Aslında yapmanız gereken oclvanitygen i kod olarak çözmek.
bir otomasyon betiği ile oclvanitygen çağırmak yerine, yaptığı işi anlayıp direk bir fonksiyonla adresleri siz üretseniz daha hızlı olur gibi sanki.
ikinci veritabanında şansınız yaver gitmiş. ilk veritabanında 2.4 milyonda 1 gibi bir oran var.
Konu takipçilerine bir bilgi daha vermeliyim. Aslında bitcoin adresleri kullan at şeklinde kullanılmalıdır. Yani her işlem için bir kere kullanıp akabinde yeni işlem için yeni bir adres kullanmalıdır. vanitiygen ile üretilen adresler sadece 1 ile başlayan adreslerdir. dolayısı ile deneme yapılan uzay toplam uzayın 1/35 i aslında.
İçinde 1000+ btc bulunan cüzdanlar vanitygen uzayında üretilen adresler değil multi signature adreslerdir.
Benim konu takipçilerine bir sorum olacak,
Diyelim ki elinizde 1 btc var ve yüksek güvenlikli bir paper wallet üretmek istiyorsunuz? Nasıl bir yol izlenmelidir? Önerilerinizi merak ediyorum.
oclvanitygen için C bilgisi gerekmekte. ben bilmiyorum. bilen yabancılar var. Türkiye'de de var. aslında C'den anlayan varsa workflow şeklinde şemalı çıkartıp (bir nevi tersine mühendislik) ondan sonra istediğimiz şekle getirmek için deneme yanılma çalışması yapabiliriz. diğer sorunun yanıtı vermişsiniz. multi signature kullanmaktır. multi signature adres kullanıldığında da elbet bulunabilir. Neticede mutli-sig adreslerde 1'li adreslerin kodlarından üretiliyor. ve transferde istenildiği kadar anahtar onayı geldiğinde transfer gerçekleştiriliyor. 16 adede kadar çıkabiliyor.
DİKKAT! 3'lü cüzdanı kırabilmek için 1 ile başlayan havuzun tamamının kodu gerekmekte! bu yazdığımı konuya vakıf olmayanlar tekrar tekrar okuyup, multi-sig adreslerin nasıl oluşturulduğunu deneyerek öğrensinler. video ile tek seferde izleyerek olacak iş değil. ve adres oluşturma yazıları var (geneli ingilizce) tek tek bitcoin-core'da denesinler.
Bize güvenebileceğimiz bir paper wallet lazım ise paper wallet üretenlerin kullandığı yapıyı çözüp (tersine mühendislikte bir seçenek) kendi keyfimize veya isteğimize uygun bir algo ve şifreleme tekniği ile paper wallet üretebiliriz. Farazi bir örnek daha veriyim, normal btccore ile üretilen herhangi bir privkeye ayrıca bir şifreleme algosu uygulayıp kağıda yazdırabiliriz. Tabi bu algoyu unutmamak gerekiyor, kendi hafızamıza ne kadar güvenebiliriz orası meçhul.
Edit:
Örnek vermek gerekirse :
5JmUv9FoFQUdu5XP3gGQBwAgoyeUVhwHH12DraC3FuiHBdTfdaf Btccore üzerinden herhangi bir Pkeyi aldık diyelim. Bu sistemi 1-0 ve a-Z olarak düşürsek. İsmimizin baş harfide "B" olsun. B harfi bizim sistemimize göre 14. karakter oluyor. 1-0 a 10 sayı ve a-A-b-B die sayabiliriz. Soy adımızda A ile başlıyor olsun, bu durumda 12 sayısını elde ederiz. P.keyimizdeki 14. karakteri (u
5X) 12 arttırabiliriz (4-3-2-1-Z-z-Y-y-V-v-U-u) bu durumda yeni pKeyimiz (5JmUv9FoFQUdu
uXP3gGQBwAgoyeUVhwHH12DraC3FuiHBdTfdaf) hayırlı olsun. Bunu istediğiniz yere yazdırın.
Lütfen taşlamayın en basit şifreleme mantığından bahsettim
.
verdiğiniz örnekte wif key'in karakter değiştirerek yapmak mantıklı duruyor olabilir. ancak wif key'lerde checksum tarzı doğrulama yapılıyor. sezar şifrelemesi yaptığınızda değiştirdiğiniz key yine bulunabilir. taban58 (58 karakterli kodlama) olduğu için, her seferinde belirli bir kelime katarı sabit tutulur. checksum'ı doğru olanlarda adres türetilerek kontrol edilebilir. aslında bizimde yaptığımız o. belirli bir aralıktaki sayının heksadesimal karşılığına göre adres oluşturup saklıyoruz ve kontrol ediyoruz.
koruma yerine adres oluştururken elde bulunan teknolojik imkanları nasıl daha hızlı ve verimli kullanabiliriz onu düşünmeli ve tartışmalıyız. yada rastgele 1 milyar parçalara ayırıp P2P şeklinde taramak için bu yolları aramalıyız. ben hala havuz oluşturarak belirli bir desene uyan var mı diye kontrol ediyorum.rastgele oluşturmayı bıraktım.