Pages:
Author

Topic: Bitcoin helal mi diye yazi var mi - page 16. (Read 44426 times)

sr. member
Activity: 355
Merit: 250
blockchaintr.net
July 03, 2017, 08:17:47 AM
Abi önce bi ayrı yazılması gereken "de/da"ları bir ayrı yazalım.

Babam Kıbrıs'a işe gitmişti. Yanında da hacı-hoca amcalardan biri var. O zamanlar şoför bunlar devletimizin resmi televizyon kanalında. Hacı Jackpottan 500 lira düşürmüş. Babam da; sen hacısın, sana haramdır o para, kumardan geldi, ver ben onunla biraz daha oynayım demiş.

Benzer bir yaklaşımı sergileyesim var başlık sahibi arkadaşa. Bu arada Hacı atmış cebe parayı. Başlık sahibi arkadaş da öyle yapıp, alacaktır bitcoini:)
newbie
Activity: 24
Merit: 0
July 03, 2017, 06:13:21 AM
bizim memleketin neden ileri gidemediği başlıktan anlaşıyor.
40 yıl düşünsem aklıma gelmez bu.
peygamber zamanı öngörülememiş. bunu nihal hatipoğlu'na sormayı deneseniz daha iyi olur sanırım.

Harbi ya, millet aklını kullanamiyor illa bi hacı hoca çıkıp de helaldir diyecek. Sonra başka bi hoca çıkacak haramdır diyecek ve muslumalar sanal para konusunda ikiye ayrilacak.
Euro, TL, Dollar nasıl haram değilse sanal para da haram degildir bence.
Parani helal iş icin kullanirsan helal olur. Haram için (online kacak silah, uyusturucu, vs) kullanırsan haram olur.  

Oyle helal mi haram mi diye yazı çıksa başka biri tam tersini söyleyen yazi çıkartır.
full member
Activity: 308
Merit: 105
July 03, 2017, 04:02:22 AM
bizim memleketin neden ileri gidemediği başlıktan anlaşıyor.
40 yıl düşünsem aklıma gelmez bu.
peygamber zamanı öngörülememiş. bunu nihal hatipoğlu'na sormayı deneseniz daha iyi olur sanırım.
hero member
Activity: 969
Merit: 1000
July 02, 2017, 03:20:24 PM
Bitcoinin helal olanı kadar olmayanı da var arkadaşlar.Helal çekilmiş bitcoinlerim mevcut taze taze.İlgilenen arkadaşlar pm atabilir paribu kuru + %100 kurundan satıyorum ama kesin garantili bu bitcoinler ile haram işe giremezsiniz arkadaşlar imkanı yok
jr. member
Activity: 58
Merit: 10
July 02, 2017, 03:01:10 PM
Hic aklima gelmezdi boyle bir soru cikacagi  Smiley
Bazi arkadaslarin dedigi gibi birkac yil sonra asiri yayginlasinca hatipogluna kesin sorarlar. Asil yasar nuri'lik bi soruydu ama rahmetli oldu.
newbie
Activity: 49
July 01, 2017, 05:13:00 PM
TL ya da Dolar haram mı ya da helal mi ile cevap aynı olacaktır? Kullanımına göre değişir.
sr. member
Activity: 560
Merit: 256
June 21, 2017, 10:45:45 AM
Cüppeli Ahmet Hoca bitcoin alımının helal olduğunu savunuyor diye biliyorum ama Nihat Hatipoğlu hocamız ise Sultahahmet Meydanında kendisine yöneltilen soruya cevap vermekten kaçındı.Bu açıkçası beni şüpheye düşürdü.Mustafa Karataş hocaya forumca soru sorarsak bu ikilemden kurtuluruz diye düşünüyorum.  Smiley Smiley Smiley
newbie
Activity: 17
June 21, 2017, 04:58:33 AM
Cuma vakti btc alım satımı caiz midir , hocalar göreve !
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
June 20, 2017, 01:38:37 PM
Adam nasıl bir konu açmış böyle bir seneyi geçmiş hala yazıyorlar. topu  topu üç mesaj atmış sonra yok ortada. Muhtemelen merakından bile sormadı soruyu.
Bu arada; Her sorunun cevabı içinde içinde..
sr. member
Activity: 532
Merit: 256
June 20, 2017, 11:14:23 AM
Haram ya da helal,  Kişinin niyetine göre değişir bitcoin ile ne yapacağın.  Amaca göre değişir  btc nin haram yada helal olduğu.
sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
June 18, 2017, 10:44:00 AM
Bir kac sene sonra halk bu piyasayi ogrendigi zaman ramazan programlarinda dini butun hocalarimiza kesin soracaklardir. Nihat hatipoglu hocam gerekn cevabi verecektir Cheesy

Nihat Hatipoğlu nerden bilsin Bitcoini Smiley Bu arada Bitcoin Helal mi yoksa Haram mı diye bir yazıya bende rastlamadım. Bu soruyu Diyanet İşleri Müdürlüğüne sormak lazım sanırım.
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
June 18, 2017, 09:25:27 AM
Bir kac sene sonra halk bu piyasayi ogrendigi zaman ramazan programlarinda dini butun hocalarimiza kesin soracaklardir. Nihat hatipoglu hocam gerekn cevabi verecektir Cheesy
hero member
Activity: 602
Merit: 500
June 15, 2017, 04:06:37 AM
Niyete bağlı olarak değişir. Fetva vermek niyetinde değilim fakat; fikrini beğenerek coin satın aldığınız bir projenin, o firmaya yatırım yaparak ticaret yapmaktan çok farkı yok gibi. Böylece islam'a uygun şekilde bir karşılıkta olmuş oluyor. Hassas noktalar, bu konuda bir din görevlisinin yorum yapması ilk etapta biraz zor olabilir. Ancak sanal paralar yaygınlaştıkça, yorumlar da gelecektir.

Hatırlatayım... Başlıkta bitcoin helal mi diye sorulmuyor, bitcoin helal mi diye bir yazı var mı diye soruluyor. Bu ikisi ayrı sorular.
newbie
Activity: 28
June 14, 2017, 03:07:36 PM
Niyete bağlı olarak değişir. Fetva vermek niyetinde değilim fakat; fikrini beğenerek coin satın aldığınız bir projenin, o firmaya yatırım yaparak ticaret yapmaktan çok farkı yok gibi. Böylece islam'a uygun şekilde bir karşılıkta olmuş oluyor. Hassas noktalar, bu konuda bir din görevlisinin yorum yapması ilk etapta biraz zor olabilir. Ancak sanal paralar yaygınlaştıkça, yorumlar da gelecektir.
member
Activity: 76
June 14, 2017, 12:53:30 PM
Şimdi bunu söyleceğimden backlash alırsam şaşmam

Devletin, devletin adamlarının, yalakalarının hırsızlık, ayakkabı kutularında paralar aklaması, çocuğa taciz/tecavüzü, kadına istismari, kadına şiddeti haram değil de bitcoin mi haram olacak?

Kusura bakmayın amacım dini vs kötülemek değil ama devletimiz malum, ne b*k yedikleri ortada, ve hala onları savunan ve destekliyen, beyni yıkanmış milyonlar var...

Öyle deme çalıyorlar ama çalışıyorlar da Smiley Şaka bir yana bunu söyleyen bir amca vardı televizyonda adam kabul etmişti bir devletin halkından çalmasını.

ONLAAAAAAAAAAR KONUŞUR, BİZ ÇALAAAARIZ!
full member
Activity: 602
Merit: 122
June 14, 2017, 12:51:25 PM

Devletin, devletin adamlarının, yalakalarının hırsızlık, ayakkabı kutularında paralar aklaması, çocuğa taciz/tecavüzü, kadına istismari, kadına şiddeti haram değil de bitcoin mi haram olacak?

Kusura bakmayın amacım dini vs kötülemek değil ama devletimiz malum, ne b*k yedikleri ortada, ve hala onları savunan ve destekliyen, beyni yıkanmış milyonlar var...

Öyle deme çalıyorlar ama çalışıyorlar da Smiley Şaka bir yana bunu söyleyen bir amca vardı televizyonda adam kabul etmişti bir devletin halkından çalmasını.
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
June 14, 2017, 12:51:01 PM
ben kac kere soyledim helal degil ama harammi degil mi bilmem, baslangicta iyi bir niyet icin ortaya cikmadi, hadi baslangici gectim, gunumuzde de illegal isler icin kullaniliyor ve destekleniyor.
member
Activity: 76
June 14, 2017, 11:52:20 AM

full member
Activity: 457
Merit: 101
June 14, 2017, 11:35:32 AM
Para kazanmak kolay değil yani herkes kolay para kazanmıyor btc de öyle neden haram olsun ki 

Sadece nasıl btc kazandıgınızla alakalı bu haram helal meselesi
full member
Activity: 448
Merit: 107
June 12, 2017, 08:01:20 AM
Bence bu soruyu soran birisinin kesinlikle bitcoin işine girmemesi gerekiyor haram ya da helal Smiley

**Hayır her Müslümanın bir işe girerken acaba bu haram mıdır helal midir diye sorgulaması gerekiyor. Bu gayet normal. Böyle olması gerekiyor!**

Bitcoin de bir paradır, sonuçta onu kullanarak değişim yapabiliyorsun. TL ne is BTC de o dur.

Altın alıyorsun, fiyatı bugün 50 yarın 100 oluyor. Bitcoin de aynı Altın gibi..

Helaldir sonuçta.

** Millet neden bu soruyu soran arkadaşa kızmış anlamıyorum. Adam haram'dır dememiş helal mi diye öğrenmek istemiş.. Gayet normal.**
Pages:
Jump to: