Ja razmišljam drugačije.
Svi smo svjesni ciklusa na tržištu, uspona i padova, bulla i beara.
I da bude ne znam kakav ''potop'' na tržištu btc će se opet oporaviti i u idućem bullu dostići novi ATH.
U gubitku si tek kada prodaš nešto.
Ja sam si postavio exit strategiju da čekam točno određenu cijenu btc, a do nje najvjerojatnije će biti još jedan veliki pad btc.
To očekujem i na to sam spreman, a kada mi btc dostigne razinu koju sam si unaprijed odredio, tek onda izlazim van, i počinjem neki ''novi'' život
Vjerojatno ću si ostaviti nešto btc unutra za trgovanje i malu zabavu a ostalo će mi biti za život do kraja, bez stresa i brige.
Pogledaj što se dogodilo 2018. Sa skoro 20 000 $ btc je pao u jednom trenutku na ispod 4 000$. Oni koji su panično prodavali vjerojatno sada imaju puno manje btc nego oni koji su ostali ''smireni'' i jednostavno držali sve svoje btc u walletu i čekali novi bull, koji je bio neizbježan.
Ali upravo o tome i govorim... Ako vjeruješ da će doći do još jednog velikog pada vrijednosti BTC-a, zašto onda ne prodati u trenutku kad smatraš da smo na vrhu i onda kupiti kad dođe do tog pada? Upravo zbog toga što se dogodilo nakon 2018. sam odlučio napraviti to što sam rekao. Jer sam tada ostavio BTC, ETH i nekoliko "većih" altova i samo sam gledao kako se lova topi. Naravno da nisam panično prodao i sad imam puno više nego sam imao prije godinu dana. Međutim, da sam prodao kad sam vjerovao da smo blizu vrha i kupio lani (čak možda i ne na najnižoj cijeni jer to nitko ne može pogoditi) imao bi puno više nego što imam ovako. Zbog takvog iskustva razmišljam malo drugačije nego ti.
ono sto je pitanje je sta je sledeca distruptivna tehnologija, BNB je prosta kopija, mozda UNI ili LINK, mada ni oni ne prave nesto revolucionarno, ili IOTA, a mozda je ustvari ETH2.0 dovoljno distruptivan, to je pitanje za napraviti $1M od $1000
Iako ETH2.0 ne donosi prevelike novosti u odnosu na ETH1.0 u pogledu stvari koje se mogu raditi na Ethereumu, ne bi me čudilo da bude slijedeća distruptivna tehnologija. Ne zato jer će omogućiti stvari koje ETH1.0 ne omogućava nego zato što će se transakcije moći odvijati puno brže i jeftinije što onda ipak omogućuje neke nove stvari. Recimo, trenutno je nezamislivo imati bilo kakvu uslugu za "običnog" korisnika na Ethereumu jer je i najobičnija transakcija preskupa. Ako ETH2.0 stvarno uspije smanjiti cijene i povećati broj transakcija u sekundi, otvaraju se brojne mogućnosti za Ethereum koje trenutno nisu moguće. Ostaje vidjeti hoće li ekipa okupljena oko Ethereuma to uspjeti ili će doći neki novi projekt koji će u tome uspjeti, a o Ethereumu će se pričati kao sada o MySpaceu.
BNB svakako ove godine cjelo vrjeme povećava svoju vrjednost. Dali će se nastavit tako najmanje ovdje to znam, koliko može utjecat na rast vrjednosti što imaju svoju karticu koju možeš koristit u svakoj trgovini i svakom bankomatu?
Koliko sam ja gledao da se govori da Cardano ima budućnost, da ga je razvio suosnivač od ETH i da nisu razvijeni do kraja još uvjek, pa mi ima smisla da će im se vrjednost tokena povećat.
Binance kartica na vrijednost BNB-a može jako malo utjecati. Možda dok je mcap bio puno manji ali mislim da je sad prevelik da bi nešto poput obične Visa kartice moglo utjecati na vrijednost. Osobno prezirem BNB baš zato jer se radi o najobičnijoj kopiji postojeće tehnologije (Ethereuma) i još k tome centraliziranoj. Ta centraliziranost je najveći razlog zašto ga prezirem.
Vidjet ćemo kako će završiti ali svakako (u ovom obliku) nije nikakva distruptivna tehnologija kao što su to bili Bitcoin i Ethereum.