Pages:
Author

Topic: Bitcoin ve Vergi - page 8. (Read 50243 times)

hero member
Activity: 881
Merit: 502
August 21, 2017, 12:56:06 AM
Arkadaşlar Merhaba,

Öncelikle kafanıza takılan Vergi konusunda %100 haklısınız. Devlet bu işe kesinlikle yeri/zamanı (paraya ihtiyaç olduğunda) el atacaktır.

Kendim bir plan yaptım BTC ye yatırım yapıp yıllar sonra yurtdışına Euro olarak çekeceğim.

Bu sebeple satmak istediğiniz BTC/ETH lerinize talibim. Elden olarak Piyasa fiyatının %5 altına İstanbul da alabilirim.

sr. member
Activity: 812
Merit: 262
August 17, 2017, 07:58:35 AM
kara para aklama denen müessese bu ihtiyaçtan doğru çıkmış zaten
elinizde böyle büyük miktarda bir para varsa bunu bir şekilde düşük vergili
bir işyeri üzerinde mesela fırın gibi ekmekte kdv%1  bir yerden legal gelirmiş gibi vergilendirmek gerekiyor.
ama bu tür işleri haliyle muhasebeci müşavir falan biliyordur
full member
Activity: 163
Merit: 100
August 17, 2017, 07:54:21 AM
Vergi konusunda kimse düzgün bilgi vermiyor. Ya bilgi sahibi değiller ya kendilerine saklıyorlar. Yüksek hacimli işlemler yapanlar hiç bilgi paylaşmıyor. Benim de kafama takılan bir sürü soru var ama hiçbir mali müşavir, muhasebeci, avukat bu konuda konuşmuyor. Burada yasa dışı şeyler yapmasak bile gelir arttıkça tedirgin oluyoruz. Keşke ülkemizde bu konuda bir çalışma yapılsa da hepimiz rahatlasak.

açıkçası bende sizin dediklerinize katılıyorum ve bu konuda herkes bir sır saklıyor. yalnız bu btcturk ve benzeri borsalar hangi yasal zeminde iş yapıyorlar? yani sen o parayı normal bir banka hesabında tutup oradan borsa işlemleri yapınca zaten bankaya vergi ödediğin için paran yasal oluyor ve ekstra bir durum kalmıyor ortada. aynı durum bu btcturk gibi sitelerde yasal olarak senden vergi kesiyorlarsa sorun olmaması lazım bence. ama işleyiş nasıldır açıkçası net bilmek zor gibi.
hero member
Activity: 2156
Merit: 685
August 16, 2017, 08:10:21 PM
Vergi konusunda kimse düzgün bilgi vermiyor. Ya bilgi sahibi değiller ya kendilerine saklıyorlar. Yüksek hacimli işlemler yapanlar hiç bilgi paylaşmıyor. Benim de kafama takılan bir sürü soru var ama hiçbir mali müşavir, muhasebeci, avukat bu konuda konuşmuyor. Burada yasa dışı şeyler yapmasak bile gelir arttıkça tedirgin oluyoruz. Keşke ülkemizde bu konuda bir çalışma yapılsa da hepimiz rahatlasak.
hero member
Activity: 644
Merit: 501
August 16, 2017, 11:16:07 AM

%35ini vermekte delilik gibi duruyor, oldu olacak tamamını verelim bize para kalmasına gerek yok Cheesy Sanki iskandinav ülkesindeyiz herşey bedava hayat süperde %35 vergi verelim Cheesy Şimdilik gerek yok, hala en mantıklısı 3-5 kişinin hesabına yaymak gibi duruyor.
Şu anda ödediğiniz vergileri hesaplayın, doğrudan veya dolaylı yoldan ödediğiniz vergiler en az %40 civarı zaten.
%35 cidden komik bir tutar olarak kalıyor.
hero member
Activity: 2086
Merit: 575
August 15, 2017, 11:45:18 AM

%35ini vermekte delilik gibi duruyor, oldu olacak tamamını verelim bize para kalmasına gerek yok Cheesy Sanki iskandinav ülkesindeyiz herşey bedava hayat süperde %35 vergi verelim Cheesy Şimdilik gerek yok, hala en mantıklısı 3-5 kişinin hesabına yaymak gibi duruyor.
hero member
August 15, 2017, 11:32:29 AM

Bilgim dahilinde benim legal olarak bitcoini bozdurmanın tek yolu (bu benim bildiğim tek yol, bin tane vardır belki) , kendi işi olan kişiler, bitcoin satışları için "x satıldı" diyerek bir fatura keserek gelirini vergilendirebiliyor, bunu yapan bir kaç yer biliyorum, özellikle online satış yapan yerlerde bu mevcut. Bu yüzden tek bilinen bu, "x satıldı" diyerek fatura kesen şirketlerin bitcoin geliri, gerisi hala meçhul.
Şahıs olarak da bitcoin bozdurup hesabınıza çekebilirsiniz yüklü miktarda.
Ancak maliye'ye gidip bakın ben bu işten 100.000 tl kazandım, vergisini vermek istiyorum diyin. %35'ini devlete verirseniz kafanız rahat eder Grin
hero member
August 15, 2017, 11:23:24 AM

Bilgim dahilinde benim legal olarak bitcoini bozdurmanın tek yolu (bu benim bildiğim tek yol, bin tane vardır belki) , kendi işi olan kişiler, bitcoin satışları için "x satıldı" diyerek bir fatura keserek gelirini vergilendirebiliyor, bunu yapan bir kaç yer biliyorum, özellikle online satış yapan yerlerde bu mevcut. Bu yüzden tek bilinen bu, "x satıldı" diyerek fatura kesen şirketlerin bitcoin geliri, gerisi hala meçhul.
hero member
August 15, 2017, 11:21:01 AM
Arkadaşlar bu okuduklarımdan anladığım kadarıyla yüklü bir meblağ kazanırsak (ki umudumuz o yönde) paraları ailemiz içerisinde veya güvendiğimiz insanlara 25binin altında olacak şekilde dağıtıp sonra tek bir hesapta veya gayrimenkül üzerinde toplayabiliriz ki bunda da bir sıkıntı görmüyorum.
Parayı gayrimenkul'e kaç ortakla gömeceksin? 250.000 tl'lik bir daire için 10 ortak mı bulacaksın?
Ya da parayı tek elde topladığında evi satın alırken nerden bu gelir diye sormayacaklar mı?
hero member
August 15, 2017, 11:19:14 AM

Ben bitcoin ile ilgili mali müşavir / muhasebeci kimi bulduysam aradım, bir tane bile geri dönüş yapan yardımcı olan çıkmadı. Maalesef henüz ülkemizde bu konuda bize yardımcı olabilecek mesleği vergi olan kişi pek bulunamıyor, bence yok bile denebilir ama varsa bile pek ortada değil. Muhasebeci olsam sırf bu işe yönelirim, sadece bitcoin konularında vergi desteği sağlayarak bile geçimini sağlayabilir bir insan normalde.
sr. member
Activity: 784
Merit: 425
August 15, 2017, 06:03:02 AM
bu kripto dünyasında muhasebeci yok mu bu konularda bilgi alabilcek hayret bir durum gerçekten
legendary
Activity: 1092
Merit: 1000
August 15, 2017, 03:47:24 AM
Arkadaşlar bu okuduklarımdan anladığım kadarıyla yüklü bir meblağ kazanırsak (ki umudumuz o yönde) paraları ailemiz içerisinde veya güvendiğimiz insanlara 25binin altında olacak şekilde dağıtıp sonra tek bir hesapta veya gayrimenkül üzerinde toplayabiliriz ki bunda da bir sıkıntı görmüyorum.
hero member
August 12, 2017, 09:16:50 AM
Durum şöyle BTC den ettiğiniz BTC karı TL ye bozmadığınız takdirde tabikide vergilendirilmiyor.
Ama btc veya ne olursa olsun herhangi bir şekilde alım satım yapıp kazandığınız tüm kar şahıs için %35 , kurumlar için %20 vergilendiriliyor.

Hangi yasaya dayanarak bilgilendirdiniz hocam, inceleyip detaylarını öğrenmek istiyorum konunun? şimdiden teşekkürler
Gelir vergisi kanunu'na göre o yüzdeler veriliyor.
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.4.193.pdf

Ama o tutarlarda vergi vermek zorunda kalmayabilirsiniz. Belli başlı şartları karşılayıp onlara göre maliyeyi bilgilendirirseniz farklı biçimde vergilendirilebilirsiniz.
newbie
Activity: 27
Merit: 0
August 11, 2017, 02:15:23 PM
Durum şöyle BTC den ettiğiniz BTC karı TL ye bozmadığınız takdirde tabikide vergilendirilmiyor.
Ama btc veya ne olursa olsun herhangi bir şekilde alım satım yapıp kazandığınız tüm kar şahıs için %35 , kurumlar için %20 vergilendiriliyor.

Hangi yasaya dayanarak bilgilendirdiniz hocam, inceleyip detaylarını öğrenmek istiyorum konunun? şimdiden teşekkürler
sr. member
Activity: 346
Merit: 250
Revolution
August 10, 2017, 09:01:31 PM
sr. member
Activity: 574
Merit: 252
August 10, 2017, 02:51:19 PM
aslında bimere yazmak lazım böyle bir kazançta vergi ödemesi nasıl yapılır diye Cheesy en iyi sonuç bu şekilde çıkar burdan da paylaşırı .
çok para kazanmış biri yapması daha mantıklı bizim o kadar olmadığında şuanda önemli bir konu olarak değerlendirmiyorum Grin
Eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin lütfen.
Binali'nin devreleri yanmazsa en az %50 vergi getirir Bitcoin'e...
hero member
Activity: 658
Merit: 500
August 09, 2017, 03:36:56 PM
aslında bimere yazmak lazım böyle bir kazançta vergi ödemesi nasıl yapılır diye Cheesy en iyi sonuç bu şekilde çıkar burdan da paylaşırı .
çok para kazanmış biri yapması daha mantıklı bizim o kadar olmadığında şuanda önemli bir konu olarak değerlendirmiyorum Grin
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
August 05, 2017, 06:05:58 AM
Peki bu 26 bin liralık sınır çok az değil mi? Veriyoldan gelen paralar hep tek bir yerden geliyor, ariziye girer mi? Ya da bir gün ayda 25 bin lira çekecek seviyeye gelebilirsek bunu çekebilecek miyiz? Cheesy
ikm
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
August 05, 2017, 05:07:03 AM

Asıl sorun bitcoinden 26 binden fazla kazananlarımızda. Hayır ne ile kazandığımı zaten devlet bilmiyor, benim veriyol(koinim) üzerinden hesabıma tl geliyor habire, 26 bini geçti veya geçmedi , en sonunda devlet "la bu adama niye aynı yerden habire para geliyor" diyecek gibi geliyor. Mali müşavir bile aradım konuştum adama anlattım olayı sonra geri aramadı beni.

Gerçekten bu işin kanunsal kısmını çözemedik gitti. Nasıl vergi vereceğimizi bir türlü çözemedik. Coinsbank kullanayım dedim bir ara , pasaport veya ehliyet istediler ikiside yok bende. Vergi için dediğim gibi mali müşavir aradım bulamadım. Napsam olmuyor şimdilik Cheesy baya baya vergi kaçırıyorum nasıl vergi vereceğimi bilemediğim için gibi hissediyorum.

tek çözüm varlık barışı yasasının tekrar çıkması . şuanda yasal olarak tek çözüm bu 30 haziranda bitti ozaman kadar istediğiniz gibi soka biliyorduz . adam öldürdüm para verdiler diye bile sokabilyordunuz düşünün yan Smiley
hero member
August 04, 2017, 05:04:01 PM

Asıl sorun bitcoinden 26 binden fazla kazananlarımızda. Hayır ne ile kazandığımı zaten devlet bilmiyor, benim veriyol(koinim) üzerinden hesabıma tl geliyor habire, 26 bini geçti veya geçmedi , en sonunda devlet "la bu adama niye aynı yerden habire para geliyor" diyecek gibi geliyor. Mali müşavir bile aradım konuştum adama anlattım olayı sonra geri aramadı beni.

Gerçekten bu işin kanunsal kısmını çözemedik gitti. Nasıl vergi vereceğimizi bir türlü çözemedik. Coinsbank kullanayım dedim bir ara , pasaport veya ehliyet istediler ikiside yok bende. Vergi için dediğim gibi mali müşavir aradım bulamadım. Napsam olmuyor şimdilik Cheesy baya baya vergi kaçırıyorum nasıl vergi vereceğimi bilemediğim için gibi hissediyorum.
Pages:
Jump to: