağız.
İşleyiş genel oalrak şu şekilde olacak basitçe,
Tamamen proje üzerine kurulu, yani bob gelip 10 btc lazım derse,çayımızı içer gider
Elinde projesi olan arkadaşlar akche ye iletecek, bu konuda projeyi değerlendirecek 3 ekip mevcut, teknik olarak projelendirme ve fizibilite ekibi, uygulanabilirlik ve kullanım kolaylığını düzenleyecek bir ekip ve mali yönden projenin geri dönüşümünü, sürecini inceleyecek bir ekip...ileride akche sahiplerinin oylama yapacağız bir sistemde olacak.
Bu ekip onayından geçen projeye startup desteği sağlanacak, road mapinden web sayfasına kadar tüm detaylara kadar ve akche platformundan halka sunulacak, projeye yeterli ilgi olursa (proje fizibilite değerinin %20 si), angel investor şirketi projenin finansmanını üstlenecek.
AKche borsasını önümüzdeki sene devreye alınca bu proje için token üretilip o borsada da listelenecek,
Proje hayata geçip katma değer yaratınca, hem proje hem akche hemde yatırım yapanlar kazanacak.
Basit olarak bu şekilde özetleyebilirim.
Saygılar