Pages:
Author

Topic: Bitcoin helal mi diye yazi var mi - page 9. (Read 44418 times)

newbie
Activity: 9
Merit: 0
November 22, 2017, 06:36:12 AM
Bak kardeşim mesela Allah şimdi paraları yarattı ya sonuçta BTC yi de Allah yarattı yani sorun olmamalı.Ha diyeceksin ki BTC yi Allah yaratmadı insanlar yarattı ve değer verdi, insanları kim yarattı? Allah yarattı yani sorun yok hiçbir şekilde haram değil hatta biraz helal.
newbie
Activity: 42
November 21, 2017, 03:29:54 PM
https://www.fetvameclisi.com/fetva-sanal-para-bitcoin-sistemini-kullanmak-helal-midir-62162.html boyle bir yazı buldum. Fakat hocanın cevabı çok ilginç şimdi de aynı dşünüyormudur acaba 2014 yılından.
İlke olarak bu tür gelişmeleri ‘vakti boş, parası kıymetsiz’ olanların işi olarak görüyorum. demiş.
newbie
Activity: 51
November 20, 2017, 10:52:44 AM
Müslüman kardeşlerimi haramdan kurtarabilirim, tek yapmları gereken bana wallet'larının private kodlarını pm'den ulaştırmaları  Grin Grin Grin Grin Grin
member
Activity: 64
Merit: 10
November 20, 2017, 10:45:30 AM
Az biraz fıkıhtan anlıyorsanız düşünerek varacağınız sonuç helal olduğudur. Bitcoin ve kağıt para arasında arasındaki fark kağıt paranın arkasında garanti veren bir devlet olmasıdır. Bitcoini haram şeylerde (kara para aklama, uyuşturucu ticareti, faiz) kullanmıyorsan haram değildir. Coinlerde al-sat yapmakla dolarda yapmanın dini olarak hiçbir farkı yok. Günümüz teknolojisine ayak uyduramamış hocalar (bkz:Nurettin Yıldız) buna vakit kaybı diyerek haram diyorlar. Bunun nedenini gündemi takip etmemeleri olarak görüyorum. Bitcoinin geleceğini tam olarak bilemesek de  her şeyin sanal dünyaya kaydığını, paranın da buna uyum sağlayacağını biliyoruz. Kar payına bile helal diyen hocalar bitcoin vb coinlere haram diyemezler.
newbie
Activity: 51
November 20, 2017, 10:38:06 AM
Bitcoin bir borsadır, haliyle ticaret işidir. Bitcoin haramsa ticarette haramdır. Haliyle ticaret ile uğraşan peygamlerler de büyük günaha girmiş demektir. Bu böyle uzar gider.
member
Activity: 364
November 20, 2017, 06:52:18 AM
helaldir büyük ihtimal Cheesy
full member
Activity: 268
Merit: 109
November 19, 2017, 04:19:58 PM
ya bitcoin haram diye oynamayacak adam zaten oynamasın ki ayrıca neden haram olsun fakat kazanç vergini ödemediğin için devletine zarar veriyosun o haram
member
Activity: 238
Merit: 14
November 19, 2017, 02:58:13 PM
haram olduğunu düşünenler uzak dursun zaten bi de onların bakış açısından çıkan fikirler ile insanlar yanlış yönlenmemiş olur .d
member
Activity: 364
Merit: 20
November 19, 2017, 04:50:03 AM
bununla ilgili fetva verilmiş.

borsa ile alakalı olan kısmı. hocaefendi caiz değildir demiş.
https://www.fetvameclisi.com/fetva-sanal-para-bitcoin-ticaretinden-kazanc-saglamak-caiz-mi-70979.html

bitcoin kullanımı ile alakalı kısmında ise. net bir şey söylememiş.
https://www.fetvameclisi.com/fetva-sanal-para-bitcoin-sistemini-kullanmak-helal-midir-62162.html

buda bi link araştırmak okumak isteyenler burada ki tartışmaları inceleyebilir
https://www.islam-tr.net/konu/bitcoin-uretimi-ve-bitcoin-alim-satimi-caiz-mi.48014/

burayı da inceleyebilirsiniz
http://www.ikrailimmeclisi.com/bitcoin-ile-islem-yapmak-caiz-mi.html

diyanetin bir fetvası yok.
member
Activity: 280
Merit: 13
November 18, 2017, 05:05:38 PM
Bilen yada link var mi

Haram hemde ne haram sen girme bu ise.bu kafayla hic girme

kafasında ne varmış bilader? %99u müslüman bir ülkede yaşıyoruz böyle bir araştırma yapması olağan dışı mı?
full member
Activity: 200
Merit: 100
SWISSBORG- THE NEW ERA OF CRYPTO WEALTH MANAGEMENT
November 18, 2017, 04:05:32 PM
Paramin olmadiği bir dünya helal olsa ne olurki? Allah'in yarattiği rizklarin hiçbirine ulaşamiyorsam benim insan olmamin anlami nedir, sorgulamak suç değildir. Bitcoin'in haram olduğunu zannetmiyorum çünkü bir çesit yatirim amacidir ayni dolar ya da euro gibi.
newbie
Activity: 42
November 18, 2017, 04:00:06 PM
Ya evet bunun tartışmasını niye yapıyoruz ki, sanki %99 u müslüman dediğimiz bir memlekette günah olduğunu bile bile yaptığımız o kadar çok şey var ki veya sevap olupta yapmadiklarimiz. En basiti adam camiden çıkıyor gözü dışarıdaki kadına kayiveriyor gitti sevap veya Bişr-i Hafi Hz. peri gibi bir akşam sarhoş haliyle yolda Allah kelamı yazılı bir kağıt parçasına deger verip evin duvarına aşması ile evliyaliga yükselmesi. Allah işte hakkımızda hayırlısını versin
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
November 18, 2017, 11:01:40 AM
mesele algısal ve saçma. bu faiz haram o haram bu haram diye gezinenlerin alayının katılım bankalarında parası kar payı düzmecesiyle düzenli kazanç olarak hesaplarına aktarılıyor. onlarda bunu bilmiom numarasıyla yiyo
mjr
full member
Activity: 194
November 18, 2017, 06:34:17 AM
Helal helal, haram olur mu hiç? Birde bunun tartışmasını mı yapacağız şimdi..
member
Activity: 84
Merit: 11
November 18, 2017, 01:53:18 AM
Dolap dönmeye başlayan ne varsa uzak durulmalı ,aklın yolu bir müslüman kafir farketmez . Eğer ortada bir kumpas varsa o altcoine ya da bitcoin neyse girilmez o sıra.
member
Activity: 336
Merit: 11
November 17, 2017, 03:22:27 PM
bitcoin içki mi kumar mı domuz eti mi bitcoin dediğin şeyin helalliği haramlığı tartışılır mı
altın tl dolar helal mi diye bir fetva mı olur.

btc ile maddi kazanç elde etmek helal mi? dersen
dolar alırsın yükselince satıp düşünce tekrar alırsın haram mıdır? böyle bir şey mümkün mü?

ha sen kalkıp spekülasyon yaparsan sağı solu dolandırmaya çalışırsan işte ozaman sıkıntı büyük.
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
November 17, 2017, 02:41:51 PM
Türk lirası helal mi ki ?

Turk lirası tertemiz necip bir milletin parasıdır. onu kullanan kalabalık bir kitle var, onların yaptıkları ticari ahlaksızlıklar türk lirasına leke sürüyor.
member
Activity: 202
November 17, 2017, 02:26:30 PM
[ANN] HelalCoin (Airdrop) Fetvalı Diyanet Algo Token çok yakında..

Elinizdeki akche tokenlarla alabilirsiniz.
full member
Activity: 288
November 17, 2017, 10:12:32 AM
Ne kadar insan o kadar fikir  Grin Grin Grin . Hiç beklemedim bir soruya geldim. Her konu tartışılır tabi. Şunu unutmayalım ki din veya her fikir e saygı duymak lazım.
full member
Activity: 322
Merit: 101
https://owloper.com
November 17, 2017, 09:23:30 AM
Türk lirası helal mi ki ?

@Cgrbb noktayı koymuş  Grin
Pages:
Jump to: