Pages:
Author

Topic: Bitcoin helal mi diye yazi var mi - page 15. (Read 44418 times)

hero member
Activity: 868
Merit: 502
August 06, 2017, 05:35:46 PM
kar ve zarar ilişkisine dayalı her ticaret helaldır
dunya da kazanılan butun paralar helaldır
newbie
Activity: 3
Merit: 0
August 05, 2017, 09:34:46 AM
kar ve zarar ilişkisine dayalı her ticaret helaldır
hero member
August 04, 2017, 04:41:07 PM
Elalem Bitcoin diye sey gelistirsin, bizim tartistigimiz konulara bak!..  Grin
hocam burası turkıye normal böle seyler malasef Cheesy
hero member
Activity: 1092
Merit: 520
Aleph.im
August 02, 2017, 02:02:15 PM
Helal merak etme Smiley
Bitcoin madenciliği helal midir? Smiley

Kimin icin soruyorsun? Madenci cihaza mi yoksa sana mi helal?

Cheesy

hero member
Activity: 1092
Merit: 520
Aleph.im
August 02, 2017, 02:01:22 PM
Elalem Bitcoin diye sey gelistirsin, bizim tartistigimiz konulara bak!..  Grin
newbie
Activity: 62
July 27, 2017, 05:45:21 PM
Helal merak etme Smiley
Bitcoin madenciliği helal midir? Smiley
sr. member
Activity: 434
Merit: 250
★YoBit.Net★ 1400+ Coins Exchange
July 25, 2017, 08:01:13 AM
Altın ne ise bitcoini de öyle düşünebilirsiniz .
bundan 3 sene önce altının gramı 90 TL falandı şimdi 140 TL
newbie
Activity: 5
July 25, 2017, 07:07:58 AM
Emek vermeden elde edilen kazanç dinen helal olmayabiliyor. Yani btc'nin ilk zamanları 10 liraya aldığın miktar bugün 10m oluyorsa bunun helal olup olmadığı düşünülebilir. Doğrusu için borsa sistemi hakkındaki dini kaynakları inceleyebilirsin. Günümüzde btc bir borsa metası haline geldi çünkü.
sr. member
Activity: 784
Merit: 425
July 24, 2017, 10:41:45 AM
Beyler açıklıyorum Bitcoinin helal olup olmadığını. Yazdıklarımı dikkatli bir şekilde sonuna kadar okuyunuz. Başlıyorum...

İşin madencilik kısmına bakarsak tamam para ödeyerek rig kuruyoruz. Elektrik tüketen bu riglerle veya asic cihazlarla Bitcoin üretiyoruz. Ardından bu Bitcoinleri borsada satarak banka hesabımıza Dolar, Euro veya Türk Lirası olarak çekiyoruz. Burada herhangi bir sıkıntı yok. Sonuçta üretim olmazsa kazançta olmaz öyle değil mi?

Yalnız işin pazarlama kısmı çok sıkıntılı. Bitcoin bazen televizyon haberlerine çıkıyor. İllâki denk gelmişsinizdir. Yok efendim Bitcoin 2 ayda %200 arttı. 5 sene önce 100 Dolarlık Bitcoin alsaydınız şimdi milyonerdiniz tarzında haberler. Bu haberleri duyan insanlar kolay yoldan para kazanmak için borsadan para ödeyerek Bitcoin alıyorlar. Bunun sonucundada Bitcoin fiyatı arttıkça artıyor. İşte sorun burada başlıyor.

Madencilik yapanlar elindeki Btc'yi borsada daha yüksek fiyattan satmaya başlıyorlar. Şimdi spekülasyonla artan bir Bitcoin fiyatı var elimizde. Bu durumda madencilerin yüksek fiyattan sattıkları Bitcoinler bana göre haramdır. Çünkü gerçek değerini yansıtmıyor. Ayrıca madencilik yapmayanlar yani sadece borsada parasını katlamaya çalışanlarda harama bulaşmış oluyor. Yâni sonuçta ortada bir üretim yok ki kazancı nasıl sağlayacaksın.

hocam öyle bir işkembeden sallamışsın ki şahsi fikirin (bence diye yazdığından) düzgünce anlatmaya çalışıyorum dini ticari incelemiş olduğu var sayarak anlatıyorum ticarette sınırlama yokmuş bunu geçenelrde araştırdım yüzde 100 yüzde 200 satabilirsin bu senin malının değerinin artışına göre dir diye faiz yoluyla olmadığı sürece. sen malı 10 liraya maledersin anca alcak adam ben 1000 tl istiyorum dersen o olur diye aldığında burdan yaptığın kar haram olmayabilir. sonuçta arz talep sen zorla mal satmıyorsun aynı aldın olduğu gibi altın 20 yıl öncesine göre değerlendir şimdi altın satanlar haram mı yiyor. 20 yıl öncesine göre altın yüzde kaç artmış...
sr. member
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
July 24, 2017, 05:31:10 AM
Beyler açıklıyorum Bitcoinin helal olup olmadığını. Yazdıklarımı dikkatli bir şekilde sonuna kadar okuyunuz. Başlıyorum...

İşin madencilik kısmına bakarsak tamam para ödeyerek rig kuruyoruz. Elektrik tüketen bu riglerle veya asic cihazlarla Bitcoin üretiyoruz. Ardından bu Bitcoinleri borsada satarak banka hesabımıza Dolar, Euro veya Türk Lirası olarak çekiyoruz. Burada herhangi bir sıkıntı yok. Sonuçta üretim olmazsa kazançta olmaz öyle değil mi?

Yalnız işin pazarlama kısmı çok sıkıntılı. Bitcoin bazen televizyon haberlerine çıkıyor. İllâki denk gelmişsinizdir. Yok efendim Bitcoin 2 ayda %200 arttı. 5 sene önce 100 Dolarlık Bitcoin alsaydınız şimdi milyonerdiniz tarzında haberler. Bu haberleri duyan insanlar kolay yoldan para kazanmak için borsadan para ödeyerek Bitcoin alıyorlar. Bunun sonucundada Bitcoin fiyatı arttıkça artıyor. İşte sorun burada başlıyor.

Madencilik yapanlar elindeki Btc'yi borsada daha yüksek fiyattan satmaya başlıyorlar. Şimdi spekülasyonla artan bir Bitcoin fiyatı var elimizde. Bu durumda madencilerin yüksek fiyattan sattıkları Bitcoinler bana göre haramdır. Çünkü gerçek değerini yansıtmıyor. Ayrıca madencilik yapmayanlar yani sadece borsada parasını katlamaya çalışanlarda harama bulaşmış oluyor. Yâni sonuçta ortada bir üretim yok ki kazancı nasıl sağlayacaksın.
hero member
Activity: 602
Merit: 500
July 23, 2017, 10:41:43 PM
Yalnız konuyu açan vatandaş bombayı atmış gitmiş resmen. Delinin biri kuyuya taş atmış  kırk akıllı çıkaramamış misali Smiley
hero member
July 23, 2017, 07:40:05 PM
Konuyu açan şahıstan daha boşsunuz şu gereksiz konuya yersiz yere yazarak güncel tutmanın gayesi nedir, 1 yıl önce konu açmış ve gitmiş amacınız nedir yani bu forumun bir farkı olmalı bu kadar düşmeyin. Hiç yoksa taşınsın bu konu post kasmanın alemi yok.
dostum sen sımdı bunu dusunuyorsan sen de yazmıycaksın bu kadar basıt Cheesy sen yazmasaydın öne cıkıp bende yazmazdım mesela

Konu güncellenip duruyor yazdık suç mu işledik. Zaten pek çok konuyu takip ediyorum böyle konulara da şans eseri girince veya bir kere girince ondan sonra kurtulamıyorum sürekli mail geliyor. Eğleniyorsanız canınız sağolsun ne diyeyim ama çokta suyunu çıkartmamak gerek bakıyorum ciddi konulara zar zor mesaj atılıyor böyle boş konulara illa herkesin bir yorum yazma ihtiyacı oluyor.  Smiley 
hocam napalım turk halkı olarak böle konuları daha cok sewıyoruz yapcak bsr sey yok ıyı sabahlar saygılar Cheesy
hero member
Activity: 896
Merit: 519
July 23, 2017, 06:42:49 PM
Konuyu açan şahıstan daha boşsunuz şu gereksiz konuya yersiz yere yazarak güncel tutmanın gayesi nedir, 1 yıl önce konu açmış ve gitmiş amacınız nedir yani bu forumun bir farkı olmalı bu kadar düşmeyin. Hiç yoksa taşınsın bu konu post kasmanın alemi yok.
dostum sen sımdı bunu dusunuyorsan sen de yazmıycaksın bu kadar basıt Cheesy sen yazmasaydın öne cıkıp bende yazmazdım mesela

Konu güncellenip duruyor yazdık suç mu işledik. Zaten pek çok konuyu takip ediyorum böyle konulara da şans eseri girince veya bir kere girince ondan sonra kurtulamıyorum sürekli mail geliyor. Eğleniyorsanız canınız sağolsun ne diyeyim ama çokta suyunu çıkartmamak gerek bakıyorum ciddi konulara zar zor mesaj atılıyor böyle boş konulara illa herkesin bir yorum yazma ihtiyacı oluyor.  Smiley 
hero member
July 23, 2017, 05:24:19 PM
hero member
Activity: 896
Merit: 519
July 23, 2017, 04:45:59 PM
hero member
July 23, 2017, 02:38:51 PM
bitcoin helalizasyon servisi açacağım. helalet.io veya helalize.it olacak milyon dolarlık fikir lütfen çalmayın.
helalize.it'e marijuana için fetva sitesi kurulsa daha iyi olur.
Tüm islam aleminin %51'i evet dedikten sonra fetva verilir. Hatta bunu blok zincirine taşıyıp milyar dolara çıkartalım pazar değerini Cheesy
hocam supersın koptum valaha burda Cheesy hayatta yaptıgınız her işt eharam vardır.bu kadar kasmayın yasadıgınız hayat boyunca haram ıcerısındesınız her turlu relax olun 
legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
July 23, 2017, 12:13:41 PM
bitcoin helalizasyon servisi açacağım. helalet.io veya helalize.it olacak milyon dolarlık fikir lütfen çalmayın.
helalize.it'e marijuana için fetva sitesi kurulsa daha iyi olur.
Tüm islam aleminin %51'i evet dedikten sonra fetva verilir. Hatta bunu blok zincirine taşıyıp milyar dolara çıkartalım pazar değerini Cheesy
newbie
Activity: 34
July 20, 2017, 07:43:22 AM
helal yada haram kuşkusu olan zaten bu işe hiç girmesin buralarda da bu konuyu açmasın
newbie
Activity: 44
July 15, 2017, 03:02:17 PM
Hem laf söyletmezler, toz kondurmazlar, sorgulatmazlar, ama ilk emrini bile uygulamazlar, ne diyor: OKU... Ne okuyorsun, masal.., ne anlatıyorsun, masal..!
full member
Activity: 322
Merit: 101
July 03, 2017, 09:19:02 AM
Pages:
Jump to: