Pages:
Author

Topic: Bitcoin ve Vergi - page 11. (Read 50243 times)

hero member
Activity: 1400
Merit: 536
May 26, 2017, 05:21:29 PM
8 sayfa yazilacak ne buldunuz bilmiyorum, bitcoin zaten belge, document vergi gibi seylere karsi olarak kasitli olarak yaratilmis para birimi degil mi ? Ne vergisi algisi ? anonimliginize dikkat ederseniz kimse vergi alamaz bitcoinden.
sr. member
Activity: 602
Merit: 277
May 26, 2017, 12:48:41 PM
Konuyu hortlatayim - yeni konu acmaktan iyidir:

2-3 yil önce NEM ICO'suna katildim... 2 milyonun üzerinde NEM aldim stakeholder olarak...
Aradan 2 yil gecti - NEM firladi, tavan yapti... 1 NEM neredeyse 1 TL oldu...

Simdi bu NEM'leri BTC'ye cevirip, BTCTurk, Paribu gibi sitelerde satarak, parayi hesabima aktarmam gerekiyor...
1-2 milyon TL gibi meblag...

Hesabima aktardigimda - bunun vergisel boyutu ne olacak?
30k tl'ye kadar vergisiz %5 karşılığı hesabıma çekebilirim Grin
şaka bir yana, neden tek seferde bozmaya çalışıyorsun ki?
cold storage'a at, 5-10 tane atm kartı sipariş et bir sürü firma var zaten. her ay 1'er btc çeksen yeter her birinden...

Kartlardan çekim yaparken iyi bir komisyon kesiliyor diye biliyorum. Eğer hepsini bir anda elden çıkarmak istemiyorsanız localbitcoinsden ya da forumdan elden alacak kişileri bulup onlardan işlem yapabilirsiniz.
hero member
Activity: 644
Merit: 501
May 26, 2017, 12:39:43 PM

2-3 yil önce NEM ICO'suna katildim... 2 milyonun üzerinde NEM aldim stakeholder olarak...

Simdi bu NEM'leri BTC'ye cevirip, BTCTurk, Paribu gibi sitelerde satarak, parayi hesabima aktarmam gerekiyor...

cold storage'a at, 5-10 tane atm kartı sipariş et bir sürü firma var zaten. her ay 1'er btc çeksen yeter her birinden...

TREZOR almayi düsünüyorum ama Türkiye'de var mi? Avrupa'dan getirtmek - nereden baksam 1-2 hafta sürer gelmesi...
Ama buralarda bulamazsam, listemde var: 3lü paket TREZOR almayi düsünüyorum..

Ama ATM karti olayini anlamadim... O nasil birsey? ATM Karti = Banka Karti?
Trezor da olur, ledger nano falan da olur cold storage olarak.
ATM kartı evet banka kartı, debit card yani. istediğin zaman yükler kullanırsın. TEB'den falan çekersen $ olarak da çekebilirsin galiba.
sr. member
Activity: 642
Merit: 259
May 26, 2017, 04:38:51 AM
Vergi işi Türkiye de zaten karışık durumda herkezin bildigi üzeere.. Bence en mantıklısı eski sistem üzerinden  devam etmek.. yatırımını yap, yatırımın değerlendikçe normal alıs-verisni normal hayatına devam et.. vergi dairesine gidip ben burdan kazandım su oldu diyince suratına bakıyorlar mal gibi.. Cheesy
copper member
Activity: 1274
Merit: 555
https://refpa28543.top/L?tag=d_286347m_1264c_&site
May 25, 2017, 07:49:05 PM

TREZOR almayi düsünüyorum ama Türkiye'de var mi? Avrupa'dan getirtmek - nereden baksam 1-2 hafta sürer gelmesi...

Bazı şirketler var debit kart alıyorsunuz, sistemden karta bitcoin yatırıp atm den tl çekebiliyorsunuz. Günlük limitleri oluyor, bunun gibi tüm şirketlerden debit kart getirtseniz 1-2ayda tüm btcyi tlye çevirebilirsiniz tahminimce.
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
May 25, 2017, 02:06:09 PM

hero member
Activity: 644
Merit: 501
May 25, 2017, 12:43:27 PM

hero member
Activity: 1638
Merit: 686
May 24, 2017, 06:25:08 PM

member
Activity: 140
Merit: 10
September 18, 2016, 08:27:17 PM
valla bi bankacı tanıdığımdan duymuştum doğruluğu ne kadardır tartışılır ama ziraat bankası bu hesaplara gelen havale ve eftler konusunda bunu vergi dairelerine bildirmede en zayıf bankaymış. Yani özetle ziraat bankasından 5-6 tane eş-dosta hesap açıp eşit paylara bölüp buralardan 25bin limitini aşmadan havale/eft yaparsanız dikkat çekmiyecektir gibi duruyor. Tabiki yasallığı ve diğer tüm riskler tarafınıza ait ben bunu bilgi olarak yazıyorum sadece.
newbie
Activity: 1
Merit: 0
August 19, 2016, 08:30:50 AM
dijital ekonominin vergilendirilmesi konusunda çalışmalar yapan biri olarak bu konuya rastladım ve gördüm ki vergisini ödemek isteyen ancak nasıl olacağını bilmeyen iyi niyetli bir yaklaşım var. Dolayısıyla sizlere bu konuda bazı bilgiler vermeye çalışayım.

Öncelikle bilmelisiniz ki vergi kanunlarında bitcoin'in yazmıyor oluşu onun vergilendirilmeyeceği anlamına gelmez. Vergi yasal veya yasa dışı her türlü kazanç üzerinden alınmaktadır. Önemli olan kazanç türünün kanunda yazıyor olmasıdır. Bitcoin madenciliği faaliyetiniz serbest meslek kazancı olabilir veya ticari kazanç olabilir bunlar daha detaylı tartışılacak konular ama illaki birisine dahil edilir ve vergilendirilir.

Bitcoin den elde edilen kazanç madencilik ile bitcoin sahibi olmak yolu ile gerçek kişiler açısından gelir verigisi kapsamında tartışılacak bir konu iken, birisine yapmış olduğunuz bitcoin teslimi ise KDV kapsamında değerlendirilmelidir. Bitcoin teslimlerinde KDV konusunda şu çalışmayı okumanızı öneririm http://bilallevent.com/bitcoin-teslimlerinde-kdv-var-mi.html

Ayrıca biliniz ki faaliyet göstermiş olduğunuz alanda "şu tutarın altındakilerin vergi ödemesine gerek yok" diye bir şey de yoktur  Wink

Eğer sorularınız olursa cevaplamaya çalışacağım
sr. member
Activity: 523
Merit: 285
August 15, 2016, 02:43:58 AM
bahse konu ponzi sitesini inceledim, ne bir yerde bir adres ne bir telefon numarasi var,
ponzi oldugu okadar belli ki, her yonuyle.. tabii herkesin kari kendine oldugu gibi zarari da kendine.

Zaten ponzi olduğunu düşünerek girdiğiniz için başka türlü düşünmenizi beklemiyorum. Bunda elbette bir tuhaflık yok. BTC türk kullanıyor musunuz merak ediyorum. BTC Türk'e girin ne bir telefon ne bir adres var. Aynı durum koinim'de de geçerli. Anonimliğe dayanan bir (takip edilirse bulunur biliyorum) sistemde hele ki sayısı iki yüz bine yaklaşan küresel bir sistemde telefon numarası vermek konusunda da takdiri size bırakıyorum. Yanlış anlaşılmasın kimsenin avukatı değilim sadece bu sisteme inanıyorum ve şimdiye kadar beni üzmedi. He bir gün üzerse de can sağlığı derim. Hayatımız boyunca hep tedbirli davrandık elimize bir b.k geçmedi. 10 yıllık öğretmenim ama hala tatil planı yaparken nasıl daha ucuza getiririm, şurada yemek yesek kaça patlar derdindeyim. Böyle olmamalı dedim bir risk aldım (sıkıntı yaratacak olsa da karşılayabileceğim bir risk). Bu riskin ve sizin uyarılarınızdaki iyi niyetin kesinlikle farkındayım. Bunun için herkese çok teşekkür ederim.

Konuyu daha fazla dağıtmak istemiyorum. Herkese teşekkürler, umarım uzun bir süre bu konuda siz yanılırsınız Smiley Sonuçları burada paylaşacağım iyi ya da kötü Wink
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037
August 14, 2016, 08:28:57 AM
bahse konu ponzi sitesini inceledim, ne bir yerde bir adres ne bir telefon numarasi var,
ponzi oldugu okadar belli ki, her yonuyle.. tabii herkesin kari kendine oldugu gibi zarari da kendine.
legendary
Activity: 1792
Merit: 1030
August 14, 2016, 06:31:38 AM
Saadet zincirinden en büyük farkı ise bunu zorunlu tutmaması
konu dışı olacak ama;
http://i.imgur.com/IVBOgb7.png
Dandik ponzi sitelerinde de yeni üye getirilmesi zorunlu tutulmaz, ama üye getirilirse belli bir komisyon verilir. saadet zincirinden farkı yok yani

Eninde sonunda patlayacak bir sisteme benziyor, neticede ponzi. Devam etmemenizi şiddetle öneririm.
sr. member
August 14, 2016, 05:50:51 AM
Arkadaşlar üşenmedim en başından itibaren okudum. Gel gelelim kafamda net bir cevap oluşturamadım her kafadan farklı bir ses çıkmakta.

Benim daha spesifik bir sorum olacak:

İnternet üzerinden aylık yüzde 9-10 kar getiren bir sisteme BTC Türk üzerinden para gönderiyorum. Örneğin bu ay 15 bin tl gönderiyorum 2 ay içinde de  hesabıma parça parça yaklaşık 17.500 gibi bir rakam geliyor. (günlük olarak BTC çekim yapıyorum onu TL'ye çevirip 1000 tl olduğunda banka hesabıma aktarıyorum). Burada devlet bu 17500'ü mü görür yoksa sadece kazanç olan 2500'ü mü? Konunun başında bir arkadaş daha buna benzer bir şey yazmış ama orada yazan cevaplardan mantıklı bir sonuç çıkartamadım.

Ponzi'ye para yatırdığın belli.
Eğer durumu zamanında gidip vergi dairesine izah etmezsen
"bakın şu kadar (15.000 TL) yatırım yaptım, yatırımdan 17.500 TL geri aldım yani gelirim 2.500 TL bunu vergilendirin"  gibi
başını ağrıtma ihtimali var.

İşte burada teknik olarak bir yatırım söz konusu olamıyor. Zira bildiğim kadarıyla BTC Türk Türkiye şartlarında vergiye tabi değil. Bir de ben Bitcoin'e yatırım yaptım desem bir de adama Bitcoin'i anlatacağım Smiley Ayrıca Benim hesabımdan BTC'nin Türkiye'de bulunan hesabına giden para belli. Oradan gelen para belli. Maliye çağırırsa zaten bunların hepsini savunmamda paylaşırım.

Bir de aklıma bir şey geldi şimdi. Arkadaş aylık 1000-1500 tl ek gelir olsun bir tatil falan yaparız diye bin takla atıyoruz. Bu milyonları cukkalayanlar bizim binde birimiz kadar kafaya takmıyor Smiley
sr. member
August 14, 2016, 05:42:47 AM

Vergi kazanç üzerinden kesilir. Ayrıca, o sisteme dikkat etmenizi öneririm, saadet zinciri ya da başka bir şey olabilir.
[/quote]

Yaklaşık 4 aydır içindeyim. Adını da vereyim mypayingads. Reklam paketi satın alıyorsunuz, aldığınız paket 60 gün boyunca günlük yüzde 2 getirerek sonuçta yüzde 120'ye ulaşıyor. İki ay sonunda yüzde 20 brüt kar. Sitenin kesintileriyle 17-18'e düşüyor.

İlk başlarda ben de epey çekinerek yaklaştım. İlk denememde küçük bir meblağla girdim, ikinci seferde daha yüklü miktarda. İki seferde de tam vaat edilen miktarları elde ettim. Sitenin güvenilirlik anlamında bir sıkıntısı yok. Para çekme işlemi genellikle 4-6 saat aralığında tamamlanıyor. Bazen 15 dakikada... Saadet zincirine benzeyen yanı sisteme yeni katılan üyenin yatırdığı para üzerinden yüzde 10 komisyon vermesi. Saadet zincirinden en büyük farkı ise bunu zorunlu tutmaması. Ben sisteme kimseyi katmadım ama 2 ayda bir yüzde 17-18'imi alıyorum.
legendary
Activity: 1274
Merit: 1000
★ BitClave ICO: 15/09/17 ★
August 14, 2016, 05:40:24 AM
Arkadaşlar üşenmedim en başından itibaren okudum. Gel gelelim kafamda net bir cevap oluşturamadım her kafadan farklı bir ses çıkmakta.

İnternet üzerinden aylık yüzde 9-10 kar getiren bir sisteme BTC Türk üzerinden para gönderiyorum. Örneğin bu ay 15 bin tl gönderiyorum 2 ay içinde de  hesabıma parça parça yaklaşık 17.500 gibi bir rakam geliyor. (günlük olarak BTC çekim yapıyorum onu TL'ye çevirip 1000 tl olduğunda banka hesabıma aktarıyorum). Burada devlet bu 17500'ü mü görür yoksa sadece kazanç olan 2500'ü mü? Konunun başında bir arkadaş daha buna benzer bir şey yazmış ama orada yazan cevaplardan mantıklı bir sonuç çıkartamadım.

Ponzi'ye para yatırdığın belli.
Eğer durumu zamanında gidip vergi dairesine izah etmezsen
"bakın şu kadar (15.000 TL) yatırım yaptım, yatırımdan 17.500 TL geri aldım yani gelirim 2.500 TL bunu vergilendirin"  gibi
başını ağrıtma ihtimali var.
legendary
Activity: 1792
Merit: 1030
August 14, 2016, 05:27:56 AM

Vergi kazanç üzerinden kesilir. Ayrıca, o sisteme dikkat etmenizi öneririm, saadet zinciri ya da başka bir şey olabilir.
sr. member
August 14, 2016, 05:26:32 AM
Özetle, birisi size kafayı takıp, şikayet falan etmediği sürece, ya da işgüzar bir maliyecinin, hasbelkadar gözüne takılmadığınız sürece, milyon dolarlık bir geliriniz yok ise, her hangi bir vergi sorunu çıkma ihtimali çok çok düşük, gibi anladım ben.

Ben de öyle anladım. Umarım doğru anlamışızdır. Smiley
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
August 14, 2016, 05:21:35 AM
Özetle, birisi size kafayı takıp, şikayet falan etmediği sürece, ya da işgüzar bir maliyecinin, hasbelkadar gözüne takılmadığınız sürece, milyon dolarlık bir geliriniz yok ise, her hangi bir vergi sorunu çıkma ihtimali çok çok düşük, gibi anladım ben.
sr. member
August 14, 2016, 05:15:06 AM

Pages:
Jump to: