Arkadaşlar, iyisiyle kötüsüyle 1 yılı doldurmak üzereyim kripto işlerinde. Başlarda tecrübesizlikle güzel hatalar yaptık herkes gibi, alınmaması gereken coinlere girdik sırf localde pohpohlanıyor diye, daha sonraları kendimiz daha çok araştırmaya başlayınca işler değişti, eskileri sattık daha güzel olduğunu düşündüklerimizi aldık vesaire vesaire.
Fakat hep yaptığım ve yaptığımız bir hata var, uzun vadeci insanların düştüğü en büyük hata : Ben holderım abi, alırım uzun vade köşeye atarım. Şu cümle ile binlerce dolar kaybetmekten sıkıldım açıkçası ve artık salakça gelmeye başladı, aylardır kaybedicemi bile bile bunu uygulamaya devam etmek saçmalık. Hele ki bu kaybın önüne sadece 10 dakikada geçmek mümkünken artık bazı şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyorum. Açılan başlıklara bakıyorum, ayı bitti mi boğa geldi mi, ripple alınır mı veya işte neo mu eth mı. Globalden başlıklar aynı şekilde alınıp locale koyuluyor, asıl en önemli şey para kaybetmeyelime gelince hiçbir ciddi başlık yok forumda.
Bugün twitterda bir flood yaptım, bundan sonra uzun vade stratejimde ufak değişikliklerle bu kayıpları minimuma indirmenin zamanı geldiğini düşünüyorum. Tweete şurdan ulaşabilirsiniz :
https://twitter.com/FinchBaba/status/1018432185462919168Enacrypto diye bir hesap var twitterda, onun youtubeda videolarını bulabilirsiniz. 10 dakikalık bilgiyle ma50-ma200'e göre dünyanın en salak insanının bile neredeyse anlayıp yapabileceği şu analizleri göz önünde bulundurarak hodl yapmaya devam edeceğim. Körü körüne hold demekle hiçbir yere varılmıyor, kaybedicemi bile bile mayıs ortasından sonra da hold dedim örneğin, ve ortalama 2.5-3 kat arası zararlar mevcut ozamana göre:) Sadece bu analize bakıp 3 tıkla hepsini satmış olsaydım 2 ayda baya güzel parayı kaybetmemiş olcaktım.
Bu bir trade değildir, nerede hold yapacağını anlamaktır. 10 dakikada btcde mi hold durmalı yoksa altlarda mı hold durmalı bunu anlıyorsunuz, oturup traderler gibi trade vs söz konusu degıl.Hodl demek alıp kenara atayım değildir, 6-7 aylık ayı sezonunda dahi portföyümün 6-10 kat erimesini engellemek elimdeydi fakat yapmadım. İnsanın çevresinde bunları yapanların pek olmaması bir eksiklik malesef localde de öyle adamlar görmüyorum ben, varsa da yazmıyorlar muhtemelen. Böyle birileri olmayınca çevrede, insan da herkes hold yaparken ya bekle belki artar diye diye aylar geçiriyor, bu gereksizlikten kurtulmak lazım. Kaybetmeye mahkum olunmadığı açık, bundan sonra bu şekilde ilerleyelim derim.
Edit : Şuanda bir satış yapmıyorum, tekrar güzel yükselişler görüldüğünde bu analize uygun ilerleyeceğim ve bu postu güncelleyeceğim alış ve satış rakamlarıyla beraber, bakalım neler olucak.19 Ağustos Edit: Dün tethere geçmiş bulunmaktayım, bugün attığım posttan ilgili paylaşımı görebilirsiniz. Sert ve son düşüşlerin geldiğini düşünenlerdenim.20 Ağustos Edit : Herkesin anlayabilmesi için bir flood hazırladım : https://twitter.com/FinchBaba/status/103149437049371443212 Eylül Edit : Yaklaşık 1 haftadır bazen tether bazen btc'deyim, btc 7400den sert düşerken altlarda satış verdi ma50 ve oralarda satmam minimum %15-20 daha zarardan kurtardı beni.28 Eylül Edit : Bu başlığın kıymeti bir dahaki saglam yükseliş sonrası ayı sezonuna girerken satmayanların kafasını vurup, keşke ma50yi dinleseydik diyenlerle dolucak ve asıl kıymeti ozaman anlaşılacak, ben ve cevremdeki bir sürü insan bunu 6-7 aydır yasadık test ettık ve baslıgı actıktan sonra en azından kendım uygulayarak daha fazla para kaybetmeyı onledım, anlamayan ve ogrenmeyenler aynı sureclerı tekrar yasadıklarında bu grafıklere 20 dakika ayırıp ogrenıcekler bu sefer. Çok emin olarak bunu yazıyorum gerceklesmesi icin sadece bir artıs sezonu lazım bakalım nekadar haklı cıkacagım.7 Ekim Edit : Başlığı açalı 2.5 ay civarı oldu, sadece bu anlattıgım teknıkle zarar etmeyı neredeyse sıfıra ındırdım, bunları ocaktan berı uygulamıs olsaydım neler olacagını dusunuyorum ve bınlerce dolarlık paranın gıtmesını engellemıs olabılecegımı goruyorum. Bundan sonrası ıcın ıyı tecrube oldu. Umarım bu baslıgı aylar sonra gordukce pısman olan ınsanlar yerıne bunları uygulayıp paramın su kadarını zarardan kurtardım dıyen ınsanlar goruruz.