Pages:
Author

Topic: Bitcoin helal mi diye yazi var mi - page 17. (Read 44418 times)

full member
Activity: 602
Merit: 122
June 12, 2017, 03:22:21 AM
Bence bu soruyu soran birisinin kesinlikle bitcoin işine girmemesi gerekiyor haram ya da helal Smiley
newbie
Activity: 33
Merit: 0
June 10, 2017, 11:25:08 AM
Bu konu bu kadar uzun süre nasıl aktif kaldı şaşıyorum...
legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
June 10, 2017, 11:24:13 AM
Yazık ne hale gelmişiz ya. İlla ki hacı hoca sıfatlı biri çıkıp diyecek helaldir haramdır. Ya arkadaş Allah bize neden beyin vermiş? Neden akıl vermiş? Yoksa bazılarımıza vermiş de bazılarına vermemiş mi?

Doktora neden gidiyorsunuz? Aklınız yok mu?

Tabii ki  pagan kültürüne, biatçılığa, tüm iradeyi teslim etmeye hayır. Ancak size indirilen kitabı ya A'dan Z'ye okuyup öğreneceksiniz, ya da öğrenen birilerine, tıpkı doktora rahatsızlığınızı nasıl iyileştirebileceğinizi, ya da ne yapıp ne yapmamanız gerektiğini soracağınız gibi, alanında eğitim almış olan hocaya dini konularda soru sorabilirsiniz.
Pagan kültürüne laf çakmış aklı sıra, bir de ne güzel müslümanlığı övmüş Grin Yalnız bu bahsettiklerinin tam tersi olduğunu gayet iyi biliyoruz canısı.
Biat kültürü islamda vardır. okumak, araştırmak öğrenmek ise islamla ket vurulan olaylardır.
newbie
Activity: 13
June 10, 2017, 07:55:21 AM
Yazık ne hale gelmişiz ya. İlla ki hacı hoca sıfatlı biri çıkıp diyecek helaldir haramdır. Ya arkadaş Allah bize neden beyin vermiş? Neden akıl vermiş? Yoksa bazılarımıza vermiş de bazılarına vermemiş mi?

Doktora neden gidiyorsunuz? Aklınız yok mu?

Tabii ki  pagan kültürüne, biatçılığa, tüm iradeyi teslim etmeye hayır. Ancak size indirilen kitabı ya A'dan Z'ye okuyup öğreneceksiniz, ya da öğrenen birilerine, tıpkı doktora rahatsızlığınızı nasıl iyileştirebileceğinizi, ya da ne yapıp ne yapmamanız gerektiğini soracağınız gibi, alanında eğitim almış olan hocaya dini konularda soru sorabilirsiniz.
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
June 10, 2017, 07:13:46 AM
Beynini kullanan insan zaten 1500 yıl önce yazılmış bir kitapta Bitcoin ile ilgili bir şey olmayacağını bilir.
Yalnız vergi kaçırma olayına girmeyin, yazım hatası diyelim, vergiden kaçınmadır o. Wink
Domuz etide gecmiyor kuranda, o zaman domuz helal mi oluyor, namaz da gecmiyor ayrica, beynimi kullandim sadece sen gibi, yanlis anlama
full member
Activity: 350
Merit: 110
June 10, 2017, 06:46:53 AM
helal-haram kavramları aklınızı fazla karıştırmasın, asıl odaklanmanız gereken yerden uzaklaşmanıza neden olabilir, sonuçta bir ticaret yapılıyor ve bu konuda herkesin görüşü farklı olabilir
newbie
Activity: 8
June 09, 2017, 10:31:12 PM
Şöyle düşünmek lazım facebook sanal bir ortam bitcoin'de sanal bir oara facebook site üstünden sanal reklam gosterip para kazaniyor bitcoin'de sanal üretim ikisi arasında fark yok bence yada google'ın yaptığı
full member
Activity: 336
Merit: 100
June 08, 2017, 09:19:03 AM
Kazandığınız parayı faiz değil temettü geliri olarak düşünün aslında bir şirkete ortak oluyorsunuz ufak çapta o yüzden helal denebilir.
hero member
Activity: 1319
Merit: 593
In #Bitcoin me trust
June 03, 2017, 02:38:56 PM
Paranın kendi haram mı? Değil. Peki o parayı kötüye kullandığınızda, para sizi harama götürür mü? Evet. Haramı helali bu kadar dert ediyorsanız aynı şey neden Bitcoin için de geçerli olmasın? Sakın "ama Bitcoin durduğu yerde değerleniyor" demeyin. Ama para da öyle... Para haram mıydı? Değildi, yoksa haram mıydı? Error 500 Smiley
member
Activity: 100
Merit: 10
June 03, 2017, 04:27:11 AM
Bazı yorumlara bakıyorum da gırgır geçmişler bazı arkadaşlar Smiley böyle bi konuda gırgır geçilmesi gayet doğal valla Cheesy

şaka bir yana .. bitcoin teknolojik bir yenilik,fikir ve denemedir.

hayata haram/helal penceresinden bakmak yanlış bence.

newbie
Activity: 56
May 30, 2017, 07:24:45 PM
Sana dinin oku araştır diyor. Gidipte bir kişinin görüşüne bağlı kalma diyor. Sana akıl erdim git araştır diyor sen bunlara rağmen araştırmayıp burada boş ahkam keseceğine git sürünün yanına sen. Kurt kapmasın sonra seni.
newbie
Activity: 49
May 30, 2017, 06:48:26 PM
Haram olduğunu düşünüyorsan günahını hafifletmek isteyecek pek çok kişi çıkacaktır karşına Smiley
hero member
Activity: 686
Merit: 501
Blockchain Just Entered The Real World
May 23, 2017, 04:29:21 PM
Beynini kullanan insan zaten 1500 yıl önce yazılmış bir kitapta Bitcoin ile ilgili bir şey olmayacağını bilir.
Yalnız vergi kaçırma olayına girmeyin, yazım hatası diyelim, vergiden kaçınmadır o. Wink
legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
May 23, 2017, 11:16:11 AM
Arkadaşım bitcoin çıkardığını varsayarak; çalıyor musun? HAYIR..bir başkasının hakkını mı gasp ediyorsun ? HAYIR...Beynini kullanarak para kazanıyorsun ve halen haram mı diye soruyorsun!!!! Bu soruyu başka dinden islam a geçen biri sorsa anlıcam ama biz toplum olarak 1400 yıldır müslümanız ve hakkıyla para kazanmak HELAL mi diye sorabiliyoruz..! Kuranda en az 10 yerde ''siz hiç düşünmez misiniz..'' gibi bir cümle geçer, YANİ DÜŞÜN, BEYNİNİ KULLAN DİYOR...YUH YAWW YUHHHHHHHH
Ben de beynimi kullanıyorum, kumardan kazanıyorum, ve üstüne vergi de kaçırıyorum. ama bu yaptığım haram değil.
Niye? Helal-haram diye bir şey yok çünkü Grin
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
May 21, 2017, 07:18:18 PM
Bitcoinleriniz okunur üflenir flash belleğe yüklenip geri verilir. Ücret 150tl
https://www.youtube.com/watch?v=UuzOX97_Gps
sr. member
Activity: 448
May 21, 2017, 06:50:09 PM
Bitcoinin haram olduğunu düşünüyorsanız, tüm banka hesaplarınızı,kredi kartlarınızıda kapattırın.

bitcoinleriniz helale çevrilir  Grin
1QFtHQJsPU4NKyBa5gJ1vJ9e12WCYaZUv6

şakalan şaka göndermeyin sakın haram bitcoinleri.

https://blockchain.info/address/1QFtHQJsPU4NKyBa5gJ1vJ9e12WCYaZUv6

5btc göndermişler helale çevirmek için
newbie
Activity: 5
May 20, 2017, 06:14:10 AM
Arkadaşım bitcoin çıkardığını varsayarak; çalıyor musun? HAYIR..bir başkasının hakkını mı gasp ediyorsun ? HAYIR...Beynini kullanarak para kazanıyorsun ve halen haram mı diye soruyorsun!!!! Bu soruyu başka dinden islam a geçen biri sorsa anlıcam ama biz toplum olarak 1400 yıldır müslümanız ve hakkıyla para kazanmak HELAL mi diye sorabiliyoruz..! Kuranda en az 10 yerde ''siz hiç düşünmez misiniz..'' gibi bir cümle geçer, YANİ DÜŞÜN, BEYNİNİ KULLAN DİYOR...YUH YAWW YUHHHHHHHH
sr. member
Activity: 784
Merit: 259
May 15, 2017, 10:59:57 AM
havadan gelen bir para değil, alınan bitcoinler altın almakla eşdeğer bence, altında zamanla değer kazanıyor.
bitcoin borsaları ise biraz şüpheli, eğer uzun vadeli borsadan hisse alıp beklenirse sıkıntı yok ama al-sat yapmak biraz kumara giriyor bence.
sr. member
Activity: 448
May 14, 2017, 05:47:05 PM
Neden haram olsun ? Kazandığın yere bağlıdır yani .

doğru hırsızlık yapmıyoruz sonuçta Huh değilmi
turk parasıyla borsacılık yapan kişide haram yiyor o zaman
böyle bir mantık olamaz!
newbie
Activity: 40
May 13, 2017, 11:11:42 AM
Neden haram olsun ? Kazandığın yere bağlıdır yani .
Pages:
Jump to: