Ben fakih değilim, buradaki kimse de öyle değildir sanıyorum. Ancak günlük yaşantısını dini hassasiyetlere ve kurallara göre yönlendiren insanlar mutlaka vardır, ben de böyle olmaya çalışan birisiyim. Düşüncelerimi bu açıdan değerlendirirseniz sevinirim. Ayrıca söylediklerime güvenip hareket etmeyin, hem kendinizi hem beni yakmayın
Bitcoin haram mı? Peki altcoinler? Peki dolar, euro, tl? Altın, gümüş? Bunların haramlığını tartışmıyoruz ama btcyi tartışıyoruz. Çünkü bizim için bilinmez, şüpheli, kapalı bir şey. Doların karşılığı altın. Abd'nin bastığı dolar kadar altını gerçekten var mı? Olsa bile karşılığı altın olan bir şey, karşılığı her şeyden bağımsız olarak arz-talebe göre belirlenen coinlerden neden daha güvenilir ve sağlam oluyor? Soruyu soranların ve eleştirelnlerim bu açıdan bakmaları gerekir diye düşünüyorum.
Temel meseleyi ortaya koyduktan sonra helallik meselesine nereden baktığımı açıklayayım. Ben işin içinde bankalar, sigorta şirketleri vs var diye paramı bankada bırakmıyorum, arabaya kasko yaptırmıyorum, zorunlu sigortalar dışında ve maaş ödemeleri dışında bankalar ve sigorta şirketlerinin kapısından bile geçmemeye çalışıyorum. Yapanlara bir şey diyemem tabi, yanlış anlaşılmasın, kimseyi yargılayamam. Ben sadece fazla garanticiyim, mümkün olduğunca şüpheden yzak durmaya çalışıyorum.
İşte burada BTC, bırakın haram olmayı, müslümanlar için tüm bu şüpheli sistemlerden kaçınabilmek için bir çıkış yolu gibi geliyor. Ne yaparsanız yapın nakit para ile çalışıp bankanın bulaşmadığı bir iş yapmak çok zor diye düşünüyorum. Siz faizle iş yapmasanız bile paraya faiz bulaşmamasını sağlamak da çok zor. BTC ise hiç bir merkezi olmayışı, devletlerin müdahalesinden uzak olması ve dolayısıyla sizin iradeniz dışında müdahale edilmesi çok mümkün değil. henüz BTC ve coinler hakkında geniş bilgi edinebilmiş değilim ama şimdilik şu kadarını söyleyebilirim ki benim vicdanım BTC'yi dolardan da diğer paralardan da daha temiz olarak görüyor. Doğrusunu Allah bilir, henüz BTc ve başka coin almış değilim ama helallik haramlık konusunda şüphem yok. Sadece öğrenmeye çalışıyorum, zamanla yatırım yapacağım inşaAllah.
Not. BTC'nin helalliğini gölgeye düşürecek şey zekattır diye düşünüyorum. Ey forum ahalisi, 1 koyup 1.000 almak güzel ama zekatları da ona göre verelim lütfen
BTC'nin helalliğini gölgeye düşürecek şey zekattır diye düşünüyorum. Ey forum ahalisi, 1 koyup 1.000 almak güzel ama zekatları da ona göre verelim lütfen bu tartışmalarda en çok gözden kaçan konu ve en önemlilerinden