Pages:
Author

Topic: Bitcoin helal mi diye yazi var mi - page 8. (Read 44426 times)

newbie
Activity: 4
Merit: 0
November 28, 2017, 04:00:38 AM
şahsen btcyi dipten alma çalışmaları olarak düşünüyorum bu durumu. Grin
full member
Activity: 350
Merit: 100
November 28, 2017, 01:54:53 AM
Bence paranın haram helal olması, o paranın harama ya da helale bulaşmasıyla alakalı, yani siz haram işliyor, haramdan kazanıyor, haram paylaşıyorsanız, haram yediriyorsanız, o para haramdır. ister btc olsun, ister dolar olsun, ister avro olsun. Ama o para helalse, hele bir helalse işte o pararının tadı başkadır.
member
Activity: 336
Merit: 13
November 28, 2017, 01:49:31 AM
devlet memurunun verecegi fetva devletin basindakilerin cikari neyse o olur.
bunlara devlet cuma hutbesinde Allah 2 diyeceksiniz dese kaci maasindan vazgecip isini birakabilir cidden merak ediyorum.
full member
Activity: 182
Merit: 100
The future is your Genome
November 27, 2017, 11:30:30 PM
Dinayet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi:

"Şu aşamada dinen uygun değildir" denilmiş. Yetkililer yeterince araştırmamış demek ki. Belli bir elektrik ücreti karşılığında coinler üretilebiliyor. Bu haram olmamalı. Aslında yaşanan sıkıntılara da değinmişler. "pump ve dump, spekülasyonlar ve kara para aklama kısımlarının gerçeklik payı var. Fakat ben bu sistemin yetkililer tarafınca tam anlamadıklarının kanatindeyim. Belli bir zaman sonra bu sistem yerli yerine oturduğunda bütün soru işaretlerinin çözüleceğini umuyorum. Bence yapılan bu açıklama 1-2 sene içinde düzeltilecektir.

Açıklama mı yoksa size gelen cevap içeriği mi, açıklama yönünde bir şey bulamadım sitede. Bence dini yönünden ziyade olası zararları bakımından kestirip atmışlar. Devletler vergi alıyorlar yani yaptığımız işlemlerden vergi ödüyoruz devletlere zararı varsa yasa çıkarırlar önlem alırlar. Çünkü zaten geleceğin yönü bu şekilde kestirip atmanın kişisel görüşlerden farklı olmaz. Dinen sakıncalar doğurabilir denilse bence yerinde olurdu. Banka sistemi dini yönünden en sakıncalısı ona bir şey demişler mi.

Şu aşamada uygun değildir lafını çözemedim ileride yeni bir kutsal kaynak mı inecek  Huh Bence biraz yanlış bir açıklama olmuş ama işin dini yönünü çok merak eden arkadaşlar daha detaylı araştırmalı bu konuyu. Smiley
hero member
Activity: 896
Merit: 519
November 27, 2017, 07:11:03 PM

"Şu aşamada dinen uygun değildir" denilmiş. Yetkililer yeterince araştırmamış demek ki. Belli bir elektrik ücreti karşılığında coinler üretilebiliyor. Bu haram olmamalı. Aslında yaşanan sıkıntılara da değinmişler. "pump ve dump, spekülasyonlar ve kara para aklama kısımlarının gerçeklik payı var. Fakat ben bu sistemin yetkililer tarafınca tam anlamadıklarının kanatindeyim. Belli bir zaman sonra bu sistem yerli yerine oturduğunda bütün soru işaretlerinin çözüleceğini umuyorum. Bence yapılan bu açıklama 1-2 sene içinde düzeltilecektir.

Açıklama mı yoksa size gelen cevap içeriği mi, açıklama yönünde bir şey bulamadım sitede. Bence dini yönünden ziyade olası zararları bakımından kestirip atmışlar. Devletler vergi alıyorlar yani yaptığımız işlemlerden vergi ödüyoruz devletlere zararı varsa yasa çıkarırlar önlem alırlar. Çünkü zaten geleceğin yönü bu şekilde kestirip atmanın kişisel görüşlerden farklı olmaz. Dinen sakıncalar doğurabilir denilse bence yerinde olurdu. Banka sistemi dini yönünden en sakıncalısı ona bir şey demişler mi.
member
Activity: 280
November 27, 2017, 01:19:36 PM

member
Activity: 434
Merit: 14
November 27, 2017, 12:37:02 PM
Bu konuda ben içimden gelen sesi dinliyorum. Helal ve haram kavramlarını vicdanıma sorup ona göre işlem yapıyorum. helal de demiyorum haram da. Dikkatli olmaya çalışıyorum.
newbie
Activity: 28
November 26, 2017, 08:50:38 AM
Bence bu konu çok da üzerinde düşünülecek birşey değil neden mi ? çünkü bir yatırım yapıyorsun mesela altın gibi sonra 2 ay sonra fiyatı artınca satıyorsun 1 ay sonra fiyat düşünce gene al aynı şekilde devam. Tabi dini olarak araştırmadım ama haram olmama ihtimali bence yüksek.
member
Activity: 110
Merit: 10
November 26, 2017, 08:42:27 AM
Simdi birisi cikar ve bu konu icin hadis var bitcoin haramdir ama dogecoin helaldir  Cheesy
hero member
Activity: 896
Merit: 519
November 26, 2017, 05:14:52 AM
Bitcoin haramdır kesin bilgidir 21 milyon adet var dediler başka yok dediler sürpriz yapmayacağız dediler yıl sonu gelince beklemediğimiz faturalarla karşılaşıyoruz.

Bitcoin haram olmasına haram ama tüm kripto paralar haram değildir.

https://bitcointalksearch.org/topic/waves-en-gelimi-kripto-kymet-ve-kitle-fonlama-platformu-1411291

Waves alabilirsiniz annenizin ak sütü kadar helaldir faiz yoktur fiyatı balon değildir çok ucuzdur, gizli basım yapılmaz ne kadarsa o kadar. Tamamen yasaldır devletler onay vermiştir altın gibi güvenilir bir yatırım aracıdır.
member
Activity: 168
November 26, 2017, 04:36:32 AM
Bence bu konuda daha hakim insanların yorumu önemli ama bence bir yatırım aracı olduğu düşünülürse bu konuda bir çok din alimi cevaz verebilir caiz olduğuna dair
jr. member
Activity: 53
November 26, 2017, 03:30:16 AM
BTC ve muadilleri haramdır. İnsanlarda aç gözlülüğü, fitne fesadı körüklediği için haram kategorisine alınmıştır. Bu yüzden bu işlerden uzak durmak her Müslümanın birinci vazifesidir. Sâkın ola bu alana yönelmeyiniz, BTC 'nin adının zikredildiği her ortamı da anında terk ediniz. Forum hesabınızı en kısa sürede ya banlattırın, ya da silin.

şakaysa çok komik ciddiyse çok vahim.
newbie
Activity: 30
November 26, 2017, 03:19:34 AM
BTC ve muadilleri haramdır. İnsanlarda aç gözlülüğü, fitne fesadı körüklediği için haram kategorisine alınmıştır. Bu yüzden bu işlerden uzak durmak her Müslümanın birinci vazifesidir. Sâkın ola bu alana yönelmeyiniz, BTC 'nin adının zikredildiği her ortamı da anında terk ediniz. Forum hesabınızı en kısa sürede ya banlattırın, ya da silin.
sr. member
Activity: 350
Merit: 250
Presale Starts on 30th of November
November 25, 2017, 01:33:58 AM
Haha 😂 çok gülüyorum bu konu hala devam ediyor. Kafanızı böyle şeylere yoracaginiza yapay zekalı robot yapın.

https://twitter.com/ProfDemirtas/status/931424682447949826?s=17
full member
Activity: 406
Merit: 102
November 24, 2017, 06:10:16 AM
Ne idda tarzı  bisey ne kumar biz reklam vs yapıyoruz genellıkle ıcolardan alıyoruz paramızı bence bunda haramlık birşey goremıyorum
jr. member
Activity: 161
Merit: 1
November 24, 2017, 05:00:27 AM
https://www.fetvameclisi.com/fetva-sanal-para-bitcoin-sistemini-kullanmak-helal-midir-62162.html boyle bir yazı buldum. Fakat hocanın cevabı çok ilginç şimdi de aynı dşünüyormudur acaba 2014 yılından.
İlke olarak bu tür gelişmeleri ‘vakti boş, parası kıymetsiz’ olanların işi olarak görüyorum. demiş.

Sordukları adama bak, kafanızı yormaya değmez hiç, bu arada 1 btc 40 dolarmış o zamanlar Smiley
member
Activity: 336
November 23, 2017, 06:19:40 AM
altin degilse btc de degildir bence btc altina benziyor.
onemli olan varlikli biriysen ihtiyac fazlasini zekat vermektir.
btc haram ama 10 tane ev alip kiraya vermek veya bankada stoklamak helal dersek sacma olur.
burada onemli olan gelecek kaygisini veya zengin olma yat, kat, daha iyi araba istegini ne kadar yenip ne kadar zekat, sadaka, infak verebiliyorsun.
kisisel yorumdur.
full member
Activity: 532
Merit: 151
November 23, 2017, 05:56:55 AM
Bizim köydeki hocaya sordum o da biraz bilgi sahibiymiş btc hakkında beraber haram olmadığı konusunda anlaştık
member
Activity: 406
Merit: 11
November 22, 2017, 09:06:30 AM
ticaret helaldir ancak spekülasyon hoş değildir buradan tüm balinaları "eşrefle" kınıyorum. Allah tüm balinaları hakka hidayet etsin.
member
Activity: 60
November 22, 2017, 07:08:32 AM
Bu konuda bilgi sahibi olanlar pek açıklama yapmak istemiyorlar. bilmeyenlerde atıp tutuyorlar.
Pages:
Jump to: