Pages:
Author

Topic: Bitcoin ve Vergi - page 10. (Read 50244 times)

newbie
Activity: 3
Merit: 0
June 15, 2017, 12:37:22 PM
Diyelim ki yıllık 100.000 tl lik bir para girişi oluyor hesabınıza. Bunun %35'i vergi. Bankaların hesapları bloklama olaylarını okuyoruz. Diyelim ki 10 rigli bir farm kurduk. Yıllık gelirimiz 100.000 in üzerinde ve bu farmı ben şahıs şirketi olarak kurabilir miyim? Yani parayı ''normal'' hale getirebilir miyiz?
legendary
Activity: 1877
Merit: 1396
The Last Cryptocoin Burner
June 15, 2017, 06:12:24 AM
enpara msj attı artık bitstamp e para göndermenize aracılık etmiyoruz diye. Geçen ayda form doldurtmuştu neden para gönderdiğini açıkla imzala diye. sanırım anlamadılar olayı saf insanlar , anlamadıkları şeyi blokluyorlar hemen.
legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
June 11, 2017, 02:49:17 PM
Arbitrajla kazandım dersiniz kim bilecek Wink

Arbitraj, herhangi bir menkul kıymetin, dövizin veya malın eş zamanlı olarak bir piyasadan alınıp diğer bir piyasada satılarak, aynı kıymetlerin birbiri ile değiştirilmesi sonucu risksiz bir şekilde gelir elde edilmesi işlemi olup, bu işlemler dolayısıyla lehe alınan paralar 6802 sayılı Kanunun 29 uncu maddesinin (p) bendi uyarınca BSMV'den istisnadır.

Buna göre bir işlemin arbitraj işlemi olarak değerlendirilebilmesi için, aşağıdaki unsurları ihtiva etmesi gerekmektedir:

- Birden fazla piyasada işlem gören her kıymet, döviz veya mal gibi ürünler kural olarak arbitraja konu edilebilir.
http://www.gib.gov.tr/node/87862
sr. member
Activity: 980
Merit: 276
$CYBERCASH METAVERSE
June 11, 2017, 12:39:38 AM
Herhangi bir şirkete bağlı olmadığınız ve döviz alıp satma dışında herhangi bir işlem yapmadığınız ve paranın kaynağında herhangi bir illegalite yoksa devlet 1 kuruş vergi mergi alamaz. İsterce milyarlarca dolar alın satın. Vergiden istisnadır.

bunun dayanagi var mi? söyle sorayim: 100 BTC bozdurum ve bireysel hesabima bir ay gibi bir zamanda 1 milyon TL giris oldu...
banka bunu vergi dairesine bildiriyor (dogru mu?). vergi dairesi sormayacak mi, bu para nedir, nereden geliyor vs. diye?
sormazsa eyvallah... ama sorarsa (veya sormadan pat diye vergi alacagini beyan ederse): ne diyecegiz vergideki arkadaslara?
hani: su yasanin su kanunun su maddesine göre ben btc sattim desek - adam büyük ihtimal "o ne?" diye soracak...
derdimizi kesin ve net bir sekilde nasil anlatacagiz ki, vergideki arkadaslar ikna olsun ve vergi yok, güle güle harca desin?

ha, paranin kaynaginda ilegal bir islem olmadigini nasil ispat edebiliriz ki? ekran görüntüsü mü gösterecegiz adamlara? Smiley
bitcoin transferlerinin nereden geldigi, kime gittigi, kanun nezdinde ispat kabul görecek sekilde acik degil ki - hersey gizli sayilir...

Ben döviz dedim sen btc bozdum diyorsun Smiley

Devletin btc'ye hangi gözle baktığını bilmiyoruz henüz. Döviz alım satım kazancının vergisi yok, btc de öyle olmalı.
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
June 10, 2017, 04:54:22 PM
Herhangi bir şirkete bağlı olmadığınız ve döviz alıp satma dışında herhangi bir işlem yapmadığınız ve paranın kaynağında herhangi bir illegalite yoksa devlet 1 kuruş vergi mergi alamaz. İsterce milyarlarca dolar alın satın. Vergiden istisnadır.

bunun dayanagi var mi? söyle sorayim: 100 BTC bozdurum ve bireysel hesabima bir ay gibi bir zamanda 1 milyon TL giris oldu...
banka bunu vergi dairesine bildiriyor (dogru mu?). vergi dairesi sormayacak mi, bu para nedir, nereden geliyor vs. diye?
sormazsa eyvallah... ama sorarsa (veya sormadan pat diye vergi alacagini beyan ederse): ne diyecegiz vergideki arkadaslara?
hani: su yasanin su kanunun su maddesine göre ben btc sattim desek - adam büyük ihtimal "o ne?" diye soracak...
derdimizi kesin ve net bir sekilde nasil anlatacagiz ki, vergideki arkadaslar ikna olsun ve vergi yok, güle güle harca desin?

ha, paranin kaynaginda ilegal bir islem olmadigini nasil ispat edebiliriz ki? ekran görüntüsü mü gösterecegiz adamlara? Smiley
bitcoin transferlerinin nereden geldigi, kime gittigi, kanun nezdinde ispat kabul görecek sekilde acik degil ki - hersey gizli sayilir...
sr. member
$CYBERCASH METAVERSE
June 10, 2017, 12:53:41 PM
Devlet denetiminde olmayan bir değeri devletin vergilendirmesi bir tek bana mı saçma geliyor? Smiley Fiat para olarak banka hesabına alandan gelir vergisi isteyebilirsin belki ama yasal olarak tanımadığın kripto paradan vergi istemek ancak Türkiye'de olur...
Kripto para alımı satımında vergi olması zaten saçma son kullanıcı için. Döviz alıp satarken nasıl vergi yoksa kripto parada da öyle olmalı.

Ben kripto para aracılığı yapan şirketler bakımından düşündüm ne yapmalılar diye. Çok da emin olamadım.
döviz alıp satarken de vergi ödüyorsun. kazandığın tutar yıllık limitin altında kalıyorsa ödemiyorsun. milyonlarca lira ile al sat yap bakalım, nasıl vergileri sokuyorlar sana Grin

hero member
Activity: 644
Merit: 501
June 10, 2017, 11:55:10 AM
Devlet denetiminde olmayan bir değeri devletin vergilendirmesi bir tek bana mı saçma geliyor? Smiley Fiat para olarak banka hesabına alandan gelir vergisi isteyebilirsin belki ama yasal olarak tanımadığın kripto paradan vergi istemek ancak Türkiye'de olur...
Kripto para alımı satımında vergi olması zaten saçma son kullanıcı için. Döviz alıp satarken nasıl vergi yoksa kripto parada da öyle olmalı.

Ben kripto para aracılığı yapan şirketler bakımından düşündüm ne yapmalılar diye. Çok da emin olamadım.
döviz alıp satarken de vergi ödüyorsun. kazandığın tutar yıllık limitin altında kalıyorsa ödemiyorsun. milyonlarca lira ile al sat yap bakalım, nasıl vergileri sokuyorlar sana Grin
sr. member
$CYBERCASH METAVERSE
June 09, 2017, 08:49:27 AM

hero member
Activity: 1319
Merit: 593
In #Bitcoin me trust
June 09, 2017, 07:03:19 AM
sr. member
$CYBERCASH METAVERSE
June 09, 2017, 05:10:03 AM
Bu konu benim de kafama takılan bir konu.

Döviz hesabı gibi tutulsa döviz değil, menkul kıymet olarak tutulsa o da değil.

Zamanı gelince konuyla ilgili bir tebliğ yayınlar maliye.

Bence olması gereken kambiyo kârı zararına göre hareket etmesi. Ancak şu an koinim'in veya bu tarz bir yerin bir vergi incelemesine girmesi durumunda denetçiye kendini nasıl açıklayacağını çok merak ediyorum
sr. member
Activity: 329
Merit: 250
June 08, 2017, 10:10:35 AM
Kripto para piyasasından kazanılan paranın vergiye tabi olup olmadığı hala bir muamma, hakkında yazılan bir kanun olmadığı için şuan bulunan kanunlar iyice araştırılmalı ona göre bir yol haritası çizilmeli alım satım ve paranın tl olarak transferi konusunda.
hero member
Activity: 756
Merit: 500
May 30, 2017, 03:07:13 PM
Hazır konu hortlamisken 3 yılda kimsenin başı agirmadi De mı ?
Sıkıntı yok yani
legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
May 30, 2017, 12:01:54 PM
Arkadaşlar aylık ya da yıllık ne kadar para hesabımıza aktarırsak vergi takibine gireriz?  Bunun bi sınırı var mı? o sınırı geçersek ne olur? sonuçta kendi paramızla kar ediyoruz. Nasıl oluyor bu vergi işleri anlayamadım.
Konunun ilk sayfalarında yazıyor.
Senelik 25-26 bin lira falan'a kadar kaynak belirtmek, vergi vermek zorunda değilsin.
newbie
Activity: 56
May 30, 2017, 08:38:07 AM
onceden adsensede vardı bu vergi isi surekli dillendiriliyordu. simdi de btc ye sicramis hadi hayirlisi.
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
May 29, 2017, 07:55:31 PM
Konuyu hortlama gereği duydum. Grin Şimdi benim banka hesabına ortalama aylık 1 milyon tl civarı para girip çıkıyor. Bu şekilde para girişi çıkışı olup maliyenin filtresine takılan oldu mu? Ben henüz takılmadım. İlerde takılma olasılığı var mıdır?
Evet konuyu olursanız takılan arkadaşlar olduğunu görürsünüz hem de 150 bin gibi bir rakam da
konuyu okudum da hocam . yüksek montanlı işlem yapan mesutcan,kalemder ve varan hocam dan takılma ile ilgili bir şey göremedim. Yine de ben kendimi garantiye alıp 2018 mart ayında arizi kazanç olarak belirli bir tutar beyanname vereyim. sanırım sıkıntı hiç beyanname vermemek gibime geliyor.

belki de o noktada o arkadaşlarn kullandığı bankalara yönelmekte geçici bir çözüm olabilir. bankanın o noktada bir gevşekliği olabilir yada o arkadaşların yaptığı fakat bizim bilmedigimiz bir yöntem vardır onlara sorup öğrenebiliriz. belki fatura kesiyorlardır şirket üzerinden işlem yaparak kendilerini dürtmek ve bilglendirici bir metin istemek mantıklı gibi
newbie
Activity: 2
May 28, 2017, 03:23:17 PM
Arkadaşlar aylık ya da yıllık ne kadar para hesabımıza aktarırsak vergi takibine gireriz?  Bunun bi sınırı var mı? o sınırı geçersek ne olur? sonuçta kendi paramızla kar ediyoruz. Nasıl oluyor bu vergi işleri anlayamadım.
member
Activity: 93
Merit: 10
May 28, 2017, 07:52:25 AM
Konuyu hortlama gereği duydum. Grin Şimdi benim banka hesabına ortalama aylık 1 milyon tl civarı para girip çıkıyor. Bu şekilde para girişi çıkışı olup maliyenin filtresine takılan oldu mu? Ben henüz takılmadım. İlerde takılma olasılığı var mıdır?
Evet konuyu olursanız takılan arkadaşlar olduğunu görürsünüz hem de 150 bin gibi bir rakam da
konuyu okudum da hocam . yüksek montanlı işlem yapan mesutcan,kalemder ve varan hocam dan takılma ile ilgili bir şey göremedim. Yine de ben kendimi garantiye alıp 2018 mart ayında arizi kazanç olarak belirli bir tutar beyanname vereyim. sanırım sıkıntı hiç beyanname vermemek gibime geliyor.
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
May 28, 2017, 04:01:44 AM
member
Activity: 93
Merit: 10
May 27, 2017, 08:40:56 PM
sr. member
Activity: 602
Merit: 277
May 27, 2017, 05:29:29 AM
8 sayfa yazilacak ne buldunuz bilmiyorum, bitcoin zaten belge, document vergi gibi seylere karsi olarak kasitli olarak yaratilmis para birimi degil mi ? Ne vergisi algisi ? anonimliginize dikkat ederseniz kimse vergi alamaz bitcoinden.

Hocam biraz okusaydın anlardın neyin tartışıldığını.
Pages:
Jump to: