Pages:
Author

Topic: Bitcoin; Algoritma Üzerine Yöntemler - page 23. (Read 33534 times)

newbie
Activity: 14
Merit: 3
September 22, 2018, 12:57:59 PM
Öncelikle, yanlış anlamalara sebep olmaması için konuya biraz daha uzak olan arkadaşları aydınlatmak adına:
1- Artık ekran kartlarıyla bitcoin madenciliği yapılamıyor zaten. Altcoin madenciliği yapılabiliyor. Onların da zorluk derecesi arttıkça getirileri aşırı düştüğü için elektrik parasını kurtaramaz hale gelmesine 3-5 ay kaldı.
2- "Madencilik biter ölür" demiyorum. Her gün yeni bir coin çıkıyor. Her birkaç ayda bir yeni algoritmalar yazılıyor. Her ay yeni asic cihazlar piyasaya giriyor. Yasal bir engel olmadıkça yıllarca devam edecektir madencilik.

Ekran kartlarıyla madencilik denemesi yapmaktansa, ya iyi bir asic cihaza para yatırmalı ya da bu işlere para yatıracağına, birkaç coin seçip bunlardan biri 250-500 kat değerleninceye kadar sabırla beklemek lazım. Benim favori Coinim Digibyte mesela. 1 yıl içerisinde 1 DGB = 1USD olacak diye bir fantezim var Smiley

Son yatırım olasılığı da "ben oturup bekleyemem aksiyon adamıyım" diyenler için, borsada al sat yapılabilir. Ama bunda harcanacak zaman tahminlerin çok ötesinde. Botlarla asla bir yere varılamayacağını da hisse senedi borsalarında on yıllardır yapılan denemeler ispatlamış durumda zaten. O yüzden borsasına girip günlük al sattan para kazanmaya çalışanlara tavsiyem uyumaya gitmeden önce mutlaka Coinlerinizi satıp da yatın. Sabaha büyük bir fırsatı kaçırmış olarak uyanmaktan daha kötüsü, sabaha paranın yarıya düştüğünü görmektir (Yarı yarıya değilse bile bir gecede %25 kayıplar gördüm).

Konu nereden nereye geldi. Neyse piyango çekme yazılımlarını biraz da ben inceleyeyim.
İyi eğlenceler. Bol şanslar.
newbie
Activity: 131
Merit: 0
September 22, 2018, 12:32:35 PM
bitcoindeki madenciliği ben esnaflığa benzetirim hiçbir zaman dükkanı açtığında kazanacağın paranın ne garantisi vardır nede miktarı bunda onun gibi bana soracak olursanız 1 gün bile kardır tabi kardan neyi beklediğinize göre değiştir
newbie
September 22, 2018, 12:28:43 PM
Mutlaka dünyanın her yerinde yazılımcılar ve hackerlar kafa patlatıyor bu işe. Ben yine de sonuca önce Türkler ulaşacak diyorum.
Mining konusuna gelince, Türkiye'de son elektrik zamlarından sonra aklı olan hiç kimse ekran kartlarıyla mining yapmak için büyük paralar yatırmaz.
newbie
Activity: 131
Merit: 0
September 22, 2018, 12:22:50 PM
ekran kartlarında miningin sonu gelecek gibi değil kusura bakmayın beklenti yüksek sadewce.

ancak arkadaşların yaptıkları doğru hareketler sadece şans faktörünü deniyorlar ve bu olay tr kısmından değil btc çıktığı günden beri deneniyormuş

buradaki arkadaşlar sayesinde de kendimizce testler yapıyoruz işte.
newbie
September 22, 2018, 12:14:10 PM
Yokluk adama neler yaptırıyor. "BlockChain teknolojisinde büyük bir açık varsa yine bizimkiler bulacak" demeden edemedim.
Elimdeki ekran kartlarıyla ne yapacağım kafamda şekillenmeye başladı Smiley
member
Activity: 126
Merit: 38
September 20, 2018, 10:23:30 AM
karşılaştırma işe yarıyor ve çok daha kolay oluyor yalnız güçlü sistem lazım...
Zz
legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
September 20, 2018, 01:39:20 AM
Konu takipçilerinin sesi soluğu çıkmıyor.
Galiba dolu bir cüzdan a denk geldiniz bu yüzden sesiniz çıkmıyor.
var mı yeni bir gelişme.
member
Activity: 448
Merit: 89
Full Stack Engineer
September 14, 2018, 05:44:57 PM
grep -o 'string1\|string2' file | paste - - > out.txt

linux ta benzerlik taraması bu komut ile mi yapılıyor?
Code:
LANG=C egrep 'str1|str2|str3' input.txt > output.txt
member
September 14, 2018, 09:01:22 AM
grep -o 'string1\|string2' file | paste - - > out.txt

linux ta benzerlik taraması bu komut ile mi yapılıyor?
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
September 05, 2018, 09:45:50 AM
5 dakika bu iş için çok fazla , linux kurup grep programı ile karşılaştırma yaparsanız birkaç saniye anca sürecektir.
( 100.000 satırda benzerlik araması yaklaşık 100 milisaniye sürüyor grep ile )

Unix in gücü bu işte. Smiley severek kuruyor, kullanıyor, desteğini ve eğitimini veriyoruz.
Allahım özgür yazılım felsefesini korusun kollasın amin.

member
September 05, 2018, 01:20:59 AM
daha öncede burada sorduğum bir yöntemi denedim
1xx
hedefe ilk 3 krarkteri belli içinde bakiye bulunan yaklaşık 1500 adresi aldım
vanitygen ile 10.000.000 adet 1xx......... adres oluşturup bunu 500.000 lik parçalara ayırdım exel ve notepad kullanarak gereksiz satırlar silindikten sonra
exelde ilk sutuna 1500 adres ikinci sutuna 500.000 adresi yerleştirip benzerlik taraması yaptım ....
benzerlik taraması 500.000 adres için yaklaşık 5 dakka sürüyor. (bilgisayar gücüne göre değişken)
ve işe yarıyor tarama çok hızlı gerçekleşiyor...
bir hafta boyunca adres oluşturup benzerlik karşılaştırması yapacam sonucu burdan yazarım denk gelen olursa Smiley
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
September 01, 2018, 09:24:07 AM
Bu forumda ilk defa bir konuda insanların hevesle bir çabaya girdiğini, kendini geliştirmeye çalıştığını görüyorum.
Demek ki olay motivasyonda bitiyormuş.
Arkadaşlar,
Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, bakiye bulup bulmamanız da önemli değil.
Bu egzersizler sayesinde,
algortima ortaya çıkarma,
temel programlama,
yazılım geliştirme,
bitcoin adres yapısı,
bitcoin rpc kontrollerinin öğrenilmesi,
ortak işin birden fazla unsura pay edilmesi,
istemci sunucu mimarisi ile çalışma,
aradığın bilgiye ulaşma, bulduğunu okuma anlama yorumlama,
ve hepsinden önemlisi bilgi paylaşmayı öğreniyorsunuz.

Lütfen konuyu canlı tutun. Bilgilerinizi paylaşın. Bilgi paylaşıldıkça büyür.
member
Activity: 183
Merit: 35
September 01, 2018, 04:52:08 AM
Projeniz açık kaynak hale geldi mi ki?
oclvanitygen projesi şu mudur?
kendi projesini açık hale getirmek isteyen açar. zaten anlattıklarım sır değil, sadece bazı noktalarda bilgiye daha kolay ulaşılabilmesini sağladım. ulaşan zaten ulaşır. samr7'nin eski bu daha yeni.

bana göre ortaya çıkan sonuç;
1- her kişisel bilgisayara bitcoin-core kurulacak
2- pattern, random yada belli bir sayfalamayla üretilen adresler bir txt dosyasına export edilecek
3- tüm bloklar bir yazılımla indexlenecek
4- aynı yazılımla import edilen txt dosyası satır satır bakiye kontrolü yapılacak
5- bulunan bakiyeli adresler başka bir txt dosyasına yazdırılacak...

tüm yazıları tekrar okuyunca eniyi yöntemin zaten bilinen ve uygulanan bu 5 adımlı çözüm olduğu ortaya çıkıyor. konuyu takip eden kimi arkadaşlarda bu yöntemle bakiyeli hesaplar bulmuşlar...bana göre bundan sonrasında ilerleyiş iki farklı koldan gitmeli...

birincisi yazılım bilen arkadaşların konuyu takip eden arkadaşlara bu adımlarda yardımcı olması, örneğin ben 3. adımda sıkıntı yaşıyorum yazılım bilgim az olduğu için... konuyu samimi bir şekilde takip eden arkadaşlar bu 5 adımı da düzgün bir şekilde işlettikleri zaman zaten oluşturulacak gurup  tam anlamıyla
verimli olacaktır... örnegin bir üst aşamaya geçip sistematik taramaya geçebiliriz. Ve 3. aşamadan sonra kullandığımız yazılımı geliştirip farklı girişler çıkışlar ekleyebiliriz...

ikincisi süreci anlamaya devam edip, kişisel çözümleme ve gelişim yolunda ilerleyebiliriz. bu konuyla ilgili zaten çok sınırlı sayıda türkçe kaynak var...en azından daha sonra bu tür algoritmalara merak salacak arkadaşlara türkçe bir kaynak sunmuş oluruz...

ben her iki seçeneğinde devam etmesi taraftarıyım yazılım konusunda bilgili olan arkadaşların 3. aşamadan sonrasında yardımcı olmalarını bekliyorum

daha öncede o adımları yazmıştım. belki o şekil numaralı değil. ancak bu şekil daha derli toplu olmuş. miyav'da benzer şekilde yaptığını yazmıştı . hazır bizim anlatmamız yerine kendiniz bulmalısınız. gelişimini tamamlamadan kabukları kırılan tüm canlıların bazı özellikler gelişmiyor Smiley
member
September 01, 2018, 01:49:12 AM
bana göre ortaya çıkan sonuç;
1- her kişisel bilgisayara bitcoin-core kurulacak
2- pattern, random yada belli bir sayfalamayla üretilen adresler bir txt dosyasına export edilecek
3- tüm bloklar bir yazılımla indexlenecek
4- aynı yazılımla import edilen txt dosyası satır satır bakiye kontrolü yapılacak
5- bulunan bakiyeli adresler başka bir txt dosyasına yazdırılacak...

tüm yazıları tekrar okuyunca eniyi yöntemin zaten bilinen ve uygulanan bu 5 adımlı çözüm olduğu ortaya çıkıyor. konuyu takip eden kimi arkadaşlarda bu yöntemle bakiyeli hesaplar bulmuşlar...bana göre bundan sonrasında ilerleyiş iki farklı koldan gitmeli...

birincisi yazılım bilen arkadaşların konuyu takip eden arkadaşlara bu adımlarda yardımcı olması, örneğin ben 3. adımda sıkıntı yaşıyorum yazılım bilgim az olduğu için... konuyu samimi bir şekilde takip eden arkadaşlar bu 5 adımı da düzgün bir şekilde işlettikleri zaman zaten oluşturulacak gurup  tam anlamıyla
verimli olacaktır... örnegin bir üst aşamaya geçip sistematik taramaya geçebiliriz. Ve 3. aşamadan sonra kullandığımız yazılımı geliştirip farklı girişler çıkışlar ekleyebiliriz...

ikincisi süreci anlamaya devam edip, kişisel çözümleme ve gelişim yolunda ilerleyebiliriz. bu konuyla ilgili zaten çok sınırlı sayıda türkçe kaynak var...en azından daha sonra bu tür algoritmalara merak salacak arkadaşlara türkçe bir kaynak sunmuş oluruz...

ben her iki seçeneğinde devam etmesi taraftarıyım yazılım konusunda bilgili olan arkadaşların 3. aşamadan sonrasında yardımcı olmalarını bekliyorum
member
Full Stack Engineer
August 31, 2018, 04:40:47 PM
Ekip içi değil, komple açık kaynak bir projede destek veririm. Herkese açık bir proje Wink
o zaman oclvanitygen'i workflow şeklinde grafiğini bekliyoruz Smiley 4-5 farklı çalışma şekliyle aralıkları taramak için modifikasyon önerisinde bulunabilirim.  Roll Eyes
Projeniz açık kaynak hale geldi mi ki?

oclvanitygen projesi şu mudur?
member
Activity: 183
Merit: 35
August 31, 2018, 03:03:08 AM
Ekip içi değil, komple açık kaynak bir projede destek veririm. Herkese açık bir proje Wink
o zaman oclvanitygen'i workflow şeklinde grafiğini bekliyoruz Smiley 4-5 farklı çalışma şekliyle aralıkları taramak için modifikasyon önerisinde bulunabilirim.  Roll Eyes

sorundaq o indexliyor her zaman pratik bir yolu şimdilik yok

var daha önce yazdım. bitcoin-core'u rpc ile başlatın. basit bir script ile her bloğu tekrar okutup, veritabanına kaydedin. oradan adres kontrolü yapın. dediğiniz şekilde ömür gidiyor. Smiley forumda direk çıktı veren yazılımlarda var.
full member
Activity: 616
Merit: 118
August 30, 2018, 01:42:26 PM
sorundaq o indexliyor her zaman pratik bir yolu şimdilik yok
member
August 30, 2018, 03:50:41 AM
arkadaşlar daha önce bir hocamda bashetmişti... oluşturduğum 100.000 adresi wallet dat dosyasına nasıl export edebilirim?
member
Full Stack Engineer
August 30, 2018, 03:12:05 AM
Eğer bir grup sistemi oluşturuculacak ise ben şuan elendim. Benim bilgim temel seviyede, benim yerime daha iyi bilen birisi çıktığına göre ben yavaş yavaş uzaklaşabilirim.
Uzaklaşacak bir durum yok, daha birşey yapmadık ki. Belkide hiç dahil olmayacağım, diğer yandan öz güveninizi kaybetmeyin ve bilmediğiniz ne varsa oturup öğrenmeyi deneyin, benim gibi kişiler de size motivasyon kaynağı olsun sadece, vazgeçme sebebi olmasın.

şu an için ekip kurmak mantıksız. kurulduğunda ekip içi kodlar zaten açılacaktır. elbet bir gün belki de çok yakında sizinle iletişime geçeceğim  Roll Eyes
legendary
Activity: 980
Merit: 1011
August 29, 2018, 12:51:47 PM
bir gurup oluşturmak mantıklı gerçekten konuyu takip eden kişilerle. ben bu konuyu takip eden her arkadaşımın zaten belli bir yetiye sahip olduğunu düşünüyorum....ether taramak nedense daha zevkli geliyor bu arada bana Smiley bu işi sistematik bir şekilde yapmak daha anlamlı olur...örneğin her arkadaş belli bir aralığı taraması
Tam bir grup oluşturmaktan ziyade hızlı iletişim kurulabilecek bir platforma geçip bilgi akışı sağlanması daha mantıklı geliyor bana. Zaten o platform üzerinde duruma göre gruplar oluşucaktır. Şuan bir grup oluşturalım desek en kötü ihtimalde bile 2 gruba ihtiyaç var. Bazılarımız ether ile uğraşıyor bazılarımız BTC. Aramızdan birisi çıkıp ben monero ile uğraşıcam dese gruptan atmak zorunda mı kalacağız ? Bu gibi durumlardan dolayı bilgi paylaşamını kolaylaştıracak ve hızlandıracak bir platforma geçmek daha mantıklı şuanki seviyede.
Pages:
Jump to: