Pages:
Author

Topic: Bitcoin helal mi diye yazi var mi - page 4. (Read 44418 times)

newbie
Activity: 98
Merit: 0
May 07, 2018, 07:27:57 PM
Cidden komiksiniz ya bu ülkede biraz düşünmek eksik onu yapsak herşey yerıne oturucak . Cheesy Cheesy
newbie
May 06, 2018, 09:41:43 PM
Vergiyle ilgili bazı tartışmalar var ama normalde döviz alımından farkı yok. Kötü amaçlı kullanılan tek aracı Bitcoin değil bütün paralar pis işler için kullanılıyor
jr. member
Activity: 84
Merit: 1
May 06, 2018, 08:59:48 PM
Caiz değil diye fetvalar var. Tavsiye etmiyorum uzak durman senin için iyi olur
member
Activity: 210
Merit: 10
May 06, 2018, 06:17:13 PM
bitcoin helaldir
Hiç merit alamasa da forumdaki efsane postlardan biridir ne zamana bu başlığı görsem bu posta bakmak için girer güler ver geri çıkarım gerçekten harika.
member
Activity: 588
Merit: 18
May 06, 2018, 04:02:14 PM
Açıkçası ne haram olması ne de helal olması çokta umurumda değil, ama bunu umursayanlar için fetva veren hocalarla uğraşacaklarına biraz mantıklarını çalıştırmaları lazım. Bence bir şeyi haram veya helal kılan niyetin kendisidir. Eğer sen bu iş için çaba ve emek harcıyorsan bunun haram olması imkansız. Eğer kumar gibi kullanıyorsan ya tutarsa mantığıyla tabiiki de haramdır. Kimseye sorup uğraşmaya bile gerek yok.
newbie
Activity: 40
May 05, 2018, 04:37:24 PM
Bilen yada link var mi

Gerçekten merak ediyorsan kardeşim mantığını çalıştır.. Bunun helalı haramı mı olur? Kaçakçılık hırsızlık yaparak mı kazanıyorsun yoksa emek sarf edip mi? Sorunun cevabı bu sorunun yanıtında.
member
Activity: 196
May 05, 2018, 04:20:31 PM
dolar, euro ve altın gibi değerlerin kabul gördüğü bu kurallara göre bitcoin de eş değerde kabul görme hakkına sahip.
jr. member
Activity: 157
Merit: 2
April 28, 2018, 11:11:05 AM
Yatirim abi bu nesi haram Allah aşkına
newbie
April 27, 2018, 10:59:19 AM
Bu konuda pek derin bilgilerim yok ama Bitcoin alıp satmanın altın ya da dolar alıp satmaktan hiçbir farkı yok. Ha vergi vermiyoruz derseniz o kadar çok şeye veriyoruz ki bu da eksik kalsın derim. Bir de ben bir soru sorayım devletin soluduğumuz hava hariç her şeyden haraç keser gibi vergi alması helal mi?
member
Activity: 302
Merit: 12
April 27, 2018, 10:52:22 AM
Bitcoin haram diyenlere 'Amerikan parası dolar helal mi?' diye soruyorum.Helal derse 'Bu niye haram olsun?' diyorum
jr. member
Activity: 112
April 27, 2018, 08:14:51 AM
Helal madencilik yapman icin yatirim yapiyorsun sonuc olarak yaptigin yatirimin karsiligi ev alip kirasini aliyorsan gonlun rahat parasini yiyorsan bitcoin yada eth in ne farki var ikiside yapilan yatirimin sonucunda kazanilan para
member
Activity: 602
Merit: 12
April 25, 2018, 09:21:25 AM
maşallah konu sayfası 20 olmuş. İnşAllah haram değildir. bu tür yayınlar varsa linkini konuda paylaşırsanız herkes istifade eder
sr. member
Activity: 1302
Merit: 264
April 24, 2018, 12:32:59 PM
insanlarda psikolojin bir baskı halini aldı iyice bu soru, kime inanıp kime inanmayacağımızı da bilemez olduk, biri haram yazıyor biri helal bir de bazı hocalar var açıklama yapmışlar helal sorun yok diye bilemiyorum, yani ne bileyim ben basitçe şöyle düşündüm paramı altına yatırım yapsaydım da aynı olacaktı yada benzeri sanki, bilemiyorum bakalım ilerleyen zamanlarda bu konular daha da netleşir, şimdilik psikolojik karışıklık yaşamak istemiyorum Sad

Hocam benim anladığım temelinde sorun yok gibi çünkü maliyeti olanı sınırlı basılan bir deger-para vs. Fiyatını da arz talep ilişkisi belirliyor bu anlamda da sıkıntı yok gibi duruyor ancak gel gör ki  shit coin diye tabir ettiğimiz bazı coin leri alıyoruz ve sabah kalktığınızda yüzde bin  yapmış şekilde görme ihtimalinızde var ya da on dakika da parayı yarıya indirme ihtimali de!  Bilemiyorum  bu tür olaylar biraz karışık  en güzeli için rahat etsin istiyorsan projesine güvendiğim bir coin alıp orta uzun vade bekleyeceksin arada al SAT yaparsın günlük yirmi otuz kere oyun oynamış gibi al SAT işine girmezsın eth , ltc vtc. Xmr gibi coın alıp beklersın kendini yatırım yapmış biri olarak hissedersin

Bunu yapabilirsin  😃

Zaten doğru zamanda alım yapıp uzun süreli hodl yapanlar genelde günlük trade yapanlardan daha çok kazanırlar

Btc nın kendisi buna en büyük örnek. 😁 yine eth ve ltc geldiği yerler belli
newbie
April 24, 2018, 03:31:53 AM
insanlarda psikolojin bir baskı halini aldı iyice bu soru, kime inanıp kime inanmayacağımızı da bilemez olduk, biri haram yazıyor biri helal bir de bazı hocalar var açıklama yapmışlar helal sorun yok diye bilemiyorum, yani ne bileyim ben basitçe şöyle düşündüm paramı altına yatırım yapsaydım da aynı olacaktı yada benzeri sanki, bilemiyorum bakalım ilerleyen zamanlarda bu konular daha da netleşir, şimdilik psikolojik karışıklık yaşamak istemiyorum Sad
member
Activity: 196
April 24, 2018, 01:13:19 AM
Diyanet de açıklama yaptı. hattı fetva hattı var arayıp teyit alın bence
sr. member
Activity: 1302
Merit: 264
April 23, 2018, 06:57:47 AM
Yüksek dalgalanma ilk başlarda altında da'  vardı temelinde sıkıntı yok gibi ama pump gurupları diye bir gerçek var bilemiyorum ben piyasadayım pump haberi alsamda girmiyorum o coıne,
newbie
Activity: 68
April 13, 2018, 11:01:03 AM
Link yok elimde lakin bunla alakalı vetfa veren hocalar var diye okumuştum, birkaç haberde.  Bana göre haramlık bir durum söz konusu değil döviz yada altın olarak düşünmek gerekir.
jr. member
Activity: 185
April 13, 2018, 10:49:22 AM
helal değilse bile devlet vergi almaya başlayınca helal olur Grin
newbie
Activity: 15
March 23, 2018, 11:43:58 AM
Bitcoin de bir tür doviz cesididir. Ama dramatik dalgalanmalarin olusu problemi vardir. Doviz gibi helaldir deyip isin icinden siyrilmak kolay. Fakat demin değindim dalgalanmalar da yuvalari yikabilecek cinsten. Bu durum da uzerinde durulmasi gereken bir sey.
newbie
Activity: 28
March 23, 2018, 11:16:11 AM
Helal ne kaldı ki? Smiley
Pages:
Jump to: