Pages:
Author

Topic: Bitcoin ve Vergi - page 16. (Read 50243 times)

legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
November 18, 2015, 04:34:11 AM
Daha kazanamadığımız paranın hesabını yapıyoruz. Cheesy
Ama tabi durumu bilmekte fayda var olur da kazanırsak ona göre davranız
legendary
Activity: 1232
Merit: 1001
November 09, 2015, 10:01:12 AM
Paypal kullanın, OKPay kullanın... vb.. Debit kart alıp nakit çekin..
Debit kartların limitleri çok düşük oluyor genelde.
2k tl çekim limiti olan kartı ne yapalım?

http://www.teb.com.tr/paypal-nakit-kart/
 Karta yıllık para yükleme üst limiti 5.000 TL’dir.
 Paypal Nakit kartınla ATM’lerden tek seferde ve günlük 300 TL, aylık 1.000 TL, yıllık 2.000 TL para çekebilirsin.

banka havalesiyle gelen kaynağı belirsiz para en iyisi herhalde, varlık barışı kapsamında yüzde 2,5 vergisi var kimse de bir şey sormaz 1,6 milyon tl yi geçmiyorsa, tabi hala devam ediyor mu, belki de btcturk yetkilisiyle konuşmak en iyisi olur
sr. member
Activity: 574
Merit: 252
November 08, 2015, 11:54:55 AM
Debit kartların limitleri çok düşük oluyor genelde.
2k tl çekim limiti olan kartı ne yapalım?

http://www.teb.com.tr/paypal-nakit-kart/
 Karta yıllık para yükleme üst limiti 5.000 TL’dir.
 Paypal Nakit kartınla ATM’lerden tek seferde ve günlük 300 TL, aylık 1.000 TL, yıllık 2.000 TL para çekebilirsin.
full member
Activity: 294
Merit: 100
November 07, 2015, 09:13:15 AM
paypal en güvensizi yüksek miktar için hayatta kullanılmaz
hero member
Activity: 1103
Merit: 500
November 06, 2015, 04:52:59 AM
legendary
Activity: 1274
Merit: 1000
★ BitClave ICO: 15/09/17 ★
October 26, 2015, 03:50:12 PM
Bitcoin cinsinden oluşan geliri ülkemize Kumar kazancı olarak kabul ediliyor arkadaşlar.
Bu kazançta veraset ve intikal vergisine tabii ve İvazsız İntikal olarak kabul ediliyor.
örnek vermek gerekirse 100 btc lik sermayenizi çeşitli yatırım araçlarını (altcoin, cloud mining, exchange vs..) kullanarak 1 yılda 150 bitcoin yaptınız diyelim.
50 bitcoin lik bir kazanç söz konusu. bunu TL ye çeviridiğiniz zaman 40.000 TL yapıyor. bundan da %10 olmak üzere 4.000 TL vergi ödeyeceksiniz.
şu iki linki okumakta fayda var.
http://www.verginet.net/dtt/11/Vergi-Sirkuleri-2015-5.aspx
http://www.vergialgi.net/makaleler/kumarda-kazandim-simdi-ne-yapacagim/
btcturk biraz daha palazlansın büyüsün, Maliye bakanlığı sahibinden gitti gidiyor bağazalarını mıncıklamaya başladığı gibi bu işe de el atar yakında merak etmeyin.

Bitcoin gelirinin kumarla hiçbir ilgisi yoktur. Neden sürekli insanları yanlış yönlendirmeye çalışıyorsunuz? Mesajlarınızda sürekli bir art niyet görüyorum. Bu manipülatif mesajlarınızla Bitcoin'e zarar veremeyeceksiniz.
Bitcoin kazancı "kaynağı belirsiz paralar" tanımına girer. Bu şekilde sadece intikal vergisiyle yırtamazsınız.
Zz
legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
October 26, 2015, 03:45:14 PM
Bitcoin cinsinden oluşan geliri ülkemize Kumar kazancı olarak kabul ediliyor arkadaşlar.
Bu kazançta veraset ve intikal vergisine tabii ve İvazsız İntikal olarak kabul ediliyor.
örnek vermek gerekirse 100 btc lik sermayenizi çeşitli yatırım araçlarını (altcoin, cloud mining, exchange vs..) kullanarak 1 yılda 150 bitcoin yaptınız diyelim.
50 bitcoin lik bir kazanç söz konusu. bunu TL ye çeviridiğiniz zaman 40.000 TL yapıyor. bundan da %10 olmak üzere 4.000 TL vergi ödeyeceksiniz.
btcturk biraz daha palazlansın büyüsün, Maliye bakanlığı sahibinden gitti gidiyor bağazalarını mıncıklamaya başladığı gibi bu işe de el atar yakında merak etmeyin.

Bitcoin gelirinin kumarla hiçbir ilgisi yoktur. Neden sürekli insanları yanlış yönlendirmeye çalışıyorsunuz? Mesajlarınızda sürekli bir art niyet görüyorum. Bu manipülatif mesajlarınızla Bitcoin'e zarar veremeyeceksiniz.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
October 26, 2015, 02:49:05 PM
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
October 26, 2015, 03:47:49 AM
Bi sorun olacağını sanmıyorum 100btc nin vergisini btctürk kendi karından ödüyor zaten şirket olan btctürk
100 btc nin vergisini ödemeye kalkışsa 18 btc varsaysak şirket aynı gün batardı hocam naptın sen gözünü seviyim Smiley.

Gelir vergisi ile KDV yi karıştırıyorsun.
legendary
Activity: 980
Merit: 1011
October 26, 2015, 01:49:22 AM
Bi sorun olacağını sanmıyorum 100btc nin vergisini btctürk kendi karından ödüyor zaten şirket olan btctürk
100 btc nin vergisini ödemeye kalkışsa 18 btc varsaysak şirket aynı gün batardı hocam naptın sen gözünü seviyim Smiley.
legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
October 25, 2015, 04:58:46 PM
Hayır. Btctürk'ün ödediği vergi aldığı komisyon oranının vergisidir. Çünkü btctürk'ün geliri komisyonlardadır. Diğer işlemlerin vergisi kullanıcılarını bağlar.
full member
Activity: 294
Merit: 100
October 25, 2015, 01:56:52 PM
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
October 25, 2015, 01:47:27 PM
100 BTC'yi öyle bir yerim ki bir kuruş vergi ödemeden. Vergiden kaçınmadan bahsediyorum, vergi kaçırmadan değil, yanlış anlaşılmasın. Wink
Bitcoin olarak harcarsan elbette kaçınırsın, ya da elden de satılabilir. Ama konu burada banka hesabına çekmek Smiley
5 kişi bulup hesaplarına 20'şer k tl çektirilebilir, 1000 tl şeklinde. maliyeye takılmaz o zaman.

Dediğiniz yöntemler kullanılabilir, farklı yöntemler de var. 100 BTC'nin ne kadar ufak bir miktar olduğunu görmüş olduk. Aynı challenge 1000 BTC ile yapılırsa belki daha verimli sonuçlar alınabilir.
hero member
Activity: 644
Merit: 501
October 25, 2015, 01:44:29 PM
100 BTC'yi öyle bir yerim ki bir kuruş vergi ödemeden. Vergiden kaçınmadan bahsediyorum, vergi kaçırmadan değil, yanlış anlaşılmasın. Wink
Bitcoin olarak harcarsan elbette kaçınırsın, ya da elden de satılabilir. Ama konu burada banka hesabına çekmek Smiley
5 kişi bulup hesaplarına 20'şer k tl çektirilebilir, 1000 tl şeklinde. maliyeye takılmaz o zaman.
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
October 25, 2015, 12:46:46 PM
legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
October 25, 2015, 12:38:26 PM
Bu konu konuşarak halledilemeyecek. Forumdan aramızda Bitcoin toplayıp bir kişiye verelim. (En az 100 Btc). O kişi bunu bozdurup banka hesabına aktarsın. Sonra parayı çatır çatır yesin. 1-2 ay beklesin bakalım maliyeden bir zarf gelecek mi? Gelmez ise kendisi maliyeye gitsin. Ben böyle bi halt ettim günahımız nehir desin. Adamlar kovalarsa demekki vergi mergi hiç birşey yoktur. Yalnız o gönüllü kim olacak Grin
Maliyeden zarf gelme olayı öyle 1-2 ay içerisinde olmaz.
2015 bitiyor şu anda, 2016 yılının ocak ayında 2015'in hesap hareketleri incelenir, eğer şüpheli durum varsa 2016 şubat ayından itibaren zarflar yollanır.
100 BTC'yi bana verin, vergisini ödeyerek hesabıma aktarayım.
Kişi olarak;
BTC'yi bozdurduğum kurumdan %20 stopaj vergisini devlete ödetip kağıt alır, kalan %80'lik kısmı hesabıma aktarırım.
Şirket olarak;
BTC'yi bozdurduğum kuruma %18 kdv'li fatura keser kalan miktarı çatır çutur yerim.
legendary
Activity: 952
Merit: 1006
October 25, 2015, 08:49:09 AM
Bu konu konuşarak halledilemeyecek. Forumdan aramızda Bitcoin toplayıp bir kişiye verelim. (En az 100 Btc). O kişi bunu bozdurup banka hesabına aktarsın. Sonra parayı çatır çatır yesin. 1-2 ay beklesin bakalım maliyeden bir zarf gelecek mi? Gelmez ise kendisi maliyeye gitsin. Ben böyle bi halt ettim günahımız nehir desin. Adamlar kovalarsa demekki vergi mergi hiç birşey yoktur. Yalnız o gönüllü kim olacak Grin
Ben gönüllü olurum. Maliye isterse 3-5 bir şeyler veririz. Tabi bu 100 btc yi geri istemeyecekseniz. 😎
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
October 25, 2015, 05:25:31 AM
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
October 25, 2015, 04:32:19 AM
Devletin el atacagina suphem yok arkadaslar. yalnizca banka hesabinizdaki ufak bir kontrole bakar. yuksek bedel gorulmesi hos olmaz.

Devlet neye el atacak? Daha dün Avrupa Birliği trade işlemlerinden VAT alınamayacağına karar verdi. Borsalarda da aynı durum geçerli. Bu kararlar yasasız ülkeler için de emsal niteliği taşıyacaktır.
Emsal niteligi tasisa da Turkiye Cumhuriyeti bildigini okuyacak kaynagi belirsiz gelirden vergi kesmeye calisacak. Vermezseniz ustune ceza bindirecek.
Dava acmaya usenmezseniz evet kazanma ihtimaliniz hayli yuksek ama dava maliyeti yuksek oldugu taktirde zoraki odeyeceksiniz.
sr. member
Activity: 574
Merit: 252
October 24, 2015, 07:03:27 PM
Söz konusu olan bitcoin ile ticaret olduğunda "başıma bir iş gelir mi?" diye düşünmenize gerek yok! Yaptığınız ya da yapmak istediğiniz iş gerçek anlamda ticaretse ve içinde herhangi bir dolandırıcılık, kara para aklama ya da ticareti yasak olan ürünlerin ticaretini yapmak gibi niyetler yoksa normal usullerde yapın işinizi. TBMM'de bu konuda herhangi bir kanuni düzenleme yapmadan eğer vergi dairesi sizi çağırırsa, gidin ve olduğu gibi tüm ticaretinizi anlatın. Eğer size bir vergi çıkarabilirlerse tebliğ alın ve dava açın. %100 kazanacaksınız o davayı. Rahat olun, kendinize güvenin! Avrupa'da verilen karar bu mantıktan yola çıkılarak alınmış bir karardır.  http://coin-turk.com/bitcoin-vergiden-muaf-olacak/

Hiçbir dünya devletinde, kanunsuz suç/vergi/harç/kesinti olamaz. Türkiye olsa bile..Cesur olun, kendinize güvenin.
Kaynağı belirsiz paralara (ki bitcoin geliri kaynağı belirsizdir, resmi olarak bir emtia olarak kabul edilmediğinden) vergi kesilir. Vergisini ödemezseniz vergi kaçırmaktan büyük miktarda ceza ödersiniz.
Pages:
Jump to: