Pages:
Author

Topic: Bitcoin ve Vergi - page 3. (Read 50244 times)

full member
Activity: 518
Merit: 102
simply getting the job done
December 08, 2017, 05:31:00 PM
Risk olur diyorsaniz, 20 bin uzerini es dost akraba uzerinden de gecirebilirsiniz.
newbie
Activity: 32
Merit: 0
December 08, 2017, 03:20:41 PM
Vergiverilir mi abi kafayi mi yediniz siz. Limonataya vergi koydu adamlar tasak gecer gibi.
sr. member
Activity: 478
Merit: 250
December 08, 2017, 05:26:25 AM
Yüksek miktarlarda alım-satım işlemleri gerçekleştirmiş çok tanıdığım var herhangi bir yaptırıma maruz kalmadılar bence birden fazla banka hesabı kullanılarak ve zamana yayarak risk en aza indirilebilir, sorun olmaz.
member
Activity: 202
Merit: 10
December 08, 2017, 04:11:51 AM
Kime sorsam geriye dönük vergilendirilme yapilamayacaği söyleniyor ama burasi Türkiye Cumhuriyeti her an her şey olabilir.

bildigim kadarıyla son 5 senedeki hersey incelenip yasal bir dayanak bulunursa vergiye bağlanabilir.
daha once gittigidiyordaydı galiba. çok onceleri satış yapanlara vergi çıkarttılar sonra.

tabii bu yuksek hacimler için. az parayla ugrasmazlar. sanırım Smiley
jr. member
Activity: 122
Merit: 5
December 08, 2017, 03:09:53 AM
Reza'dan taktik alırız Smiley
full member
Activity: 252
Merit: 100
The future is your Genome
November 26, 2017, 08:43:38 AM
Bitcoin ve Vergi konusu bana göre şuan için bir netliğe kavuşmadı.Bu konunun netliğe kavuşması için şimdi yazacağım iki olaydan birinin olması gerekiyor.Ya bu konuda emsal niteliğinde bir karar verilecek ya da bir açıklama yapılacak.
newbie
Activity: 12
November 26, 2017, 07:25:59 AM
Masak'ı araştırın hocam.
member
Activity: 110
Merit: 11
November 26, 2017, 03:56:16 AM
Ben henuz bitcoin yuzunden vergindairesiyle basi derde giren birini gormedim.sahis olman firma olmamasi bir avantaj parayi zatn bitcoin olarak tutacaksin en azindan kar orani kadar diger tl veya dolr bazindaki alisverisinide guvendigin insanlar uzerinden yapip kendi banka hesabindaki hareketleri sinirlandirirsan iyi olur.
sr. member
Activity: 518
Merit: 251
November 24, 2017, 11:06:23 AM
Babam malimuşavir fakat kendisi bu konu hakkında net bir şey söyleyemiyor. Burası Türkiye Cumhuriyeti olduğu için kesin bir karara varılamıyor. Bugün yasal denip, yarın yasal değil denebilir bundan dolayı göze alamayacağınız riskli haraketlere kalkışmayın. Ben arbitraj yapıyordum arbitraj yapmayı bıraktım, devletin kasasında para kalmadı, deli gibi vergilendirilip cebimdeki üç kuruştan olmak istemiyorum.
full member
Activity: 344
Merit: 134
November 24, 2017, 09:35:17 AM
gelir vergisi verelim de hangi başlık altında verilmesi gerekiyor?

değer artışı mı, arızi kazanç mı vb?
member
Activity: 155
November 24, 2017, 09:29:08 AM
Gelir vergisi her halukarda ödenmesi gerek coin olup olmaması farketmez
full member
Activity: 252
Merit: 100
The future is your Genome
November 24, 2017, 08:50:30 AM
Bitcoin ülkemizde oldukça popüler şu sıralar ana haber bültenlerinde bile sık sık adını duyar olduk.Türkiye'de Bitcoinle gayrimenkul satanlar bile var.Devletin bilgisi dahilinde tahminimce bir vergü düzenlemesi gelir ama herhangi bir cezai işlem beklentim yok.
member
Activity: 202
November 24, 2017, 02:18:36 AM
ufak paraların peşine düşmezler korkmayın. 5 10bin liralardan bahsediyorum tabii ki.
member
Activity: 68
November 23, 2017, 02:22:08 PM
Bir ÖTV'de buna gelir yakın zamanda  Embarrassed
hero member
Activity: 2156
Merit: 575
November 23, 2017, 12:34:17 PM

Eğer başka bir ülkeden para transferiyle türk hesabına atıyorsa ne ala, yırtar.

Eğer normal iş yapıp sonra koinimden paribudan falan tl yapıp hesabına atıyorsa bizim gibi, maliyeden haber bekliyoruz borcumuzu söylesin diye.
member
Activity: 336
Merit: 13
November 23, 2017, 11:50:35 AM

Ülkeye para nasıl giriyor?

Ben koinimden tl'ye çevirip alıyorum. Ahmet Mehmet biride tl bana verip bitcoin alıyor.

Ben başka bir türkten tl alıp ona bitcoin vermiş oluyorum.

Yurtdışından para sokan kim bu durumda?

yabanci borsalarda trade yaparak katlayip tekrar ulkeye transfer eden coktur.
hero member
November 23, 2017, 08:35:33 AM

Tabii, maliye de böyle durumlarda "sende haklısın kardeş buyur geç güle güle harca paranı" diyor zaten.

Maliye borç çıkardığında "yavaş alırsın" dediğinde "aaa adam vermiyor valla" diip gitse keşke.
newbie
Activity: 17
November 23, 2017, 07:54:47 AM
Yavaş vergilendirsin. Ben paramı riske etmiş yatırımımı yapmışım, yetmemiş doğru hamleleri yapıp kar da etmişim. Sonra gelip hop sen para kazanmışsın ama vergisini hesabından keserim mi diyecek? 1 kuruşuna bile dokundurmam, alabilen varsa buyursun alsın. Ha büyük şirketler, ayda kilo kilo para kazananlar, her yıl zarar gösterip sıfır vergi çıkarttıranlar vergisini öder bunların sıfırlanan borçları çatır çatır alınır o zaman ben hiç sorun etmeden vatandaşlık görevim olarak istedikleri oranda vergi de öderim.
hero member
November 22, 2017, 09:07:07 AM

Ülkeye para nasıl giriyor?

Ben koinimden tl'ye çevirip alıyorum. Ahmet Mehmet biride tl bana verip bitcoin alıyor.

Ben başka bir türkten tl alıp ona bitcoin vermiş oluyorum.

Yurtdışından para sokan kim bu durumda?
hero member
Activity: 826
Merit: 502
November 22, 2017, 08:49:41 AM
birincisi ticaret yaparken bir muhasebeci olmalı. Bütün vergi işleri biliyorlar zaten, bence çok yardımcı olurlar

Ben 6 tane mali müşavir ve muhasebeciyle görüştüm. Hepsi aynı cevabı verip toz oluyor. "Ben bu konuyu bir araştırayım sizi geri ariim olur mu?" diyorlar, araştırmaları hala devam ediyor heralde, geri dönmediler.

Ben bir baraj bir limit varsa, onu çoktan aşmışımdır. Hala ipleyen yok. İnşallah sonradan çok başım ağrımaz Cheesy

Aşırı bir şekilde dikkat çekildiğini sanmıyorum . Şu an itibariyle en azından ülkeye para girişi lazım . Bence bu şekilde isteniyor.  İlerleyen dönemlerde ne olur bilemiyorum.  O şu an için gelen bir yasa yok . Ama çok yakında olacak gibi duruyor . Devlet yeni yeni müdahale etmeye başladı birim kuruldu . Olayı kavrayacaklar yasasını çıkartacaklar . Borsalara bir yaptırım uygulayacaklar derken 1-2 seneyi bulacak sanırım ..
Pages:
Jump to: