Sana dinin oku araştır diyor. Gidipte bir kişinin görüşüne bağlı kalma diyor. Sana akıl erdim git araştır diyor sen bunlara rağmen araştırmayıp burada boş ahkam keseceğine git sürünün yanına sen. Kurt kapmasın sonra seni.
Bana mı diyor? Kim diyor bana "oku araştır" diye? Benim dinim mi? Hangi dinmiş o? Ne alakası var konunun benim dinimle?
Ha bir de bu sözünü ettiğin din bitcoin araştırmalarının nerede yapılmasını öneriyormuş, onu da söylersen sevinirim. Yani nasıl bir araştırma olacak bu okuyup araştırma, tam olarak nereyi okuyacağız? Nakamoto'nun makalesini okudum, oradan helal mi haram mı çıkartamadım. Başka nereye bakayım? Hani söylüyormuş ya BENİM dinim git oku diye... Nereyi okumam gerekiyormuş bu konuda, onu merak ettim.
Dikkat et ayı saldırmasın.
Ben zaten inandığınız kitabın ne kadar çelişkili olduğunu göstermek için o âyeti örnek verdim. Hem size apaçık ayetler gönderdik diyor hem de İslamın 5 şartından biri saydığı namaz hakkında doğru durust herhangi bir bilgi vermiyor. Onun yerine peygambere hangi kadınların helal olduğundan bahsediyor.
Hem sen 'size anlayasiniz diye apaçık ayetler indirdik' diyen Allah'a yok bunu herkes anlayamaz diyerek küfre giriyorsun. Ben okudum ve anladım. O yüzden gönül rahatlığı ile bitcoin helaldir diyorum.
Abi sen uçmuşsun sana diyecek sözüm yok
Biraz "okuduğumuzu anlayalım" sorusu filan çöz, sonra bir daha konuşalım seninle : )